C++ Da Sahneyi Sorunsuz Silecek Kod Nedir?
Merhabalar, C++ da bir ana menü yapmaya çalışıyorum ve ana menüde bir seçim gerçekleştiği zaman, ana menü yazılarının silinip, seçimin istediği sayfayı ekrana bastırmak istiyorum (yani mevcut sayfanın yeni bir sayfa aniden değişmesini); fakat system("cls") komutunu kullanmaya kalktığımda, ekranda oldukça rahatsız edici bir parlama, donma, takılma gerçekleşiyor. Acaba sizlerin bildiğiniz, system("cls") den daha sağlıklı bir yöntem var mıdır? Var ise, paylaşırsanız çok sevinirim.
İyi günler inşallah, şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba, bir süredir üzerinde çalıştığım C++ kodunda, çözemediğim ve yardıma ihtiyaç duyduğum bir hata var.
Altta belirttiğim C++ kodunu açıp, oyunu çalıştırdığınız taktirde karşınıza (oyun ile ilgili) 100 sayı ve 'Fikirler' çıkar. Şöyle ki 'Fikirler' de size (eğer yeterli fikriniz varsa) 4 sayı çıkar. Mesela (tamamen farz) 5, 61, 74, 2; fakat eğer bir kaç kez daha oynarsanız (ilk seferde de olabilir.) 'Fikirler' de 100 den büyük yada küçük herhangi bir sayı göreceksiniz (mesela -5 ve/veya 113). Bu bir hata. Bunun olmaması lazım; yani fikirlerde 0-101 arası dışında bir sayı/rakam çıkmaması lazım.
Bunun üzerinde amatör programcılığım ile bir süre kafa yordum; fakat ne yazık ki başaramadım. Sonuç olarak; eğer derdime deva olabilecek biri varsa çok memnun olurum.
https://www.dosya.tc/server32/42xv6x/main.cpp.html
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 653 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Delphi / C++ /Vb