Display Port/HDMI Anakarta Takılır mı?
Arkadaşlar Merhaba,
Asus Tuf Gaming 560m Plus anakartım var. Ekran kartım Rtx 3060, İşlemci i5 11400.
Monitörü anakarta mı yoksa direkt nvidia ekran kartına mı bağlamalıyım sorusuna sürekli, anakarta bağlarsan dahili işlemci ekran kartını kullanırsın, Nvidia Ekran kartını kullanamazsın deniyor. Ancak hiç de öyle olmuyor.
Ekran kartına bağlayınca sadece Nvidia ekran kartımı görüyor, anakarta bağlayınca her ikisini de görüyor. İkisi de eş zamanlı olarak çalışıyor. Hatta bazı oyunlarda daha yüksek fps alıyorum anakarta bağlayınca. Örneğin Hellblade oyununda yaklaşık 15 fps fark ediyor.
Hal böyle iken ekran kartına bağlamak için bir sebep bulamıyorum.
İki ekran kartını birlikte görmesi ve çalışması bu anakartın bir özelliği midir? Anakarta bağlamamın bir zararı var mı? Ya da ekran kartına bağlamanın bir avantajı var mı?
Sistem Topluyorum, Değerlendirebilir misiniz?
Merhaba,
Öncelik çizim, tasarım, mimarlık olmak üzere aynı zamanda az da olsa oyun oynayabileceğim bir pc toplamaya çalışıyorum. En son PC toplayalı 15 yıl olduğu için, güncel donanımlardan birbirleri ile uyumlarından çok haberdar değilim. İki farklı siteden iki sistem oluşturdum birkaç arkadaşın yardımı ile, maksimum bütçem 15-16bin TL .
15.433 TL
14.297 TL
Bu iki sistem nasıldır sizce? Ne tür ekleme çıkarma yapılabilir fiyatla çok oynamadan?
Yaşadığım bir problemi ve çözümünü aktarmak istiyorum.
PS4 diskini cihaza takınca PSN'den ücretsiz PS5 yükseltmesini indirmek gerekiyor. Aksi takdirde oyunun daha düşük grafikli PS4 sürümünü oynuyorsunuz PS5'inizde. Ancak şöyle bir konu var;
Eğer oyunu bir spotçudan satın aldıysanız muhtemelen Birleşik Arap Emirlikleri'nden getirmiş oluyor. Ortadoğu da ikinci bölge olarak geçmesine rağmen, ücretsiz PS5'e yükseltme seçeneği çıkmıyor diski taktığınızda. PS5 versiyonuna yükseltmek için, disk hangi ülkeden alındıysa o ülkenin PSN'inden upgrade etmeniz gerekiyor. Elinizdeki diskin hangi ülkeden getirildiğini öğrenmek için, barkod okuyucu ile barkodu taratın, internette arama yapın.
---
Ben nasıl olsa yükseltmeyi otomatik yapıyordur oyunu kurarken diye, farkında olmadan oyunun PS4 sürümünü oynadım birkaç saat. Oyun 30fps idi. Görüntü de çok kötüydü. Neden böyle oldu incelemelerde 60fps'ydi diye düşünürken, oyunun PS4 versiyonunu oynadığımı farkettim. TR PSN'de de yükseltme seçeneği çıkmayınca Birleşik Arap Emirlikleri psn'i açtım sorun çözüldü.
EKLEME: Bahsettiğim oyun AC:Valhalla
LG 55UK6300PLB Görüntü Kalitesi Problemi
|
Renk Körlüğü İçin Gözlük / Lens Kullanan Var mı ?
|
|
150'TL'ye kadar Kablolu Mouse Önerisi
|
Tivibu'da Yayınlanan Dizilerin Eski Bölümleri
|
Binanın Sağlamlık Raporu
|
Monster Garanti Şartları Hakkında.
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.117
İkinci El Bölümü Mesajları: 51
Konularının görüntülenme sayısı: 22.168 (Bu ay: 276)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.692 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun