Samsung SSD yeterince hız vermiyor
Sinerjiden hazır sistem aldım. Sadece ekran kartını takıp kullanmaya başladım yani montajı onlar yapıp hazır gönderdiler. Ssd: Samsung 500GB 980 PRO NVMe okuma 6900MB-yazma 5000MB M.2
Anakartım: Asus Tuf Gaming B550M-PLUS 4600mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX.
Sorun şu ki yaptığım okuma yazma testlerinde her ikisi de 3000mb civarlarında tam performans alamıyorum. Sebebi nedir acaba neler yapabilirim?
Bluetooth çalışmıyor
Asus Tuf Gaming B550M plus anakartım var. Acaba bu anakartta mı bluetooth özelliği yok. Ama internetten baktığımda var gözüküyor. Aygıt yöneticisinde bluetooth göremedim. Bluetooth ya da başka cihaz ekle sekmesinden devam ettiğimde de bluetooth hoparlörü de telefonumu da görmüyor acaba sorun nedir?
Kablo nereye takılır
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Hazır sistem aldım 1 saat önce geldi ama hala bilgisayarı açma konumuna gelemedim:( Ekran kartını taktım ama 3 tane kabloyu nereye takacağımı bilmiyorum. Bir tanesi aydınlatma onu anladım ama. Yardım eder misiniz? Ayriyetten ekran kartı içinde baska bir kablo daha var onu da napcağımı anlamadim.
Masaüstü Sistem uygun mu?
Arkadaşlar selam konuyu nasıl nereye açsam bilemedim çok acemiyim. Masaüstü bir sistem topladım itopyadan sizce nasıl? İşlemci soğutucuya gerek var mı zaten sitede özelleştirilmiyor. Şu parça olmamış darboğaz yapar dediğiniz bir şey var mı? İşlemciyle ekran kartının oyun testlerine baya baktım iyi duruyor. Anakart ve kasa hiç anlamadığım konular. Maksimum 18k bütçem var. Bir an önce almam lazım
Linkte seçtiğim parçalar gözükmüyor ama işlemciyle kasayı değiştirdim. İşlemci 11400f ve Thermaltake Versa T25 ARGB TG 650W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa. Son olarak da psu içinde mi onu seçemedim
v
Ya da buradaki sistem 18k ya geliyor Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB 240mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu eklediğimde
Yetersiz performans sorunu
Asus FX505DU-BQ016 AMD Ryzen 7 3750H 16GB 512GB SSD GTX1660Ti Freedos 15.6" FHD Taşınabilir laptop aldım geçen sene. 1660ti ekran kartı var ama masaüstü bilgisayarda ezik bir gtx1050 benim cihazdan daha fazla performans sunuyor. Bannerlord multiplayer oynuyorum en düşük ayarlarda, o kadar düşük ki görseniz halime ağlarsınız. Oyundaki oyuncu sayısı 40'ı geçince fps 30-40'a düşmeye başlıyor ve oyundan zevk alamıyorum. 40 kişiden az olursa 60-70 fps oluyor öyle çok bi şey değil. Diğer oyunlarda da hep sıkıntı oldu. İşlemciyi %100 çalıştıramıyorum zaten cihaz aşırı ısınıyor ve fps daha da düşmeye başlıyor. Ekran kartı güzel diye aldım aşırı pişmanım. Tüm bunlar laptop diye mi oluyor acaba ya da performans arttırmak için ne yapabilirim? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Not defteri içeriği boş gözüküyor
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.405 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware