Oyunda %1 ve %0.1 fps sorunu
Merhaba herkese iyi günler dilerim. Aklıma ve gözüme takılan bir problemim var yaşayan, denk gelen veya çözen varsa yardım ve bilgi almak isterim. Eski bilgisayarımı parça parça güncelleme durumum oldu ( eski hali ryzen 1200, 8gb 2400 mhz ram, rx 480 8gb, 240gb de sistemin kurulu olduğu kingston ssd ve çöp bi psum vardı ), şuanda sistemde işlemci ryzen 2600x, ekran kartım rx 5500 xt 4gb, gskill sniper x 3200mhz 8+8 gb ram ve corsair 550w 80+ bi psu bulunmakta kısaca anakart üzerine güzellik getirdim azda olsa :), fakat bir problem dikkatimi çekti.
COD BO Cold War oynarken gözüme takılmalar çok fazla geliyor, msi afterburner la test ettiğimde anlık fps ile avaraj fps arasında fark olmamasına karşın %1 ve 0.1 fps çakılmış durumda. 3 5 7 8 gibi değerler görüyorum kısa sürede. Modern warfareda da aynı şekilde %lik fps lerde düşüş var ama sadece üzerime semtex yapışması gibi parlama ve patlama anlarında bi düşüş var geri kalanında rahatsız edici etki eder bi fps düşüşü olmuyo, genelde text. mid ve ya high ve anti aliasing smaa 1x de yani kapalının bir üstü şeklinde. Netten baktığımda rx5500 xt ile akıcı güzel bi oyun deneyimi sağlayabiliyolar BOCW de ve MW de ama ben yaşayamıyorum özellikle BOCW kısmında. Sıcaklık değerlerime baktığımda işlemcim 60dereceyi geçmiyor otomatikte kullanıyorum bu arada oyundayken 3975mhz de çalışıyo ısınma olmaksızın 4ghz üstüne oyun içinde çıktığını görmedim, ekran kartı sıcaklıklarım da 60 70 derece arasında hatırladığım kadarıyla ve ondada baktığımda çekirdek hız düşüşü görmedim, Ekran kartımı en son değiştirdim driver güncellemeside yaptım ama windowsumda temiz kurulum yapmadım ne işlemci değişimimde ne ram nede ekran kartı değişimimde. Bu fps droplarından kurtulmam için bi çözüm bi çare sahibi birisi varsa beni çok sevindirir.
Tekrar iyi günler dilerim herkese.
Edit: işlemci sıcaklığım 60derece bandında kalıyor kontrol ettiğim anlarda 60 dereceyi geçmediğini belirtmek amaçlı yazmıştım onu belirtmek isterim. Hiç kontrol ettiğimde 60 derecenin üzerinde yüksek bi sayıyla karşılaşmadım. Belkide hava şartlarından dolayı serin çalışıyorda olabilir yakın dönemlerde.
Meslek: İnşaat mühendisi
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 440 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bilgisayar ve Donanımları