Aruba 1930 ve 1960 yapılandırma
Arkadaşlar merhaba, Aruba 1930 ve 1960 switchler var yapılandırma ile ilgili bir takım sorunlar yaşıyorum. Bana yardımcı olabilecek tecrübeli biri var mı.
Yaşadığım sorun şöyle, Fortigate cihazının LAN1 adresi 192.168.0.254/24 şeklindedir, bu aynı zamanda gateway oluyor.
Aruba switchlerinde deneme amaçlı 1-2 adet vlan oluşturdum, vlanlara ip adresleri verdim routing sekmesi altından. farklı vlanlarda olan cihazlar bir biri ile haberleşiyor fakat farklı vlanlarda olan client cihazları(cep telefonu, laptop) bir türlü firewall ile yani 192.168.0.254 ile konuşturamadım.
İşin doğru olanı vlan sonlandırmalarını fortigate cihazında yapmamdır sanırım ama aktif çalışan bir sistem olduğundan ben ilk başta fortigate de bir yapılandırma değişikliği yapmak istemiyorum. Sadece tek istediğim aruba instant on switchlerindeki farklı vlanlarda olan client cihazlarının fortigate gateway adresi üzerinden internete çıkması.
Çalınmış Facebook hesabını kurtarma
Merhaba arkadaşlar, çalınmış Facebook hesabını geri almanın kesin ve en hızlı yolu nedir?
Hesaba tanımlı olan telefon numarası ve mail adresi çalan kişi tarafından değiştirilmiştir.
Facebook üzerinden eski şifreni girerek hesabı kurtar gibi yöntemler işe yaramıyor, uhtemelen eski şifreni kullanıcı doğru hatırlmıyor.
Facebook ile mail gibi yollardan direk iletişime geçerek bu hesabı en erken zamanda kurtarmamız lazım.
Desteğinizi beklemekteyim.
Sony XB910N
Merhaba arkadaşlar, Sony XB910N kulaklık almayı düşünüyorum, kullananlar var mı aranızda?
Ürünü yurt dışından Sony bayisinden bir arkadaşımın vasıtasıyla uygun fiyata temin edeceğim. Kulaklık nasıldır sizce? Alınır mı veya alınmaz daha uygun fiyata başka bir ürün almak mı daha mantıklı.
Samsung Buds 2 kullanıyorum fakat son bir kaç aydır ne zaman kullansam kulağımı kaşındırmaya ve devam ettiğimde de yara yapmaya kadar ilerliyor bu durum.
Kulak içi kulaklığımı bir süre kullanmamayı veya duruma göre belki bir daha kullanmamayı düşünüyorum. Normalde severim kulak içini, ister taşıma kolaylığı olsun ister ses kalitesi olsun genel olarak memnunum, fakat son zamanlar üzmeye başladı bu yara vs dolayı.
Karel IPG500 santral
Merhaba arkadaşlar, Karel IPG500 sanrtalinin kullanım klavuzunu nereden bula bilirim?
Epson ecotank renkli
Merhaba arkadaşlar, epson ecotank L3250 ve ya L6260 model yazıcıya sahip olan arkadaşlar varsa bana bir konuda yardımcı olmasını isteyeceğim
Reçber vs Kastro CAT6
Arkadaşlar merhaba, Reçber ve Kastro Cat6 kablo markalarından hangisi daha iyi? Bakır kalitesi ve s. kullanıcı yorumları önemli benim için. Bu kabloları tecrübe etmiş arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.
Uni-T UT682D kablo bulucu
Merhaba arkadaşlar Uni-T UT682D model kablo bulucuya sahip olan var mı aranızda. Aldığımdandır bir türlü doğru düzgün kullanamadım ben bu cihazı. Daha önceden benzer bir kaç çakma ürün kullanmışlığım oldu, onlar bir ucu çalışan switch-e bağlı kabloyu sorunsuzca bulmama yardımcı olurken bu yeni aldığım cihaz ucu boş kabloyu bulurken sorun olmuyor ötüyor, fakat ethernet kablonun öbür ucun online bir cihaza(switch ve s.) takılıysa ötmüyor. Yani kısacası sadece ucu boş kabloyu bulmamda işe yarıyor diğer türlü kablonun ucunda pc switch ve ya başka çalışan bir şey varsa iş görmüyor cihaz. Aynı cihaza sahip arkadaşlar bu konuda yardımcı ola bilir mi acaba
HDMI Matrix Switch
Merhaba arkadaşlar, konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim. Yanlış yerdeyse kusura bakmayın. Soruma daha çok HDMI matrix switch ile tecrübesi olan kişiler yanıt verirse sevinirim aslında. Şirkerimizdeki toplantı odaları için matrix switch kullanıyoruz ihtiyacımız 2 in 2 out. Bu güne kadar bir kaç markasız switch kullandık hepsi bir süre sonra bozuluyor. Aten markası var https://www.aten.com/global/en/products/professional-audiovideo/video-matrix-switches/vm0202hb/ fakat bunun da fiyatı çok uçuk. Markasız ürünler ile aten markası arasında tavsiye ede bileceğniz kaliteli ürünler var mı?
Birde bu var hiç yorum bulamadım nasıldır acaba
https://www.hepsiburada.com/s-link-swapp-sw-hdms42-4x2-ultra-hdmi-4kx2k-30hz-matrix-switch-p-HBV000009FHLQ
Samsung A8 2018 den İphone 8 e geçmek?
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşım iphone 8 satıyor pil sağlığı %92, piyasanı daha altında uygun fiyata verecekmiş bana. Ben samsung A8 2018 kullanıyorum. Sizce mantıklı mı A8 den iphone 8 e geçmek? Kendi telefonumda kasmalar çoğaldı baya. iphone daha akıcı gibime geldi. Pili daha az dayanır derseniz, çok da önemli değil. Fazla kurcalamıyorum zaten 1 günü rahat çıkarır bence
Quark Xpress
Merhaba, Quark Xpress kullanan var mı? Türkçe karakter sorunu yaşıyorum bilen varsa bir yardımcı ola bilir mi?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.811 (Bu ay: 55)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware