rig kazım sorunu
rigime yeni kart ve yeni psu taktım. psu FSP 1200 PTM Platinum , kart 6600 xt
sorunum ; kartlar kazım yaparken hashrate düştüğünde yeniden başlatılsın diye ayarladım. rig yeniden başlıyor ama kazım yapmaya devam etmiyor , hiveosu yeniden kurdum , yeni hiveos hesabı açtım. aklıma hive shell start tan "miner" yazarak tekrarsan başlatmak geldi daha uygulamadım. böyle olsa bile ben rigin mining yapmadığını 1-2 saat sonra fark edebileceğim ve para kaybın olacak , başına böyle bir sorun gelen var mı? ne yapmalıyım ?
mining rig reset problemi
Normal bir şekilde kazım yaparken yeniden başlatıyorum , kartların 2 tanesi kazım yaparken 6600 xt ler kazım yapmıyor.
PSU yu yeni aldım FSP 1200W 80+ platinum. Daha önce 750w gold psu kullanıyordum , 3 kart riser ile bağlıydı 5700 xt sürekli hata verdiği ğçin anakarta direk bağladım. 2 aydır o şekilde kullanıyordum dün yeni kart aldım , onu windowsta 2 gün mining yaptım , bugünde psu gelince hepsini bir anakarta aldım. Böyle bir problem yaşıyorum. şuan normal şekilde çalışıyor ama yeniden başlatınca aynı sorun oluyor. şuan pc başında olmadığımdan bu şekilde bıraktım , riseri çıkarıp deneyeceğim ama psu dan da şüpheleniyorum. çünkü psu nun arka mandalını ilk aç kapa yaptığımda cpu boot olmuyor , 2. seferde boot oluyor. baya üst seviye bir psu nun bu sorunu yaşatacağını düşünmüyordum sanırım yaşatıyormuş. bşraz teknik bir konu umarım içimizde bu sorunu yaşayıp çözmüş olan vardır.
5700 xt detected dead
Arkadaşlar artı 2 gün önce modladım , vram sıcaklığı 76 dereceyi gpu sıcaklığı 41 dereceyi yukarı çıkmadı. Son 1 saattir sürekli detected dead uyarısı alıyorum hiveos ta kazım yapıyorum sizce kartı bozmuş olabilir miyim , volataj ayarlarını biraz yükselttim 15 dakikadır kazıyor. Başına böyle bir sorun gelen var mı ?
İkinci el ekran kartı 6700xt
Arkadaşlar merhaba ; elde 2. el ekran kartı alacağım. Kart 2 aylık amazon japonyadan alınmış 2 yıl amazon , 2 yılda amazon japonya garantisi varmış. şimdi ben bu kartı aldım diyelim , yarın kart bozuldu para iadesi yapacaklar , kartın parası bana mı gelecek yoksa kartın ilk sahibine mi gidecek. nasıl oluyor bu iş satıcı benden cevap bekliyor . yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Gigabyte radeon RX 6700 XT
10500 tl hem oyun hemde mining için almayı düşünüyorum alınır mı? sıcaklık değerleri tasarımı nasıldır ? şimdiden teşekkürler
MSI Optix MAG322CQR
Boyu kesinlikle rekabetçi oyunlar için dezavantaj değil , aksine 32" te 2k olduğu için herşey çok büyük rakibi görmek çok daha kolay , kavisli olduğu için kafayı sağa sola çevirmeye gerek kalmıyor. Monitörün tek olumlu yanını söyledikten sonra olumsuz taraflarına geçelim.
HDR tek kelimeyle berbat sanki kontrast oranını çok açmışsın da ekran da renk patlamaları - parlamaları oluyor , renkler birbirine giriyor , daha berbat görüntüyü 10 yıllık tn panelde bile göremezsiniz , neden hdr konulduğunu yazının sonunda anlayacaksınız.
Oyun için kullanılamayacak kadar ghosting mevcut .. tepki süresi en hızlıya alınca tarifi imkansız bir ghosting var , en düşüğe alınca ghosting azalıyor ama ghosting in hayalet efekti 4 cm ise 1 cm ye düşüyor berbatlık biraz daha azalıyor Büyük ekran film güzel izlenir diye düşünenler yanılıyor sebep yine ghosting ekranda akıcılık yok filmler akmıyor dalgalanıyor , berbat bir tecrübe.
Hızlı bir oyuna girince ekran bulanıklaşıyor öyle böyle bir bulanıklaşma değil , insanı kusturacak kadar iğrenç bir bulanıklaşma , monitör ayarlarında hareket bulanıklaşmayı önle seçeneği neden koyuldu diye düşünürken kafana dank ediyor açıyorsun ve oda ne parlaklık 100/10 a düşüyor ekranda parlaklık yok , baba ekran yok
La bu kadar iğrenç bir teknoloji olabilir mi ? la bu ne , ben bunu niye aldım , ne yapacağım bu monitörle , hiç mi iyi tarafı yok diye düşünüyorsun ve buluyorsun " hava atmak " evet monitörle arkadaşlarına sadece hava atarsın dışı çok güzel ama için gördüğüm en berbat monitör olarak koca bir sıfır veriyorum monitöre ..
MSI monitörü tamamen insanları kazıklamak için piyasaya sürmüş, kime kaptırırsam kardır diye çıkarmış . Bu msi abimiz 5700 xt ekran kartlarında da milleti kazıklamak için elinden geleni yapmıştır. 5700xt gamingx ile kendini affettirmeye çalışmıştır incelemeler ve kendi tecrübelerimle tasdikli onaylıdır. ( Kullandığım ekran kartı 5700xt gamingx konuyu baya araştırarak aldım ve baya tecrübeliyim diyebilirim )
Sonuç ; monitör kategorisinde MSI ı sonsuza kadar hayatımdan çıkarıyorum , bu ikinci deneyimimdi iki monitörde bedava verseler kullanılmayacak kadar kötüydü , dikkat edin "bedava verseler kullanılamayacak kadar berbat" göz sağlığını mahvedecek monitörler , sağlığını düşünen MSI a bulaşmasın.
MSI MAG322CQR vs. Asus VG32VQ vs.
Hemen hemen aynı özelliklere , aynı renk gamutuna , aynı fiyata sahip bu 3 monitörden hangisini seçerdiniz ?
Bu monitörlerden kullanıpta memnun kalanlar
LG 27GL850-B , Gigabyte G32QC , MSI Optix MAG322CQR , LG 32GK850F , Asus TUF VG27WQ bu monitörleri inceliyorum. msi ve asus a yakınım. monitörleri kullanıpta memnun kalanlar yorum yazarsa memnun olurum. Eksileri , artıları nelerdir. umarım benim gibi kararsız kalıpta , bu monitörlerden bir tanesi alamaya karar vermiş olanlara yardımcı oluruz. 27" 32" muhabbetine girmeyelim , 40" - 24" - 27" monitörlerde her türlü oyun oyuyorum ve alıştıktan sonra sıkıntı yaşamıyorum. apex legends te 500 level 12 kill yapmış birisi olarak söylüyorum
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 101
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 5.211 (Bu ay: 59)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 39 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware