Taşınmak mı, mevcut evde oturmak mı?
Arkadaşlar selam herkese, Ankara da yaşıyorum ve taşınıp taşınmama konusunda çok kararsız kaldım, bi akıl verin Allah rızası için :) Şimdi durum şu, hali hazırda 1+1 evde kiracıyım, evden ve muhitten çok memnunum. Ancak hemen yandaki boş arsaya yeni bina yapılacak(bayramdan sonra başlayacak dendi) ve oturduğum ev direk o cepheye bakıyor ve başka cephesi yok. Yani bir sene boyunca hem gürültüden hem tozundan toprağından cam açamayacak noktaya geleceğim muhtemelen, özellikle yazın büyük sıkıntı. Kira kontratım nisanda bitiyor ve yeni dönem için eğer devam edecek olursam ev sahibi ile 13500tl rakamına anlaştık. Dediğim gibi bu evden ve konumundan çok memnunum çıkmak istemiyorum ancak bu inşaat beni çok düşündürüyor.
Bu yüzden de bir süredir ev bakıyorum ve eşyalı eve çıkacağım, mevcutta da eşyalı tutmuştum. Ancak oturmak istediğim muhitlerde zar zor 14500-15000 bandında ve beğendiğim oturabileceğim 1-2 ev buldum. Zaten verebileceğim maks rakam da 15bin daha üstüne bütçem el vermiyor.(kiralar çıldırmış bu arada) tabi taşınmaya karar verirsem emlakçı komisyonu+depozito, ev temizliği, ufak tefek eksikler için masraf vs derken cebimden hiç yoktan 30-35 bin çıkacak, Sevdiğim alıştığım düzen bozulacak, gideceğim yerde gıcık bir komşu olur mu(burada çok memnunum) vs gibi beni düşündüren yanları var.
Birkaç gün içinde karar vermem gerekiyor ama ne yapacağımı bilemiyorum. Siz olsanız napardınız, bir akıl verin a dostlar. Şimdiden teşekkürler :)
Araçta Akü kablosu kopması
Arkadaşlar merhaba, bizim emektar broadway bu akşam beni korkuttu. Gündüz herhangi bir problemi olmayan arabaya akşam bindim marşa bastım, marş 1-2 kere döndü sonra bayıldı. Bildiğiniz klasik akü bitmesinde yaşanan bir durum yani, aracın verdiği tepki tam olarak o şekildeydi. Bagajda takviye kablosu var dur onu çıkarayım komşunun arabadan şarj ederiz diye düşündüm. ama şeytan dürttü, bir kez daha marş yapmak istedim. Yapar yapmaz tık dedi ve bir kopma sesi geldi ve hemen ardından araç komple elektrik kesti ve yanık kokusu geldi. İnip kaputu açtığımda akü kablosunun kutup başından yanarak koptuğunu gördüm. + kutupta kutup başı duruyor ama kablo kopmuş. Bu nasıl olabilir ? Fotoğrafı ekliyorum, acil yoruma ihtiyacım var. teşekkürler şimdiden.
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 919 (Bu ay: 52)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Android Telefonlar