Msi thin 15 b12ve memory sorunu
Merhaba. MSI Thin 15 aldım belirttiğim önerilen gereksinimlere sahip oyunu açarken Memory hatası aldım ve oyundan attı. Sonrasında sanal bellek olusturarak oyuna girebildim fakat Hogwarts Legacy oynamaya çalıştıgımda da aynı sorunu yasadım ve sanal bellek ile çözemedim. Daha düşük özellikleri olan arkadasım gereksinimleri karsılayamıyorken oyuna girebiliyor. Acaba bir yerde bir sorun mu yaşıyorum nasıl bir yol izlemeliyim?
Önerilen oyun gereksinimleri;
- İşletim sistemi 64-bit Windows 10 / Windows 11
- İşlemci Intel i7-10700 2.90 GHz 8-Core / AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 8-Core
- Bellek 16 GB
- GPU NVIDIA GeForce GTX 1070 / AMD RX 580
- DirectX sürüm 11/12
- Depolama 50 GB kullanılabilir alan (SSD)
- PSU 850W
- Benim sistemim;
- i7 12650H.
- RTX4050.
- 16 GB RAM
Mavi ekranda mavi ekran
Sistem;
Msi x570 tomahawk wifi
AMD 3400g
Samsung 980 pro
Trident z neo 3600 mhz 2x8gb
Zalman 550 w 80+ bronze
Daha öncesinde sistem boştayken arada sırada mavi ekran hatası alıyordum (KMODE EXEPTİON NOT HANDLED) bir kaç şey denedim bir sonuç alamadım ve zamanla sinirimi bozsa da umursamamaya çalıştım.
Bu gün ise yine mavi ekran hatası aldım sistemin tekrar açılmasını bekledim ama bu kez açılmadı.
Defalarca kez açmayı denedim, biosu resetledim, biosu güncelledim, bios pilini çıkarıp taktım, ramleri çıkarıp taktım, yerlerini değiştirdim, cpu yu söküp taktım, ssd yi farklı bir m2 yuvasında denedim, farklı bir ssd ye temiz kurulum yapmayı denedim(windowsun yüklemesi bittikten sonra ... başlatılmadı gibisinden bir hata aldım), farklı bir psu taktım denedim, güvenli modda açmayı denedim ne yaparsam yapayım tam Windows açılacakken mavi ekran aldım.
Kmode exeption not handled
0xc0000225
0x0000005
Hatalarını verdi
Daha öncesinde de bir kere Amdppm.sys hatası almıştım
Power tuşuna bastığımda debug ledleri yanıp sönüyor sonrasında sistem açılmaya başlıyor mavi ekran veriyor seçenek sunuyor işte tekrar başlat güvenli başlat vs. Güvenli başlat dediğimde veya tekrar başlat dediğimde mavi ekran veriyor yeniden başlıyor sonrasında sistem hiç gelmiyor vga ve boot debug ledleri yanıyor öylece kalıyor kapatıp açmam gerekiyor.
Bazen start verdiğimde cpu ledi yanıyor ve sistem hiç gelmiyor.
Ne yaptıysam olmadı. Deneyebileceğim farklı bir şeyler muhakkak vardır. Yardımlarınızı bekliyorum.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 150 (Bu ay: 10)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Teknik Yardım