Klavye düzgün çalışmıyor
Arkadaşlar bilgisayarım Monster Tulpar T7 V20.4. Bilgisayarım yeni servisten geldi. Aşınan tuşları yenileriyle değiştirmişler. Ben end tuşuna basınca çalışmıyordu. Meğersem end tuşuna basınca eksi, eksi tuşuna basınca da end tuşunu basıyormuş gibi algılıyormuş. Daha önce böyle bir şey yaşamadım. Çözümü olan var mı?
c# string değerini koda çevirmek
Merhaba arkadaşlar. c# öğrenmeye yeni başlıyorum ve şu anda üzerinde çalıştığım küçük bir form app projem var. Projenin içerisinde 400 tane radio button yer alıyor. Benim bu radio buttonlardan hangisinin işaretli olduğunu bulup ona göre işlem yapmam lazım. Bunun için aklıma bir fikir geldi. Radio buttonlarımın hepsi "radioButton1, radioButton2 radioButton3..." diye artan isimlere sahipler. Eğer ben bir for döngüsünün içinde yeni oluşturduğum bir string değerine bu sondaki sayıları ekleyebilirsem direk olarak radio buttonlarımın isimlerine ulaşmış oluyorum. Sonra da if(radioButton1.Checked==true) diyerek bunun tıklanmış olup olmadığını bulabilirim. Ama sorun şu ki elde ettiğim değer hep string. Uygulamaya bu string değeri sanki düz yazılmış bir kodmuş gibi nasıl okutabilirim?
Bu konuyla alakalı stackoverflow'da
böyle bir başlık buldum. Sanırım benim istediğim şeylerle alakalı ama ben tam olarak ne yapmam gerektiğini anlayamadım. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Cevap yazan herkese de şimdiden teşekkür ederim.
c# Form App Toolbox'lar ile ilgili...
Arkadaşlar C#'ı yeni öğrenmeye başladım. Ve bir form uygulaması yapıyorum. Uygulama bir amiral battı oyunu. Gemilerin yerini tutmak için checkboxlar kullanmak istiyorum. Her bir gemi 10x10'luk bir alana checkboxlarla doldurulacak. Ama bir gemiyi eklerken işaretlenen checkboxların birbirinden ayrı olmamasını ve tek bir cizgi şeklinde olması gerekiyor. Bunun için de bir yol buldum ama onu burada anlatıp konuyu uzatmayacağım.
Bu yöntemi kullanabilmek için checkboxlarla iki yeni property eklemem gerek. Sonra da "if'lerle" bunları denetleyeceğim. Ama nereye baktıysam checkboxlara ya da başka herangi bir toolbox aracına nasıl bir property ekleyebileceğimi bulamadım. Bu arada ekleyeceğim propertylerin checkboxlar üzerinde herhangi bir değişiklik yapmasına gerek yok. Onları sadece değer tutsunlar diye eklemek istiyorum. Ya da bunu yapabileceğim başka bir yol var mı? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
c# Generic Arraylerle ilgili
Arkadaşlar Btk akademinin c# derslerini takip ediyorum. Dersleri veren hocamız visual studio 2019 kullanıyor. Bende 2022 var. Ve sanırım bazı şeyler değişmiş.
using System;
using System.Collections;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace d2
{
internal class Program
{
static void Main(string[] args)
{
List<Char> Characters = new List<Char>();
Characters.Add(new Char{ CharType = "Mage"});
Characters.Add(new Char { CharType = "Warrior" });
Characters.Add(new Char { });
foreach (var a in Characters)
{
Console.WriteLine(Characters.CharType);
}
Console.ReadLine();
}
}
public class Char
{
public string CharName { get; set; }
public string CharType { get; set; }
public int CharDmg { get; set; }
}
Dersi işleyen hoca foreach döngüsüyle classdaki elemanların özelliklerini yazdırabiliyordu. Ama ben bir türlü ne yapmam gerektiğini bulamadım. Döngünün içindeki Characters.CharType kısmında hata veriyor.
Verdiği hata:
Error CS1061 'List<Char>' does not contain a definition for 'CharType' and no accessible extension method 'CharType' accepting a first argument of type 'List<Char>' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
Kodu nasıl düzeltebilirim?
Tırnak işaretinin doğru kullanımı.
Arkadaşlar olayı direkt örnek vererek açıklamak istiyorum.
Örnek cümlemiz şu mesela:
Sonra Ahmet düşündü() "Kapıdaki de kim?"()
Şimdi burada birinci parantez içerisine virgül koyabilir miyiz? Yoksa iki nokta mı koymamız gerekiyor?
İkinci parantez içerisineyse cümlenin sonu olduğunu belirtmek için nokta konulmaz sanırım ama yine de sorma isteği duydum.
C dili için yardım
Arkadaşlar ben yazılıma yeni başladım da internetten video izleyerek C öğreniyorum. Konu arraylere geldi. Ben de bu arrayleri kullanarak bir kullanıcı giriş paneli yapmak istedim. Fakat nerde yanlışlık yaptım anlayamadım. Bir türlü doğru şekilde çalışmıyor. Ne yazarsam yazıyım kullanıcı adı hatalı diyor. Nerde yanlış yaptığımı söyler misiniz?
Kod:
#include<stdio.h>
int main(){
char a[5];
int sifre;
printf("Kullanici adinizi giriniz:");
scanf("%s",a);
if(a != "ahmet"){
printf("Kullanici adi hatali.");
return 0;
}
printf("Sifrenizi giriniz:");
scanf("%d",&sifre);
if(sifre != 123456){
printf("Sifre hatali.");
return 0;
}
printf("Hosgeldiniz efendim.");
return 0;
}
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.067 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama