Laptop elektrik kaçağı
Arkadaşlar merhaba Asus N550JK laptop kullanıyorum. Ve pandemi sürecinde üniversiteden eve geldiğimde bilgisayarımda ufak defek çarpmalar oluyordu. Avcumu klavyenin üstüne koyduğum yerden. Daha sonra arduino ile 3d yazıcı yaptık ve bir sorun yaşadığımızda arduino üzerinde multimetre ile ölçüm yapmıştım ve inanılmaz saçma sonuçlar gördüm sorun benim bilgisayarımdan kaynaklanıyordu (Multimetre parezit sesi veriyordu). Daha sorna usb çıkışlarını kontrol kalemi ile ölçüm yaptığımız arada bir yanıyordu. Bilgisayarın ilk sahibi ben değilim bir yakınım ekranı yanık sen tamir eder kullanırsın dedi internetten sipariş verip tamir paneli değiştirdim onun ile alakalı bir sorun mu bilemiyorum . Ve bu sorun pildeyken olmuyor. Adaptör orjinal adaptör değil tochi marka bir adaptör (genelde mini 3d yazıcı yapanların kullandığını gördüm 6 - 7 amper veriyor)
*
Az önce yaptığım testte bataryanın - kutbu şaseye bağlanmış bunun böyle olmaması gerek değil mi? Arıza buradan mı kaynaklı?
Bir yazılımcı olarak günün uzun bir zamanını bilgisayar başında geçiriyorum ve bunun başına bir şey gelirse yenisi alamıyacağım için bayağı korku içerisindeyim.
Ubuntu da ekran büyüteci sornları
Arkadaşlar merhaba,
Görme problemim sebebi ile bilgisayarda büyüteç kullanıyorum. Normalde windows kullanıcısıyım ve windows'un ekran büyütecinden de memnunum fakat ubuntu kullanmak istiyorum(yazılım geliştiricisiyim) fakat sorunum şu ubuntunun default zoom' u yetersiz .Compiz config setings managere ile birlikte gelen zoom güzel görünüyor. fakat deneyimleyemiyorum çünkü çalışmıyor. Videolarda yaptıkları her şeyi yapıyorum fakat olmuyor . Teknoseyir formunda bir arkadaş el attı sorunun neden kaynaklandığını buldu fakat çözü bulamadı.
Teriminale üzerinde compiz --replace komutu çalıştırdığında çalışıyor fakat buı sefer de ekranda encereler iconlar herşey kafayı yiyor hiç biiri tepki vermiyor.
Bildiğiniz full ekran büyüteç var ise önerebilirsiniz.
yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim
Zoom ile alakalı stabillik sorunu
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.020 (Bu ay: 22)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar