1.1 Motor Kmde 2 ₺ Yakıyor
1.100 motor 2006 model aracım otomatik vites kilometrede 2 tl yakıyor ortalama, cidden can sıkıcı bir hal almaya başladı artık. Sizin yakıt tüketimleriniz nedir? Dün 120 km için 200 tl aldı, 1.1 olduğu için gidicem diye kendini yırtıyor araba o esnada da yakıyor zaten deviri ayarlayıp 3.000 - 3.500 devir arası tutuyorum genelde.
Monitörde İlk Açışta Siyah Renk ve Renk Dalgalanması
Monitörümde ( Viewsonic VX2458 C-MHD) 2-3 gün bilgisayar kullanılmadıktan sonra ilk açışta bi 5 dakika boyunca falan siyah renk oluşuyor ve bu bir yukarı bir aşağı dalgalanma şeklinde bir süre devam ediyor. 5 dakika içerisinde kendi kendine yavaş yavaş azalarak ortadan yok oluyor ve normal şekle dönüyor. Bunun sebebi ve çözümü ne olabilir?
2666 Mhz Destekleyen Anakarta 3600 Mhz RAM.
Dostlar herkese merhaba, bu sene Haziran ayında tam olarak 2 senedir aktif olarak kullandığım bilgisayarıma ekstra bir RAM ekleme zamanı geldi sanırım Üzerinde 8 gb 2666 mhz ram bulunuyor hazır sistem olarak aldım bu şekildeydi. Anakartım Asus H310M Plus maksimum 2666 mhz RAM'a kadar destekliyor. GSKILL markasının 8 GB 3600MHz CL18 DDR4 Single Kit RAM'ını almayı düşünüyorum. Max 2666 mhz destekleyen anakarta 3600 mhz ram taksak ne olur? Üstünde bulunan RAM'ın markası Crucial Ballistix alacağım RAM'ın markası GSKILL markaların farklı olması bir sıkıntı oluşturur mu ? Bir de bu single kit / ryzen kit meseleleri nedir ? Corsair Vengeance RAM var bir de ama Ryzen kit diyor.
M31S Mİ M52 5G Mİ ?
Öncelikle herkese merhabalar, yaklaşık 4 yıldır kullandığım telefonumun değişim zamanı geldi de çattı bundan dolayı da yeni cihazlar arayışına girdim yaklaşık 1 aydır M31S cihazı hakkında çeşitli araştırmalar yapıyorum. Şuan kullanmış olduğum cihaz Huawei'nin Mate 10 Lite modeli, 2018'de almıştım hala daha aktif şekilde kullanıyorum fakat kasmalar olsun dokunmatiğin kendi kendine bir yerlere girmesi olsun bazı problemleri beraberinde getirmeye başladı artık. M31S cihazı hakkında incelemelerde olsun Hepsiburada'da ürünün yorumlarındaki problemler olsun bazı modellerinde dokunmatik problemi - birçoğunda görülen kablolu kulaklık takınca oluşan cızırtı problemi bu tür problemlerin yaşandığını gördüm. Bugün de dikkatimi M52 5G cihazı çekti, işlemci olarak M31S cihazından daha yüksek bir işlemci kullanılmış. Benim telefonu almamdaki amaç kamerası ve bataryası, denk geldiğim ve hoş bulduğum yerlerin fotoğraflarını çekerim ve minik çaplı manzara fotoğrafçısıyım. Oyun amaçlı kullanan birisi değilim telefonu zaten oyuncu bilgisayarım mevcut oyunlarımı oradan oynuyorum arada memlekete gidersem telefondan oynayacağım oyun online kafa topu olur ha bir de Clash Royale ve Clash Of Clans oyunları. Batarya yönünden de M31S önde geliyor 1000 mAh daha fazla, kamera olarak 2 cihaz da aynı hatta M31S'in 1 tane daha arka kamerası bulunmakta ve ön kamerasındaki video çekim değeri 4k 30 fps. M52 5G cihazı 500 tl daha pahalı M31S'den, sizce hangi telefondan yana kullanmalıyım tercihimi ? Bence M31S daha hoş gibi, kulaklık takınca gelen cızırtı problemi kablosuz kulaklık kullanılınca ortadan kalkıyormuş bu yorumu da görmüştüm.
KASAYI TEMİZLEDİKTEN SONRA İŞLEMCİ SICAKLIĞI
Yaklaşık 2 - 3 aydır oyuncu bilgisayarımın kasasının temizliğini yapmıyordum ve kasayı aldığımdan bu yana (1.5 sene) hiç ekran kartının altındaki fanların iç yüzeylerini falan da temizlemedim toz birikintisi bariz belli oluyordu. Bugün sabah ekran kartını Ram'ı işlemci fanını önde ve arkada bulunan egzoz fanını söküp tamamını yumuşak bir fırça ile nazik bir şekilde temizledim. İşlemci fanının arkasındaki kısım baya toz toplamış onları temizledim düzgünce sonra tekrar montajını yaptım. Bilgisayar temizlemeden önce boştayken (oyun falan açık değilken normal masaüstünde beklerken) böyle birden sesi artıyordu sanki arabayla 5.000 devirde gidiyormuş gibi bir böğürme sesi geliyordu temizledikten sonra o gitti, onun için temizlemiştim zaten. Fakat şöyle bir problem ile karşılaştım temizlemeden önce Valorantta istersem 2 3 saat takılayım işlemcinin en fazla gördüğü sıcaklık derecesi 77 78 oluyordu. Bugün temizledikten sonra Valorant'a girdim ve sıcaklığın 90 hatta 92'yi gördüğünü görünce direkt kapattım oyunu, bilgisayarı aldığımdan bu yana işlemci fanını temizlik amaçlı 2 kez söktüm ama arkasındaki termal macunu falan yenilemedim ve bugün yere yaydığım örtüyle temas etti macun kısmı. Bu oyuncu bilgisayarı işlerinden iyi anlayan bir abime sorduğumda ise problemin termal macundan kaynaklı olduğunu termal macun elde edip uygulamamı söyledi. Problem bundan mı kaynaklıdır acaba önceki gibi taktım işlemci fanını değişen hiçbir şey yok takma şeklinde veya kasanın bulunduğu konumda falan, Trendyol üzerinden cooler master'ın beyaz renkli termal macununu sipariş ettim ne olur ne olmaz yine de bulunsun macun. İŞLEMCİM İ5 9400F BU ARADA.
2006 Hyundai Atos Aracımda Motor Arıza Lambası Yanıyor
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.923 (Bu ay: 78)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası