SSD DOLU GÖZÜKMESİ VE BÖLÜNMEMESİ
ssd de 170 gb boş yer olmasına rağmen sadece 30 gb sini ayırabiliyorum. ASC nin uygulamasından baktığımda küplerin çoğu dolu gözüküyor. Silmeme rağmen hala diskte yer kaplamaya devam ediyor, bazı harici uygulamalarla bölünebiliyor ama benim isteğim o değil bu boş ama dolu gözüken yeri nasıl boş bir şekilde tamamlanabilir. Hiç şüphesiz bu olay sistemin daha yavaş açılmasına yol açıyor, şimdiye kadar sadece ssd biçimlendirdiğimde bu alanlar boş gözüküyor, resimlerde de bunu göreceksiniz bu forum hem bana hem de bu konuyu bilmeyenlere ışık tutsun, hdd lerde smart defrang gibi yazılımlarla bu alanlar kurtarılabiliyordu ama ssd de bir defrang olamaz, başka bir yolu varsa yardımcı olunuz.
3050 PERFORMANS SABİTLEME
Merhaba daha önce de buna benzer bir konu açmıştım gpu kullanımı düşük diye sorunum düzel ek ram alarak gpu düzelmişti. Şimdi de çok fazla performans almaya başladı gpu saat hızı 2100 mhz ye kadar çıkıyor kullanım oranı %100 sıcaklık 90 derece oluyor neredeyse oyunlarda 400 fps alacağım, bana 150 fps yeter, vsync açıyorum oyun 90 fps ye sabitleniyor, ekran yenileme hızı 144 hz, benim istediğim şey mhz oranı sabit 1500 mhz olsun 100-200 fps de gezsin ama kullanım oranı yine %100 olsun, overlock olmayacak default ayarları olacak yani, afterburner ile denedim yine aynı değişen yok PC ben uçağım ve işim havada diyor :D, ne aşağı ne yukarı sabit 1500 de kalması için ne yapmalıyım acaba şimdiden teşekkürler
RTX 3050 FPS DENGELENMESİ
Merhaba Bende Monster abra a5 v17.1 modeli bulunmakta ekran kartım da 3050, her oyuna girdiğimde grafikleri en üste de çeksem en alta da çeksem fps 100 ü geçmiyor, vsync açık değil herşeyi performans moduna getirdim herşey güncel ama oyunlarda 60-100 fps arası geziyor, ekran kartı kullanımı %60 %40 %70 gibi dolaşıyor duruyor. watt kullanımı ise 30w - 66w arası geziyor ama oyunu max grafiğe getiridiğim zaman 75w oluyor fps 90 larda geziyor. yani bir tür sınırlayıcı var gibi, LOL de bile 140 fps kolay kolay geçmiyor 90-140 arası geziyor. çok ilginç, pek rahatsız etmiyor ama akıcı olması için fps yüksek olması lazım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
NOT: Bir tane oyun var directx 12 ile çalışıyor oyun 75w ve %100 kullanım var max grafikte 100 fps alıyorum düşük grafikte test etmedim ama directx 12 ciddi işe yarıyor bilginize.
i5 11400 h
8gb 3200 mhz
3050 4gb vram
win 10 64bit
Base One Unity Steam
Yeni bir oyun çıktı tam aradığım oyun ama Türkçe değil, oyun unity ile yapılmış çevirisi kolay olmalı yapabilirseniz sevinirim :)
MOUSE TAVSİYESİ
Konu başlığında da belirttiğim gibi güzel bir mouse tavsiyesi istiyorum. Mouseyi Lol ve Single oyunlar için alacağım yani çok hassasiyet gerektirmeyen bir mouse, şimdiye kadar 3 mouse sipariş verdim hepsinin de kendine hayrı yok, 1600 dpi yazıyor ama eski mousem olan 800 dpi kadar yok, arada sırada donmalar çok fazla atlamalar gibi sorunlar yaşadım. Lol de lux oynarım, fare yüzünden u yu tutturamadım o derece yani, en fazla 150 TL verebilirim kablosuz olsa daha iyi olur, daha önce kullanıpta memnun kalan varsa tavsiye ediniz şimdiden çok teşekkür ederim.
Minecraft Ev Tasarım
Merhaba Arkadaşlar Yeni bir youtube kanalı açtım bu kalanda minecraft ev yapma videoları yapıyorum sizde oyunu oynarken en yapmaktan bıkmış ve kötü e tasarımından bunalmışsanız videoları izleyip çok kolay bir şekilde ev yapabilirsiniz, Kanalıma destek olmak isterseniz abone olmanız ve videoları beğenmeniz yeterlidir.
Java Bilenler Yardım
Merhabalar,
Elimde bir dosya var "https://github.com/micdoodle8/Galacticraft/tree/MC1.15"
Bu linkteki dosyayı derleyip Minecraft Forge ile uyumlu yapmak mümkün mü?
Bunu yazmamım sebebi çok sevdiğim bir modun en güncel sürümü çıkmaması ve eskimesi, bu linkte günceli var ama .jar yapıp minecraft forge ye nasıl yapabilirim
İlginiz ve yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
GTX 1660 SUPER
GTX 1660 SUPER OC için işlemci tavsiyesi(amd,intel)
Bu ekran kartını alacağım ama işlemci kararsızlığına düştüm, bazıları işlemci ve ekran kartında darboğazlık olur diyor sizin tavsiyeleriniz nedir işlemciye limit 1800 tl verelirim şuan
8 GB RAM PERFORMANS DÜŞÜŞÜ
Benim bilgisayarımda Tek Kanal 8GB ram bulunmaktadır, çoğunlukla minecraft oyununu oynamaktayım. Bu minecraft forge sürümü yüklüdür ve shader(gölgelendirme+dinamik aydınlatma) paketi kullanmaktayım sorun şu oyunun simge durumuna aldığımda görev yöneticisnde %98 ram kullanımı gözükmekte ve masaüstü gözükmemekte aşırı ram kullanımından dolayı windows kapatmış bazı şeyleri ve aynı zamanda çok fazla fps düşüşleri ve ani oyun kapanmaları oluyor, Tüm bakımlarını yapmaktayım pc boştayken %22 ram kullanmaktadır. ben buna ek olarak 1x8 ram taksam veya 1x4 taksam oyun ve pc dengeye otururmu, aynı zamanda 2x4 mü yoksa 1x8 mi daha iyi çalışır ilginiz ve yardımınız için teşkkür ederim
RAM yuvası
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 26
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.924 (Bu ay: 285)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware