CGN IP Yönlendirme Sorunu
Merhaba.
İzmir'de oturuyorum ve Türk Telekom kullanıyorum. Bana düzgün bir hizmet veriyorlar ancak IP Konusunda bazı sorunlarım var.
Bulunduğum CGN Havuzunda yönlendirmeler çok kötü. Birisinde vie.valve.net'e Ankara üzerinden atarken diğerinde Kahramanmaraş'tan atıyor.
Ve ben İzmir'de oturuyorum. İlginç.
Tabi bu da benim pingimi etkiliyor.
Bu sorunu nasıl çözerim?
Yani nasıl İzmir'den İstanbul'a direkt bağlanabilirim?
TT VDSL'den Superonline Fiber'e Geçiş Ve Ping
Evet dostlar. Ben 50Mbps kullanıyorum.
Saat 19.01'i gösterdiğinde beni bir numara aradı. Abimiz keşif için gelmiş. Beni aradı sonra aşağı indim işte konuştuk fotoğraflar çekti.
O kişi sadece altyapının binaya kadar getirilmesinden sorumluymuş. Daha önce de keşif yapmışlar zaten. Şimdi bir daha geldiler. Yüz yüze görüştük tabii maskemiz de vardı.
Her şeyi anlattım. Buraların fotoğraflarını çekti ve bizim buradaki 6 bina için çalışmaları başlatacağını söyledi.
Önce işte bir kuruma mı ne bildirecekmiş sonra belediyeden izin alınınca da bizim arka mahalleden (30-40MT falan) fiberi getirecekler miş.
Şimdilik fotoğrafları vb. çektiler. Yarın süreç başlayacak. O abimizin numarası da var. Umarım Superonline fiber gelir.
Ki bizim belediye izin veriyor genelde. Umarım buna da izin verir.
Ayrıca daha ruhsat süreci varmış belediyeden onay beklenecekmiş (kazı için)
Bu süreç nasıl işler ?
Ayrıca bugün Superonline'dan ping atan çok kişi gördüm hepsinde de vie.valve.net 60-70ms civarında geziniyordu ama ben şu anki VDSL Altyapımla bile 37ms'e kadar düşen ping alabiliyorum. Max 58 oluyor.
Sizce TT VDSL'de böyle değerlere sahipken Superonline Fiber'e 100/10 Pakete geçmek ne kadar mantıklı ?
DSL Kablosunu Bağlayamıyorum
Merhaba. Elimde iki adet kablo var siyah olan ankastreden geliyor. Bunları nasıl bağlayacağım ?
Merhabalar.
19 Eylül tarihinden beri 112 Dairelik siteye fiber internetin gelmesi için uğraşıyorum.
Bu süreçte bir çok olay yaşandı ve bugün durup dururken bir şikayet kaydı oluşturuldu. Yaklaşık 20 Dakika sonra ise 444 0 375'in genel müdürlük kanalından aradılar.
Ve benim şu ana kadar oluşturduğum tüm taleplerimin ilçe ve il müdürlüğü ile yeniden değerlendirildiğini, Fiber talebinin kabul edildiğini ve 1 Mart 2021'e Kadar (eğer ki bir sorun yaşanmazsa) Altyapının hazır olacağını söylediler.
İlk duyduğumda inanamadım tekrar sordum "Ben doğru mu anladım 1 Mart 2021'e Kadar Fiber Geliyor" dedim. Evet diyerek onayladılar.
Zaten 30 Ekim tarihinde caddeden bizim sokağın yakınındaki bir başka sokağa kapak takıp caddeden fiber kablo çekmişlerdi. (ki o sokakta sitenin diğer binaları var).
Benim bu süreçten sonra yapmam gereken şeyler neler ?
Zaten binalar fiber dağıtımı için uygun her daireye giden ayrı ayrı kablo kanalları var koca koca vb. şeyler.
Bundan sonra benim üzerime düşen şeyler neler ? Beni bilgilendirir misiniz ?
Daireme gelen kabloların ne olduğunu nasıl anlarım ?
Selamlar.
Yaklaşık 4 Yıldır aynı internet prizi üzerinden hizmet alıyorum.
şimdi modem salonda. Ve en orta yer, internetin en iyi dağıldığı yer de orası.
Benim duvardaki internet prizinde 4 pin var. 2'si gereğinden fazla kalkık. 1'i ise prizden dışarı taşıyor.
Okuduğuma göre (CAT3) 4 Pinli olan bağlantılar azami 100Mbps destekler diyordu.
Bende CAT3 yazmıyor ama olma ihtimali var mı?
Ayrıca duvardaki internet prizini yenilesem ve modemle olan ara kabloyu 4 pinli alsam değerler iyileşebilir mi?
Daireme gelen kabloların ne olduğunu nasıl anlarım ?
Şu anda duvarımda bulunan pinler 4 pin.
Ancak kablolarımın nasıl olduğunu bilmiyorum. Prizde CAT3 vb. yazmıyor ama bana gelen kablo 4 pinli. modemle olan ara kablo ise 2 pinli.
hat değerlerim:
Altyapımda bir DSLAM Kilidi bulunduğu için max 87Mbps alabiliyorum.
Benim duvara gelen kablom kaç mbps destekli ve CAT3 Standartlarına uygun mu ?
İSS: Türk Telekom
Merhaba, geçtiğimiz hafta evime gelen tt ekipleri kabloda ciddi bir hız kaybı yaşandığını, değiştirmem gerektiğini söyledi. ben ilk olarak cat6 kabloyu ankastreden daireye kadar çekip direk modeme bağlamayı düşündüm ancak adamların verdiği modem de pek iyi olmadığından şöyle yapmayı düşünüyorum. tt'nin verdiği modemi, ankastreye bağladığım cat6 kabloya bağlayıp. kablosuz vb. bütün özellikleri kapatıp lan bağlantısı ile 60 metrelik bir cat6 ethernet kablosunu daireye. ucunu da aldığım yeni router'a bağlayıp interneti bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. şu anki dandik hattımla 50mbpslik paketten 27wifi hızı 46-47 ethernet bağlantı hızı alıyorum ama çok dalgalı ve kesilip duruyor. bina 87mbps destekliyor ama ben 24lük paket kullanıp 19down 2.8up 7-9ping alıyorum. ne yapabilirim ?
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: İnternet, Bilgisayar.
İnternet işleriyle uğraşıyor... |
İnternetSever. Telekomcu. |
Son Giriş: 40 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 232
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.227 (Bu ay: 59)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 75 (Bu hafta: 4)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Citroen