EZ Debug LED VGA Işığı Yanıyor
Arkadaşlar selamlar.
3 yıldır hiç donanım problemi yaşamadığım bilgisayarımı 4 gün önce sorunsuz şekilde kapattım ve 1 saat sonra döndüğümde bilgisayarım tekrar açılmadı.
Bilgisayarı açtığım zaman kasa ışıkları yanıyor, fanlar çalışıyor, klavye ve mouse’un ışıkları gelmiyor. Anakartta ise ez debug ledlerinden vga ledi sabit yanıyor.
Bilgisayardan ekran kartımı çıkarıp açmayı denediğimde klavye ve mouse’a elektrik geliyor, kasada herhangi bir arıza belirtisi de olmuyor ancak işlemcim APU olmadığı için görüntü alamıyorum, dolayısıyla BIOS’a girip ayar da yapamıyorum.
Denediğim çözüm yöntemlerini aşağıda sıralıyorum;
-BIOS pilini çıkararak saatlerce bekledim, JBAT1 pimlerini tornavida ile temas ettirerek anakarta soft reset attım.
-Farklı bir ekran kartını takarak bilgisayarımı çalıştırdım ancak yine ez debug vga ledi sorunu devam etti. Aynı zamanda başka bir kasada kendi ekran kartımı deneyerek çalıştığını doğruladım.
-RAM çiftimi bütün slotlarda, aklınıza gelecek tekli ve çiftli bütün kombinasyonlarda takarak çalıştırmayı denedim.
-Anakartın tüm güç girişlerini söküp boot tuşuna çok kez basarak elektriği boşaltmayı denedim.
-Windows kurulu olan SSD’mi sökerek çalıştırmayı denedim.
Maalesef bu denemelerin hiç birisinden çözüm alamadım. Ek olarak belirtmek istiyorum ki 20 gün kadar önce anakartımı Win11’e geçebilmek için Legacy’den UEFI moda çevirmiştim ve 20 gündür en ufak problem yaşamadan kullanıyordum. İlgisi olabileceğini düşünerek belirtmek istedim.
Bilgisayar bileşenlerim:
Anakart: MSI B450M PRO-VDH PLUS
Ekran Kartı: MSI Geforge GTX 1660 Armor 6GB
İşlemci: Ryzen 5 2600X
Ram: GSKILL DDR4 3000Mhz 2*8 16GB
Şimdiden çözüm için vakit ayıracak herkese teşekkür ederim.
Kawai KW-6850 TKGS Güncelleme Hatası
Seçenek Seçme Eğilimi
Merhabalar,
Bu durumun tam olarak nasıl isimlendirildiğini bulamadığım için hakkında araştırma yapamadım, bu yüzden sizlere danışmak istedim. Sosyal medyada görmüşsünüzdür, önünüze 6 veya 4 tane seçenek geliyor, ve hangisini seçeceğinizi tahmin edeceğini söylüyor. İnsan bilinci 6 seçenek arasında çoğunlukla 4. seçeneğe doğru yönelirken, 4 seçenek arasında ise 3. ye yöneliyor. Bu istemsiz davranışımız ile ilgili araştırma yapmak için hangi terimleri kullanarak, neyi arayarak bilgi edinebilirim?
Teşekkürler.
POCO X3 NFC için MIUI ROM Arıyorum
Herkese selamlar. Yaklaşık 4 yıldır Xiaomi Mi 6 kullanıcısı olan annem arayüz olarak bu markaya çok alıştığı için yine xiaomi bir telefon istemişti. Biz de bütçe dahilinde araştırma yapıp en iyi seçenek olan POCO X3 NFC cihazını satın aldık. Annem telefonu yaklaşık 5 aydır kullanıyor ancak çoğu anlamda yazılımının farklı olduğundan şikayetçi. Galeri uygulaması bile mi 6'ya göre daha farklı. Birçok noktada yazılımsal olarak farklılıklar gösterdiklerinden bir türlü cihaza alışamadı ve satmak istiyor. Acaba cihaz için Xiaomi'nin Mi serilerinde kullandığı versiyona ait bir rom indirip kurarak telefonu düzeltebilir miyiz? Telefonun mevcut olarak kullandığı sürüm bilgileri şöyle: MIUI 13.0.3 SJGEUXM 12SKQ1.211019.001
Şimdiden teşekkür ederim.
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.439 (Bu ay: 212)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar