C Programlama soru
Merhaba üniversite öğrencisiyim C programlama ödevi verildi fakat çok fazla bilhim yok ne yapıp ne etiysem soruları çözemedim yardımcı olabiliecek varmı 3 gün kaldı sınavın bitmesine sorular şu şekilde
C PROGRAMLAMA FİNAL SORULARI
1- Bilgisayara girilen 4 basamaklı bir sayıyı Hexadecimal (16 tabanlı) bir sayıya çeviren bir program yazınız.
2- Bilgisayara girilen 50 karakterlik bir cümlenin ilk harfin , cümle içerisinde tekrar sayısını bulan, harfi ve tekrar sayısını yazan bir program yazınız.
3- 10 elemanlı bir dizinin değerleri girildikten sonra bu dizi içerisinde dizi ortalamasından daha küçük kaç adet sayı olduğunu bulan bir program yazınız.
4- 5*5 tipinde bir matrisin değerleri girildikten sonra bu matrisin köşegen toplamlarını bulan bir program yazınız.
C++ hakkında bir kaç soru
merhaba üniversite öğrencisiyim uzaktan eğitim olduğu için bir şey anlayamadık C++ proglama üzerinden 3 soru hazırlanmamız istendi sorular şu şekilde yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
1- Bilgisayara bir ülkenin nüfusu ve yıllık nüfus artış yüzdesi ve yıl bilgileri veriliyor, verilen yıl sonra ülke nüfusunu bulan bir program yazınız.
2- Bilgisayara bir malın fiyatı girilmektedir, eğer malın fiyatı 100TL’den büyükse %8, küçükse %18 KDV oranını hesaplayarak, KDV değerini ve KDV li toplam satış fiyatını ekrana yazan bir program hazırlayınız.
3- Bilgisayara 3 adet sayı girilmektedir bu sayılar içerisinden girilen üç sayının ortalamasına en yakın sayıyı bulan bir program yazınız.
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 748 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar