![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Kullanılan ram fazla gözüküyor.
16 gb ram var laptopta. görev yöneticisinden bakıyorum kullanılan ram %35 civarlarında dolaşıyor. ama gösterdiği ram kullanımlarını toplarsak max 2gb civarı bir şey çıkıyor. Bu da laptopta ki ramin %10-15 civarlarını kullandığını sonucuna varıyor. Durum böyleyken neden kullanılan toplam ram bu kadar fazla gösteriliyor? başka program açınca da aynı oranda artıyor. sadece operaya girince %40-50 civarına çıkıyor. bakıyorum opera max 1gb ram kullanıyor. e o zaman toplam kullanımı nasıl %10dan fazla arttırıyor? %10-%15 demek en az 2gb ram civarına denk geliyo. Sebepi veya çözümü bilen var mı?
Edit: baktım kullanılan ram 1.5gb gösteriliyor görev yöneticisinde ama %35 olarak gözüküyor.
Kullanılan ram fazla gösteriliyor
16 gb ram var laptopta. görev yöneticisinden bakıyorum kullanılan ram %35 civarlarında dolaşıyor. ama gösterdiği ram kullanımlarını toplarsak max 2gb civarı bir şey çıkıyor. Bu da laptopta ki ramin %10-15 civarlarını kullandığını sonucuna varıyor. Durum böyleyken neden kullanılan toplam ram bu kadar fazla gösteriliyor? başka program açınca da aynı oranda artıyor. sadece operaya girince %40-50 civarına çıkıyor. bakıyorum opera max 1gb ram kullanıyor. e o zaman toplam kullanımı nasıl %10dan fazla arttırıyor? %10-%15 demek en az 2gb ram civarına denk geliyo. Sebepi veya çözümü bilen var mı?
Bu laptop kaç para eder
Rtx 2070 super
İntel i7 10.nesil
16gb ram
512gb ssd
300 hz monitör
Kabaca özellikleri böyle. Bu laptop kaç para eder
15.6 inç yeterli mi
Almak istediğim laptopun ekranı 15.6 inç. Yeterli midir sizce? 17 inç al demeyin. Masaüstü toplamıyorum sonuçta, 17 inç hali yok. Başka modelleri de var ama fiyat aynı civarda iken 17 inç ekran oluyor ama bazı özellikleri düşüyor. Aynı parayla da daha düşük özellikli olanı almak istemiyorum.
Laptop ekran farkı
Amazon da 2 laptop var. Özelliklerinde ekran boyutu aynı gözüküyor ama inceleme videolarının bazılarında aynı bazılarında birinin ekranı daha küçük. Neden küçük olduğu hakkında bi fikri olan var mı? Aldıktan sonra küçük bir ekranla karşılaşmak istemiyorum.
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 597 (Bu ay: 2)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyuncu Dizüstüleri (Gaming Laptop)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)