![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Bilgisayarın Performansı Bir Anda Yarı Yarıya Düştü
Bir gün bilgisayarda oyun oynarken arkada indirme yapıyordum ve yotube izliyordum. Oyuna geçmek için alt+tab yaptım ama o an fps 110 değerlerinden 50-60 değerlerine düştü. Bilgisayar yük altındadır dedim yeniden başlattım arkada hiçbir çalışmazken fps yine 50-60 değerlerindeydi. Bunun üzerine internette araştırma yaptım, bilgisayarı windows defender ve s. uygulamalar ile tam tarama yaptım, sürücüleri güncelledim ama sorun yine düzelmedi. Bunun geçenlerde windows 10' u güncellemem ile alakalı olduğunu düşündüm ve eski windows sürümüne geri dönderdim. Sorun hala düzelmedi. Son çare format attım ama malesef yine düzelmedi.
NOT: Bilgisayarın performansı yük altında iken bir anda yarı yarıya düştü. Gitdikçe yavaşlama ile alakası yok.
Bilgisayarım hakkında daha fazla:
Model: Acer Aspire E5-576G-798U (dizüstü)
İşlemci: Intel Core i7-7500U 2.7GHz (turbo boost 3.5GHz)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce MX130 2 GB VRAM (diğeri normal olarak intel)
RAM: 16 GB DDR3 (normalde 8 gb ram kendim 16 yaptım)
Depolama: 1000 GB HDD
Bilgisayarın Performansı Bir Anda Yarı Yarıya Düştü
Bir gün bilgisayarda oyun oynarken arkada indirme yapıyordum ve yotube izliyordum. Oyuna geçmek için alt+tab yaptım ama o an fps 110 değerlerinden 50-60 değerlerine düştü. Bilgisayar yük altındadır dedim yeniden başlattım arkada hiçbir çalışmazken fps yine 50-60 değerlerindeydi. Bunun üzerine internette araştırma yaptım, bilgisayarı windows defender ve s. uygulamalar ile tam tarama yaptım, sürücüleri güncelledim ama sorun yine düzelmedi. Bunun geçenlerde windows 10' u güncellemem ile alakalı olduğunu düşündüm ve eski windows sürümüne geri dönderdim. Sorun hala düzelmedi. Son çare format attım ama malesef yine düzelmedi.
NOT: Bilgisayarın performansı yük altında iken bir anda yarı yarıya düştü. Gitdikçe yavaşlama ile alakası yok.
Bilgisayarım hakkında daha fazla:
Model: Acer Aspire E5-576G-798U (dizüstü)
İşlemci: Intel Core i7-7500U 2.7GHz (turbo boost 3.5GHz)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce MX130 2 GB VRAM (diğeri normal olarak intel)
RAM: 16 GB DDR3 (normalde 8 gb ram kendim 16 yaptım)
Depolama: 1000 GB HDD
FiveM performans
Bilgisayarın Modeli: Acer Aspire E 15 (E5-576G-798U)
İşletim Sistemim:
Intel Core i7-7500U 3.5GHz
NVIDIA GeForce MX130 2GB VRAM
16 GB DDR3 Ram (8 GB ben ilaveden taktım)
1000 GB HDD
Sorun:
Ben GTA V oynarken grafik ayarlarını yüksek ve çok yüksekte kullanıyorum ama her hangi bir takılma yaşamıyorum. Lakin FiveM oynarken ayarları en düşükte oynamama rağmen max. 40 fps alıyorum. Oyuna ilk girerken 50 FPS felan görüyorum ama sonra nedense azalmaya başlıyor. Görev yöneticisine baktığımda önceden ram'ın yetersizliğinden olduğunu düşündüm 8 GB ram aldım ama sorun düzelmedi. İşlemci 100de 80-90 kullanılıyor. Ekran kartı 100de 20 anca kullanılıyor. Sonrada bilgisayarın ısınmasının sorun olacağını düşündüm ama mesela gta v pubg felan oynarken bilgisayarın ısındığını farkediyorum lakin FiveM oynarlken bilgisayar nedense hiç ısınmıyor gibi bişiy. Güç ayarlarım tam performans modunda. Sorunun neden kaynaklandığını bir türlü anlamıyorum.
İşlemci Yük Altında İken Mikrofon Bozuluyor
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 808 (Bu ay: 20)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Acer
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)