Dell G2724D Monitör Hayalet Ekran
Monitörü alalı bir hafta oldu. Bugün bir oyuna girdim menüsünde 15-20 dk sabit bir şekilde kaldı sonra oyuna tekrar döndüğünde menü görüntüsünün ekranda saydam bir şekilde kaldığını fark ettim daha sonra 10 dk içerisinde azalarak kayboldu görüntü. Bu sorun neden oluyor monitörü iade için geri göndermeli miyim?
Ölü piksel, iade sürecim
Merhaba arkadaşlar yeni monitör aldım (dell g2724d) monitörü bugün kurdum ve ölü piksel olduğunu fark ettim 10-15 piksel den oluşan dikdörtgen şeklinde ölü piksel kümesi. Neyse yarım saat kullandım monitörü pikseller kayboldu şimdi sorun gözükmüyor. Bu sorun tekrar ortaya çıkar mı, ölü pikseller böyle kaybolabiliyor mu yoksa bunlar ölü piksel değil de farklı birşey mi?
DVR`da kullanılan HDD`nin PC`de gözükmemesi
Merhaba,
2 TB çalışan HDD`mi Ugreen sata to usb çevirici ile kullanıyordum. Bugün bir 2.el satış platformundan sattım fakat alan şahıs diski DVR`a takmış biçimlendirmiş ve 500 gb gözüyor diye mesaj attı ürünü geri aldım yine ugreen cihazıma taktım fakat disk gözükmüyor. ilk çalışıyor ama kısa bir süre sonra duruyor. Ne aygıt yönetici ne de disk yönetiminde gözükmüyor. Ara sıra tak çıkar yaparken bozuk usb aygıtı, bilinmeyen usb aygıtı gibi hatalar aldım. Ugreen`nin adaptörünü tak çıkar yaparken aygıt yöneticinde bazen ST_M13FQBL şeklinde gözüküyor. Yardımcı olabilirseniz sevirim.
Harddiski buluşup verdim keşke evde gösterip verseydim.
-
-
Bluetooth mouse imleci zıplaması
Bluetooth bağlantısında ne zaman fareyi bir iki saniye bekletip hareket ettiresem fare imleci kısa mesafe de olsa zıplıyor. 2.4 GHz'te böyle bir problem yok. Diğer Bluetooth faremi kontrol ettim onda da böyle yani fare kaynaklı gözükmüyor. Var mı benzer sıkıntıyı yaşayan?
Gamesir T4 Pro Kullanıcı Deneyimi
Merhabalar,
Bugün yaklaşık bir aydır kullandığım Gamesir T4 Pro adlı kontrolcüyü inceleyeceğim. Öncelikle bu kontrolcüyü seçemem de çoklu platform desteği özellikle Nintendo Switch desteği etkili oldu.
Daha önceden Gamesir markasına G4S ve T1S modelinden aşinayım, eksikleri olan modeller olsalar da fiyatı ve çoklu platform desteğiyle öne çıkan modellerdi.
Bu modelle(T4Pro) birlikte bu çoklu platfom seçeneklerini artırmışlar ve ekstra özellikler eklemişler hem de daha ucuza.
Nintendo Switch desteğinin almamda etkili olduğundan bahsetmiştim fakat benim Switch`im yok burada Switch desteğiyle birlikte gelen 6 eksenli Gyroscope özelliği benim için önemli çünkü Nintendo Emulatörlerin de bu özellik kullanılabiliyor.
Bunların dışında kontrolcüyü bilgisayarınıza kabloyla, 2.4 Ghz alıcıyla ve Bluetooth ile bağlayabiliyorsunuz. Burada en önemlisi Bluetooth ile X-Input olarak bağlanması bu oldukça iyi bir özellik bu fiyattaki(25$~30$) bir kontrolcü için.
Kontrolcü bana 20 TL vergiyle birlikte toplam 220 TL`ye mal oldu. 2 Haftada elime ulaştı fakat kutusu bir hayli hırpalanmıştı, video kaydı alarak açtım neyse ki herhangi bir sıkıntı çıkmadı.
Kontrolcü Xbox kontrolcüsü dizaynına sahip tutuşu rahat ve oldukça hafif çok yabancılık çekmiyorsunuz. Malzeme kalitesi fiyatına göre tatmin edici fakat bir Xbox kalitesi beklemeyin.
Tuşların hissiyatı güzel ama tetik tuşlarının(LT,RT/L2,R2) mesafesi kısa buda biraz garip hissettiriyor, Xbox One kontrolcüsünde daha uzundu. Kontrolcü ekstradan tuşlara sahip bunlardan 4 tanesi kontrolcünün altında bulunuyor.
Bunlar varsayılan olarak her biri X,Y,A ve B`ye karşılık olarak atanmışlar fakat etkisiz hale getirilebiliyorlar veya farklı tuş kombinasyoları atanabiliyor yani bildiğiniz Makro görevi görüyor.
Bunların dışında bir adet Turbo tuşumuz bulunuyor bunu da yine seri tuş basmaları için kullanabiliyorsunuz. 2 adet titereşim motoruna sahip özel bir yanı yok fakat takur tukur da çalışmıyor yumuşak bir deneyim sunuyor fakat pil için dezavantaj tabi.
Sağ ananalog`un çevresinde ve X,Y,A ve B tuşları aydınlatmaya sahip bunun dışında kontrolcünün hangi bağlantı modun da olduğunu gösteren bildirim ışığı ve pilin %15`in altına düştüğü vakit yanan kırmız bir bildirim ışığına sahip. Bu tuş aydınlatmaları kapatılabiliyor.
Kontrolcü 600 MAh Lityum bataryaya sahip ve Type-C üzerinden şarj oluyor bu kablo kutu içeriğine dahil. Oldukça hızlı bir şekilde şarj oluyor ve şarj olurken kullanmaya devam edebiliyorsunuz.
USB alıcısı büyük ve üzerindeki bildirim ledi oldukça güçlü bağlantı kurulduğunda sabit kurulmadığında yanıp sönüyor.
Özellikle benim gibi tam karşınızda USB çoklayıcınız varsa gece vakti çok rahatsız edici oluyor üzerini bir şeylerle kapatma ihtiyacı hissediyorsunuz.
Bluetooth bağlantısında cihaz Xbox Wireless Controller olarak gözüküyor ve X-Input desteğiyle hemen hemen bütün oyunları rahatlıkla oynayabiliyorsunuz.
Fakat X-Input ile bağladığınızda Gyroscope`u kullanamıyorsunuz bunun için yine Bluetooth üzerinden Pro Controller olarak bağlamanız gerekiyor.
Cihazın tetik tuşlarında herhangi bir ölü bölgeyi görmedim yaptığım testlerde ölü bölge çıkmadı fakat basınç mesafesini kısa tutmuşlar pek hoşuma gitmedi.
Analog`lara gelecek olursak tam sağ,sol,yukarı ve aşağı konumlarında tam bir daire şeklinde çevirirken kısa bir süre takılıyor oyunlarda herhangi bir problem yaratmadı ama tam bu bölgeleri geçerken ölü bölge var o kısa aralıktan çıktıktan sonra kalan düzeliyor.
Bu sorun orada takılma hissiyatı gibi hissettiriyor tabi bu yazılım üzerindeki testte yavaş bir şekilde test ettiğim için oldukça göze çarpıyor ama oyunlarda şuana kadar sıkıntı yaşamadım.
Diğer tuşlarda bir problem yok gecikme testlerinde Xbox kontrolcüsüyle benzer sonuçları verdi. Gyroscope iyi çalışıyor Ryujinx ve Cemu`da test ettim. Ryujix için herhangi bir ekstra yazılıma ihtiyacınız yok direkt Pro Controller olarak tanıyor cihazı.
Cemu`da ekstra programa ihtiyaç duyuyor bular Cemuhook ile Better Joy bu iki yazılımla kolaylıkla Cemu için uygun hale getirelebiliyor. Dolphin`de henüz denemedim fakat onda da motion kullanmak için BetterJoy kullanılıyor.
Bu yazılımların nasıl kullanıldığına dair istek olursa paylaşım yaparım. Uzun lafın kısası ülkemizde alım gücünün oldukça düştüğü bu dönemde kalite algısıda oldukça düştü. Sağdan soldan çıkan uyduruk fason üretim yaptıran firmalara talim etmek yerine bu tarz belli bir
kaliteyi tutturan markaları ve ürünleri tercih etmek yerinde olacaktır. Uçuk konsol gamepad fiyatları düşük ama kalitesiz fason üretimlerin tam arasında bir konuma yerleştirebileceğimiz fiyat performans ürünü olmuş T4 Pro.
Artıları
+Çoklu platform desteği. Switch, Android, İos, MacOS ve PC.
+Birden fazla bağlantı seçeneği. USB Type-C kablo, 2.4Ghz alıcı ve Bluetooth.
+Gyroscope/Motion yani hareket sensörü. 6 eksenli, Switch ve PC`de Emulatörler de kullanılabiliyor.
+600 MAh dahili batarya. Type-C üzerinden sarj.
+Ekstra özelleştirebilir tuşlar.
+Bluetooth üzerinden de X-Input olarak bağlanması.
Eksileri
-Analoglarda ölü bölge diyebileceğimiz alanlar.
-Rahatsız edici 2.4Ghz alıcı bildirim ışığı.
-Tetik tuşlarının başınç mesafesi kısa. (Xbox One S Controller ve Gamesir G4S`e göre. Herkes dert etmeyebilir).
Gamesir T4Pro Analog Testi
Xbox One S Analog Testi
Gamesir G4S Analog Testi
Gamepad Tester adlı sitede test edilmiştir.
Xbox kontrolcüsü ve Windows 10 şarj durumunu
PC'de Xbox One kontrolcüsünü şarj edilebilir pil ile kullanan var mı? Nedense pilleri tamamen şarj etmeme rağmen Windows 10 orta seviyede gösteriyor farklı şarj edilebilir pil denedim yine orta gösteriyor.
Bilgisayar Açılırken Mavi Ekran Hatası
https://drive.google.com/file/d/1Ip1v_6sFWr3gzf5U2KCESiBavMH9AKwn/view?usp=sharing
Linkte Minidump dosyası mevcut. Yeni PC topladım bundan bir ay evvel açılırken mavi ekran vermişti birde bugün mavi ekran hatası verdi. Yardımcı olursanız sevinirim.
8 bin TL Sistem Tavsiyesi
Merhabalar saygıdeğer forum ahalisi bugün elimdeki PC'yi sattım ve yeni bir kasa toplamak istiyorum. Oyun için kullanacağım. 8 bin TL bütçem var. Ekran kartı olarak 2060 veya muadili/üstü bir kart istiyorum 5700xt nasıldır sürücü sıkıntı çıkarımı bilmiyorum. Depolama birimi olarak M2 SSD olsun 500 GB kâfidir. Diğer bileşenler de bunları besleyecek stabil bir deneyim sunacak nitelikte olursa iyi olur. Elimde şimdilik 1080p monitör var yakında 2k alacağım ayrı olarak.
Mi 9T Şarj bitti telefon açılmıyor bildirim ışığı yanıp sönüyor
|
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 132
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.850 (Bu ay: 145)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 57 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware