Xbox gamepad drift sorunu
Arkadaşlar selam yeni Xbox series s aldım Apex Legends oyununu indirdim ancak şöyle bir sorun var sağ joystick ile 2-3 derecelik açıyla dokunup bıraksam dahi aim hafif hafif kaymaya başlıyor o yöne doğru mesela aşağıya doğru 2-3 derecelik açı ile ittirdim ve bıraktım bu sefer aşağıya doğru kaymaya başlıyor bu drift problemi olabilir mi ? garantiye göndermelimiyim ?
Asus Dual Rtx 3060 12 gb Fps Drop Sorunu
Herkese selamlar uzun zamandır apex legens oynuyorum ve oyun da ara sıra 2-3 saniyelik fps drop yaşıyorum en düşük ayarlar da dahil fps'im bazen 120-110 lara düşebiliyor sorunu bayadır araştırıyorum youtube'dan izlediğim Rtx 3060'lı videolara göre watt değerim düşük görünüyor öreneğin ortalama bir rtx 3060 ekran kartı 130-140 watt ile çaşlışırken benimkisi sürekli 90-100 gibi değerle de en yüksek grafik ayarlarına oyunu alsam dahil bu watt değerlerinde çalıyor bu bir problem mi ? bunu anlayamadım örnek olarak aşağıya bir görsel ekledim ekran kartının yoğun çalıştığı bir yer de watt değerim 100.8 bunun sebebi nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sistemim: İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 35MB AM4
-Anakart: Asus TUF B450M-PRO II GAMING DDR4 S+V+GL AM4 (mATx)
-Ekran Kartı: Asus DUAL-RTX3060-O12G 12GB 192Bit GDDR6 (LHR değildir mininge uygun)
-Bellek: Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16
-Depolama M.2: Crucial P5 500GB SSD m.2 3400/3000 MB/s NVMe PCIe
-Güç Kaynağı: Cooler Master MWE 750W 80+Bronze Güç Kaynağı
-Kasa: Asus TUF Gaming GT301 Mid Tower Kasa
Klavyenin gelişi güzel takılı kalması
Selamlar yaklaşık 3 aydır bilgisayarımı kullanmıyordum bu hafta ilk kez açtım. Windows ve bios güncellemelerini yaptım ancak klavye ile ilgili problemler oluşmaya başladı. CTRL harfi durup dururken takılı kalıyor hangi tuşa basarsam basayim kısa yollardan dosyaları vs açıyor, başka klavye taktım ondanda aynı sorun devam etti. Yazılımsal diye düşünüp format attım,bios güncelledim,bios u eski bir sürümüne tekrar güncelledim,bios pilini çıkarıp taktım sıfırlamak için hiçbiri çare etmedi. Farklı USB giriş kombinasyonları denedim fare ve klavye için; öne takmak, arkaya takmak, yanyana takmak gibi çözüm bulamadım. İşin ilginç tarafı bu takılma olayı başladığında klavyeyi çıkarıp sanal klavyeyi açınca da aynı saçmalık devam ediyor hatta bazen klavyeyi çıkarınca fare de onunla beraber devre dışı kaldı. Sanırım anakart bozuldu çünkü başka bir ihtimal kalmadı denemediğim, problemin ne olabileceğine dair yardımcı olabilirmisiniz en azından servise gönderirken mantıklı bir şekilde açıklayabilirim.
Sistemim:
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 35MB AM4
Anakart:Asus TUF B450M-PRO II GAMING DDR4 S+V+GL AM4 (mATx)
Ekran Kartı:Asus DUAL-RTX3060-O12G 12GB 192Bit GDDR6
Bellek:Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16
Depolama M.2:Crucial P5 500GB SSD m.2 3400/3000 MB/s NVMe PCIe
Güç Kaynağı:Cooler Master MWE 750W 80+Bronze Güç Kaynağı
Acer Nitro 5 prizdeyken şarj azalması
|
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 39
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 4.910 (Bu ay: 220)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun