Projeksiyon alacaklara tavsiyeler
1080p projeksiyonlar arasında baya bir araştırma yaptım öncelikle bildiğim kadarını yazıyorum, bilmediklerim varsa lütfen siz yazın herkes için faydalı olsun.
HCinema the Projector Database
https://www.projectorcentral.com
şu iki site özelliklerini karşılaştırabilmeniziçin derin bir ayrıntı sunuyor.
720p projeksiyon önceden kullanmıştım Benq nunu DLP olanını çok güzel bir görüntü elde ediyordum lakin netteki araştıramlarımda 1080p ile 720p arasında çok fark olduğunu işittiğim için 1080p almanızı tavsiye ederim bütçeniz varsa.
projeksiyonlar arasında 4 farklı aydınlatma teknolojisi var DLP, 3LCD ve LED ve lazer
Lazer tip: kısa mesafe projeksiyonlar,pahalıdır.

**Gökkuşağı efekti: Hızlı görüntü geçişlerinde yeşil, sarı ve mavi ışık parlamaları şeklinde ortaya çikar. Monitörlerde olan ms gecikmesi gibi bir şey heralde.
Kaynak: ChatGPT
3LCD panel ilerde renklerde solma yapabilir.
Kontrast: Parlak ve siyah renkler arasındaki fark. oran ne kdar yüksekse mesela 15000:1 , 1000:1 den daha iyidir. kontrast ne kdar iyise okadar iyi sinema keyfi.siyah renk okadar iyi oluşturulur ve karanlık sahneler vs daha iyi olur.
Parlaklık: Bazı firmalar Ansi lümen ve lümen olarak iki ölçü birimi kullanılr. Ansi lümen az olur genelde çünkü lümenin 2.4 veya 3'e bölünmüş halidir. Ansi lümen daha kesin sonuç verir lümen ise şaşırtıcı olaiblir

kaynak: ChatGPT
HDR: HDR desteği için belirli bir konstrat değerinde ve parlaklık seviyesinde olmasına dikkat edin yoksa gerçek hdr olmayabilir he varsa bile bir anlamı olmaz (hdr dediğimiz şey renklerin sahneye göre değiştirilmesi).
Android: arkadaşlar her android var diyen de tam performanslı çalışmıyor olaiblmesi için Google L1 lisansına sahip olması lazım yoksa netflix vs 1080p çalışmaz 480p yada 720p olur youtube içinde geçerli olabilir lisans türüne bakmak lazım. ben siizn yerinizde olsam harici tv box alırım hem projeksiyonum ısınmaz, hem daha hızlı.
tavan asma için ceiling mode yani tavan modu farklı isimlendirmeler olabilir emin değilim, var mı diye bakarsınız aslında olmayan projeksiyon olmayacağını sanmıyorum.
otomatik fokus, otomatik 4 köşe düzeltme, anroidli istiyorsanız kumandada mic olması bence + katar, hopörler testlerine bakarsınız, fan sesinin belirli bir db nin altında olmasına dikkat edin <40db olsa iyi gibi.
Arkadaşlar amacım bildiklerimi yazmakdı bilmediğim çok şey var amacım benim gibi saatler harcayıp arama yapmaktansa bunu okuyun geçin diğer bilgileri araştırısınız.
Önerilerim: FunFlix P1, Mecool Kp1(lisanslı), Benq W1070, Optoma HD28DSE
Yasomi Optive X5 kullanan var mı?
Yasomi Optive X5 adlı bu projeksiyonu kullanan bir arkadaş var mı? İnternette çok araştırma yaptım. 1080p projeksiyonlar arasında FunFlix P1 ve bu projeksiyon arasında kaldım. FunFlix P1 hakkında nette çok inceleme var ve baya bir beğendim ama bu ürününde nasıl olduğunu bilmek isterim, almasam bile diğer almayı düşünene arkadaşlar yardımcı olabilmek için bu konuyu açtım.
Araştırıken önceliklerim; Görüntü kalitesi(konstrat vs.) , tavana asılabilir, Lamba şiddeti(loş ışık için), Android olmasına gerek yok(maliyeti düşürmek için)
witcher 4 pdf yardımcı olcak
|
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 436 (Bu ay: 73)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Kitap