merhabalar, sorum şu, gtx 1050 ekran kartım var laptopta. 4k monitör ile bu ekran kartı uyumlu çalışır mı? amacım oyun oynamak değil, sadece iş ve film video izlemek için kullanacağım. bu tür şeyler 1050'ye ağır gelir mi?
İş için monitör tavsiyesi
Çalışmak için bir monitör aldım fakat hala kargoya verilmedi. Öneriniz varsa iptal edip bütçeyi biraz arttırarak başka bir tane alabilirim. 27 inc olması ve flicker free özelliğine sahip olması sebebiyle tercih ettim. Benim için tek eksi yönü çözünürlüğü düşük (1080p)
sipariş ettiğim monitör bu:
https://www.epey.com/monitor/samsung-lf27t450fqrxuf-f24t450.html
varsa önerileriniz beklerim.
laptopum açılmıyor. Üretici firmayı(hp) aradığımda anakartta bir problem olduğunu ve fiyatın 3200 tl olduğunu söylediler. Direk değişim yapacaklarmış. Fakat istanbulda herhangi bir laptop teknik servisini aradığımda “teknik servis onarım yapmaz direk anakart değiştirir. anakart değişimine gerek olmayabilir. Arızalı olduğu yerleri tamir edince sorun çözülebilir” dedi.
sizce ne yapayım? Ya da önerebileceğiniz laptop için güvenilir teknik servis şubeleri var mıdır? Yanıtlarınızı bekliyorum bilgisayara acil ihtiyacım var.
laptopum açılmıyor. Üretici firmayı(hp) aradığımda anakartta bir problem olduğunu ve fiyatın 3200 tl olduğunu söylediler. Fakat istanbulda herhangi bir laptop teknik servisini aradığımda “teknik servis onarım yapmaz direk anakart değiştirir. anakart değişimine gerek olmayabilir. Arızalı olduğu yerleri tamir edince sorun çözülebilir” dedi.
sizce ne yapayım? Ya da önerebileceğiniz laptop için güvenilir teknik servis şubeleri var mıdır? Yanıtlarınızı bekliyorum bilgisayara acil ihtiyacım var.
LAPTOP ANAKARTINDA CMOS’UN YERİNİ BULAMIYORUM
laptopumda bir arızadan ötürü cmos pilini çıkarıp tekrar takarak biosu resetlemeye çalışıyorum(laptop’taki sorun, güç düğmesine basınca bilgisayar açılmıyor, güç düğmesindeki ışık yanıp sönüyor. Fanlar bile çalışmıyor). Bu sorundan dolayı cmos’u çıkarıp takayım dedim. Fakat cmos laptop’ta bulunmuyor. Fotoğrafa bakabilirsiniz.
Nereden bulabilirim bu cmos’un yerini? Ya da biosu nasıl sıfırlayabilirim?
C++ ALGORİTMA İLE İLGİLİ BİR SORU
merhaba arkadaşlar. hocamız bir ödev verdi. ödev için birkaç gün kaldı.
ben bir türlü algoritmasını bulamadım, bu yüzden de kodunu yazamıyorum. öğrenmek için buraya koyuyorum. yoksa başkasına sorabilirdim benim amacım öğrenmek. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
===ÖDEV SORUSU===
Zaman adında bir struct oluşturun.
Bu struct içinde int saat, int dakika, int saniye ve long toplam_saniye tipinde dört değişken olsun.
Klavyeden 12:59:59 formatında saat, dakika, saniye yi girerek bunları struct Zaman tipinde bir değişkende saklayın.
NOT: girilen saat,dakika,saniye değerlerinin 60'dan büyük eşit ve 0'dan küçük olup olmadığını kontrol ediniz.
Ana programda girilen zaman struct tipindeki değişkeni aşağıdaki formüle göre saniyeyi hesaplayarak toplam_saniye değişkeninde saklayın.
Toplam saniye formülü :
long totalsecs= t1.saat*3600+t1.dakika*60+t1.saniye //t1 değişkeni struct zaman tipinde tanımlanmış kabul edilmiştir.
NOT: değişken isimlendirmeleri a,b,c,x,y,z,t1,t2 vs. gibi olmayacaktır.
Yaptığınız ödevin değerlendirilebilmesi için aşağıdaki ekran çıktısının aynısını yapmış olmanız gerekiyor. Farklı şekilde işlem yapmaya çalışmayınız.
Örnek ekran çıktısı :
Saat:Dakika:Saniye şeklinde zamanı giriniz : 12:34:05
Saniye olarak hesaplana değerler : 45245
NOT: Saniye:Dakika:Saniye şeklinde girilmeyen değerler kabul edilmeyecektir.Saati girin, dakikayı girin,saniyeyi girin diye yapmayın.
Örnek ekran çıktısı :
Saat:Dakika:Saniye şeklinde zamanı giriniz : 55:104:505
girilen saat değeri 55 yanlis girilmistir.
girilen dakika değeri 104 yanlis girilmistir.
girilen saniye değeri 505 yanlis girilmistir.
PROGRAM sonu.
====================
BOŞ RAM SLOTUNA YENİ RAM OTURMUYOR
merhaba arkadaşlar laptop’umda 2 ram yeri var. Biri dolu biri boş. Boş olana ram takmak istedim. Eski ramın eşdeğer özellikte olduğu bir ramı seçtim ancak aldığım ram boş ram slotuna oturmuyor.
laptop’un kasasında bulunan orijinal ram de boş slota girmiyor. Yani ram slotunda sıkıntı var. Ne yapabilirim acaba bu bilgisayar üreticisinin bilerek yaptığı bir şey mi acaba?
teknik servisi aradım onlar da bilemedi genel merkeze ilettiler konuyu bekliyorum ben de cevaplarını.
NOTEBOOK ANAKARTINA DOKUNDUKTAN SONRA YAVAŞLADI
WİNDOWS 10 PRO OEM KEY BULMA
internetten 10-15 liraya windows 10 pro key'i satın almıştım. aldıktan sonra etkinleştirdim. şimdi üstünden aylar geçti o ve key'e ihtiyacım var.
cmd'den powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey" komutunu girince kodumu vermiyor.
başka key bulucu programlarla denediğimde yine key çıkmıyor. ama bilgisayarım "windows 10 pro etkinleştirildi" diye yazıyor.
acaba oem keylerde normal mi bu durum?
SK HYNİX MARKASI SSD KONUSUNDA NASILDIR
piyasa o kadar kötü ki iyi marka ssd alacak parayı bir türlü bulamadım. sk hynix'in 256 gb okuma hızı 1600 yazma hızı 780 mb olan ssd'si hem özellikleri iyi hem de cebime uygun.
sizce alınır mı? markaya güvenilebilir mi? biliyorum ssd konusunda samsung alınmalı ama fiyatlar belli. gücüm buna yetiyor. sizce sk hynix nasıl? alınmalı mıdır?
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 321
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 60.915 (Bu ay: 963)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 223 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware