Uzun zamandır sorunsuz memnun kalarak VDSL tarifelerde kullandığım airties 5650 modemim var, fiber altyapısı olan biryere geçtik ttneti arayıp daha adını modelini söylemeden modemim var istemiyorum dediğimde yok olmaz bizden almak zorundasınız dediler modeme kadar fiber geliyormuş. Ben bu modemi fiber altyapılı ve odaya kadar gelen fiber sisteminde kullanamazmıyım arkadaşlar? Modem VDSL2 destekli, giriş portları 1 WAN-1 DSL-4 LAN halinde.
TTNET taahhüt hakkında yardım
Arkadaşlar TTNET abonelik taahhütumün bitmesine 2 gün kala aboneliği iptal ettirdim, öğrenmek istediğim bu sebeple bir taahhüt cayma bedeli yansirmi bazı okudugum bilgilerde son 1 ay kala yansımaz bazılarında taahhutun baslama saati bile önemli yazıyor müşteri hizmetlerini 2 kere aradım burdan onu goremiyoruz diyorlar. Bu konu hakkinda bilgisi olan varmı olması gereken nedir ona göre davranayım.
Arkadaşlar netmaster cbw-383z4 modemi bridge moda alıp tp-link wr841n router cihazına şu şekilde bağlantı yapıyorum;
-netmasterın ethernet portundan pcye bağlantı
-netmasterın diğer ethernet portundan tplink routerın wan portuna bağlantı
-tplink arayüzünden wifi ayarları (kanal, mhz)
ve bu şekilde evdeki wifi'ye bağlı cihazlarda sürekli kopma oluyor bazen 1 dk. içinde defalarca bazen 10 dk. sonra ama sürekli bu kopmalar oluyor pc'de ise bir sorun olmuyor, bunun üstüne tplink arayüzünden wifi seçeneklerindeki mhz ayarını 20 ve 40 arası değiştirdiğimde hiçbirşekilde düzelmiyor kanallarında nerdeyse hepsini denedim. ne yapmam gerekiyor kablonet kullananların bu konuda uzmanlaştığını düşünüyorum çünkü netmaster modemi tek başına kullanan yoktur aşırı verimsiz lütfen yardım bekliyorum çünkü bu şekilde routerın hiçbir faydası olmuyor.
Netmaster ve TP-Link kurulumu
Arkadaşlar netmaster cbw-383z4 modemi bridge moda alıp tp-link wr841n router cihazına şu şekilde bağlantı yapıyorum;
-netmasterın ethernet portundan pcye bağlantı
-netmasterın diğer ethernet portundan tplink routerın wan portuna bağlantı
-tplink arayüzünden wifi ayarları (kanal, mhz)
ve bu şekilde evdeki wifi'ye bağlı cihazlarda sürekli kopma oluyor bazen 1 dk. içinde defalarca bazen 10 dk. sonra ama sürekli bu kopmalar oluyor pc'de ise bir sorun olmuyor, bunun üstüne tplink arayüzünden wifi seçeneklerindeki mhz ayarını 20 ve 40 arası değiştirdiğimde hiçbirşekilde düzelmiyor kanallarında nerdeyse hepsini denedim. ne yapmam gerekiyor kablonet kullananların bu konuda uzmanlaştığını düşünüyorum çünkü netmaster modemi tek başına kullanan yoktur aşırı verimsiz lütfen yardım bekliyorum çünkü bu şekilde routerın hiçbir faydası olmuyor.
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.490 (Bu ay: 31)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri