Left 4 Dead 2 Server Kurma
Selamlar Left4Dead2'yi 5 kişi veya 6 kişi oynamak istiyoruz Hikaye kısmını gördüğüm kadarıyla Steam Grubu Sunucularında düzgün bir şekilde oynanabiliyor fakat oradaki ayarları falan farklı veya saçma insanlar denk geliyorçBen sadece arkadaşlarımla birlikte aynı bu sunucular gibi kendime özel sunucu yapmak istiyorum.Bir tane video buldum fakat yarım yarım oldu ben servera girebiliyorum ama arklarım giremiyor bana detaylı yardım edebilir misin teşekkürler.
Onboard Ekran Kartı Performans Farkı
Dostlarım Merhabalar çok açık ve net bir şekilde konuyu hemen sizlere paylaşıcam uzun süredir Laptop’umdaki gereksiz Fps düşüklüğü ve OBS deki bazı ekranı gösterememe problemleri yüzünden şikayetçi idim.Oyunlarda benden daha düşük bir modeli olması rağmen benden daha yüksek performans alan arkadaşım yüzünden iyice kafama takıldı bu problem.Laptop Casper G900
2060 RTX
İ7-10750H
16 GB Ram
2TB HDD
240 GB SSD
240HZ monitör
Şimdi asıl soruyu size sorayım ben BİOS’tan bir deneme yapıp İntel UHD 630 u devre dışı bıraktım yani IGFX’i kapattım.Bir öyle oyun performansına baktım bide tekrar açıp baktım.Kapattığımda oyunun performansının çol yükseldiğini gördüm masaüstünde ise herhangi bir problem HZ düşmesi gibi bir sorunla karşılaşmadım tam tersi yüksek FPS ve OBS deki problemimin çözümüne ulaşmış oldum ekranı artık gösteriyor idi.Laptoplarda bu Onboard ekran kartını kapalı tutarsam böyle bir zararı var mı veya ne yapmalıyım bana detaylı bir açıklama yapabilirseniz çok mutlu olurum.2 tane görsel çektim detaylı biri Onboard ekran kartı açık biri de kapalı hali.(Valorantta aynı işaretlediğim yerden aynı süre içinde baktım)
HDD ve SSD İçin Slot ?
HDD veya SSD için bilgisayarda slot olup olmadığını bilgisayarın içini açmadan yazılımsal olarak nasıl öğrenebilirim? Şu anda HDD kullanıyorum ve SSD takabilecek ekstra yerim var mı merak ediyorum, ama internette araştırmama rağmen doğru dürüst bir cevap bulamadım. Sade bir cevap verirseniz sevinirim, hem başka merak edenler de basitçe öğrenebilir.Laptopum Casper G900 2020
Casper G900 İçin İdeal Soğutucu ?
Merhabalar uzun araştırma sonucu 3 tane markada karar kıldım ama hangisi alsam bilemiyorum sizide tabiki bildiğniiz varsa atabilirsiniz.Metal kasa olması sebebi ile hızlı soğuyup hızlı ısınabiliyor.
https://www.n11.com/urun/rush-aura-rc303-rgb-5-fanli-11-19-notebook-sogutucu-1811387?magaza=rush
RTX 2060 Düşük FPS Sorunu
Merhabalar daha geçenlerde Casper Excalibur G900 aldım(lütfen bu arada hemen casper çöpcüler gelmesin) içersindeki donanımı hemen bahsedeyim:
RTX 2060 6 GB
i7-10750H 2.60ghz
16 gb Ram 3200mhz
240 gb SSD
240 hz monitör
şimdi böyle bir laptopta tabiki insan yüksek fplser düşünyor ama benim gördüğüm kadarıyla o kadar yüksek değil hatta ekran kartını kullanıyor mu onu bile bilmiyorum anlamadım aynı şekilde oyunlar üzerinden örnek vereyim.
Valorantta en fazla 170 fps gördüm genel olarak hep 110-120 arası dolanıyor full ayarlarda,mafia 2 df de ise sirekli 60 fpslerde ve çoğu zaman fps dropları ve 50-65 fps arası dolanıyorum oda full ayarlarda
.
Normalde Youtube da testleri izledim adamlar cayır cayır fps alıyor yani özellikle laptop testlerine baktım çünkü deskop ile arasında farklar illaki oluyormuş 2060lar arasında,bide şunu fark ettim bizim arakdaş daha geçen sene G770 aldı casper excalibur gene onunla nvdia denetim masası falan aynı valorant aynı ayarlar olmasına rağmen o 170-190 fps alıyorken ben gene 140 aşamıyorum normadle onu 2 ye katlamam lazım onun sistemi bu arada gtx1650,16 gb ram ve i5-9750h olması lazım.
Güç ayarlarından tutun herşeye kadar baktım bu konuda yardımcı olur musunuz lütfen
Utorrent İzleyicileri
|
LOGITECH F710 TAMİR
|
Overclock Yapmak İstiyorum
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 38
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.046 (Bu ay: 53)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware