Nişantaşı Üniversitesi Hava Trafik Kontrol Bölümü Rezaleti
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Hem yks sınavına az kala tercih amacıyla havacılık forumunu gezen arkadaşlar için, hem de havacılık alanındaki dostlara kendi mağduriyetimi paylaşmak için bu konuyu ele alıyorum.
2016 yılında Nişantaşı Üniversitesi Hava Trafik Kontrol bölümüne yerleştim. Tercih zamanı, üniversite tarafından öğrencilere okulun yetkili eğitim organizasyonu olduğu söylendi ve sitelerinde yer aldı. (O zamanlar SHGM nedir, yetki nedir bilmediğimden bunu SHGM'ye sormak aklıma gelmedi.) Okulun ilk gününde öğretim görevlilerinden öğrendik ki böyle bir yetki söz konusu bile değilmiş. Uzun zamandır bu iş çözüleceğinden bahsedildi ancak sürekli yapılan simülasyon pazarlıkları, eğitim ücreti pazarlıkları ile henüz bir iş başarılamadı. 2020, 2021 mezunları ile 2022 mezunu olacak olan öğrenciler, tek çalışabileceği yer devlet kurumu olmasına rağmen devlet, verilen eğitimi tanımadığından işsiz olarak hayatlarını sürdürmekteler. 2021 Mart ayında yetkili eğitim organizasyonu belgesi alındı ve mezun öğrencilere kurs verileceği haberi geldi. (Ekim 2019'dan beri bu işin böyle yapılacağını biliyorlardı ancak yetkiyi ancak bu tarihte alabildiler.) Ancak hala öğrencilerin kayan hayatını düşünmeyip fiyatta pazarlık yapıyorlar ve insanları mağdur etmeye devam ediyorlar. Bu yazıyı kısa tutmak istedim ancak detaylı okumak isteyen olursa aşağıdaki linkten ulaşabilirler.
Havacılık bölümlerinden tercih yapacağınız zaman lütfen gideceğiniz kuruluşun gerekli sertifikasyona sahip olup olmadığına bakın ki tüccarların eline düşmeyin.
ilgili link: https://tolgaozbek.com/haberler/egitim/nisantasi-hava-trafik-kontrol-bolumu-mezunlari-ogrencileri-ne-yapacak//
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 919 (Bu ay: 16)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic