Virüslü kedi tedavisi
Sokağımızda uzunca bir süredir bir kedi vardı. Mama verirdim ama pek tercih etmezdi mamayı çöpten yemeyi daha çok severdi. 4-5 gündür bacağının sakat gibi olduğunu farkettim. Meğersem virüs kapmış. Belediyenin hayvan bakım yerine götürdüm ve öyle dediler. Hastalık biraz ilerlemiş dedi. 4-5 gündür aksak olduğunu farkettiğim kedinin hastalığının ilerlediğini duymak şaşırttı ve üzdü beni. Zaten aksaklığı farkettiğimden beri balkonumda bakıyordum kendisine. Hayvan bakım yerindeki veteriner, evdeki kedine bulaşabilir ayrıca bakımı biraz masraflı olabilir ve belediyede bakımı daha kolay olur dedi. Belediye barınağına gönderip tedavisini orada takip edebilirsin dedi. Çok arada kaldım. Ekonomik durumum pek iyi değil. Balkonumda bakmaya devam etmek isterdim ama ailemle yaşıyorum. Manisa’da yaşıyorum ve belediye puanı düşük olmasa da ondan tekrar haber alamamaktan korkuyorum. Belediye barınağı ile ilgili güzel yorumlar da var. Çok fazla aradayım ama sanırım belediyeye bırakacağım ve inşallah iyileştiğinde tekrar geri alacağım. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
4-1-b bağkur prim ödemesi
2-3 ay önce bir şahs şirketi kurmuştum ve şu an bağkur prim borcu gözükmekte. İşler istediğim gibi gitmediği için şirketimi kapatıcam. Emeklilik hakkı vs her şeyden vazgeçerek bu borcu sildirebilir miyim? Evetse nasıl yaparım?
E-Devlet soyağacının 1933’e kadar göstermesi normal mi?
Arkadaşlar E-Devlet anneanne tarafım sadece 1933 yılında doğan anneannemin babasına kadar gidiyor. Daha geriyi nasıl öğrenebilirim? Açıkçası soyuma çok ilgiliyim il nüfus müdürlüğüne gitsem yardımcı olurlar mı? Anneanne tarafımın bir yerden göçüp göçmediğine emin değilim. Onun harici E-Devlet'im 1840’lara 1870’lere kadar gösteriyor normal mi? Sizin de öyle mi?
Turistik bir otelde bellboy olarak çalışmak
Arkadaşlar 19 yaşındayım 1 yıl Amerikada yaşadım İngilizcem iyi düzeyde. Henüz üniversiteye başlamadım bu yaz bir turistik otelde bellboy olarak çalışmak istiyorum. Daha önce bir kaç hafta bir şehir otelinde çalıştım bellboy olarak. Ama turistik otelde bellboy olarak çalışmak nasıldır? Zor mudur? Ve en önemlisi bahşiş durumları nasıl? Gerçekten uçuk bahşişler alıyorlar mı? Yapılmaya değer bir iş mi? Okulunu okumamama rağmen beni işe alırlar mı? (Yaza kadar ingilizcemin yanına Rusça veya Almanca dillerinden birini temel seviyede öğrenmeye çalışabilirim) Son yıllarda turistik otellerde çalışan arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur çünkü malum fiyatlar hızla değişiyor. Önerdiğiniz bir bölge var mı çalışmak için?
Pasaporta kaydedilmeyen telefon nasıl açılır?
merhaba arkadaşlar. geçen sene abd'deydim ve ağustos ayında gelirken bir iPhone telefon da getirdim. Fakat bu telefonu zaten oraya ilk gittiğimde kullanmaya başlamıştım. Ne kutusu ne faturası hiçbir şeyini bulamadım çünkü telefon benim üzerime değildi zaten. Gelirken bildiğiniz telefon cebimde geliyordu. Dolayısıyla hiç pasaporta vs kaydettirmedim. Şimdi 90 günlük kullanım süresi bitti ve kullanamıyorum. E-devlet üzerinden IMEI numarasını kaydettirmeye çalışıyorum fakat üzerine kaydedilen belge soruluyor pasaport vs gibisinden. Benimki pasaporta kayıtlı olmadığı için e-devlet üzerinden kaydedemiyorum da. Bu durumda ne yapmam lazım yardımı olursanız sevinirim.
OTELDE ÇALIŞMAK
|
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.743 (Bu ay: 39)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic