RJ45 - RJ11 Sorunsalı
Merhaba ;
Bahsedeğim konu hakkında araştırma yaptım ancak net bir bilgi alamadığım için sizlere sorma ihitiyacı duydum .
Sorunum şudur ?
Bina içi telefon kututusundan direk evime 50 metrelik cat 6 kablo ile hat çekip direk modeme bağlayacağım . ( ev telefonu kullanmıyorum )
- Gelen cat6 kabloyu rj 45 ile modem dsl hattına bağlasam problem yaşarmıyım ? ( apartman girişine bağladığım 2 kabloyu rj 45 e bağlasam )
- Gelen hattın ucuna RJ11 çakılması düzgün yapılmalı yapılmaz ise sorun yaşanır herhangi bir müdahelede soketten çıkar gibi durumlar alabilir diye bilgiler var
- Bu durumda gelen cat6 kabloyu herhangi bir aparat ile rj11 e çevirmek mümkün mü ? mükün ise bu aparatı kullnamak bağlantıya zarar veririmi. vermez ise bu araya ne kullanamak gerekir.
- CAT6 kablonun RJ11 e çakımı konusunda ve sağlamlığı konusunda ne tavsiye edersiniz
Saygılarımla...
Cat6 Kablo kullanımı hakkında soru
Merhaba
Telefon kutusundan 3. kattaki evime Cat6 ( vaya daha uygun kablo ile ) internet hattımı yenileyeceğim.
Bu noktada sizlerden yardım rica edeceğim
- Kablo dışarıdan gececeği için ve 50 Metre olduğundan hangi kablo kullanılmalı
- Kablo bina içi santrale bağlandıktan sonra ev tarafında rj11 çakılması gereklidir ( rj45 çalırısa modemde dsl bölümüne takılırsa çalışırmı ?
- Cat6 kablo ucuna çakılan rj11 lerin problem olduğunu devamlı çıktığını veya tam olarak çakılamadığını duydum bunun için tavsiyeniz nedir ?
- 2. soru hayır ise santralden gelen hattın ucana gene rj45 çakılsa ve varsa bir dönüştürü aparat ile dsl bölümüne girecek rj11 kullanılsa olurmu ( baparatın bir tarafına rj45 takılacak ve diğer tarafına rj11 takılacak takılan rj11 in diğer ucuda rj11 olduğundan klasik kısa max.50 cm lik telefon hattı ile dsl e bağlanacak )
- Bu işlemler sonrasında yaptığım masraf ve çabaya deyecek bir değişiklik olur mu?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
Saygılarımla...
Evde internet bağlantı hızı
Merhaba ;
Evimde 35 MB internet abonesiyim ve yaptığım hız testlerinde en fazla 27 mb gördüm oda kullanımın nispeten az olduğu saatlerde.
Telekom ile defalarca görüşmeme rağmen bir arpa boyu yol alamadım.
En son apartman içi ve dairemdeki bağlantılara baktırdım ondanda bir şey çıkmadı. Evdeki buattan görünen kablolar cat5 gibi duruyor.
Bu durum için sonuç alınmış çözümü olan var mı ?
Odadaki telefon hattından Cat6 veya Cat5 veya tavsiye edilebilecek farklı bir kablo ile ilgili kabloları kullanarak direk modeme bağlasam faydası olur mu ?
Saygılarımla..
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 640 (Bu ay: 1)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Network ve Güvenlik