c++ Fonksiyon
Merhabalar bilişim sistemleri mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Bugün lab dersinde hoca bir ödev verdi çıktısını yazacakmışız. Şöyle bir kod parçası var;
void right(int i, int p, int n, int k)//3.Tur 4,8,1,2 / 4.Tur 12,8,2,2
{
cout << i << endl;//2.ÇIKTI=4 3.ÇIKTI=12 4.ÇIKTI=6 5.ÇIKTI=10 6.ÇIKTI=14
if (n == k) return;//n ve k eşit ise down fonksiyonunda geldiği yere right() komutuna döner.
else right(i + p, p, n + 1, k);
}
void down(int i, int p, int n, int k)//1.Tur=8,16,1,1 / 2.Tur=4,8,1,2
{
if (n == k) cout << i << endl;//n ve k eşit iken Ekranda i çıktısı gözükür.Eşit değilken aşağıdaki komutu uygulayıp right fonksiyonuna gider. 1.ÇIKTI=8
else right(i, p, 1, k);
if (i == 1) return;//i 1'e eşit olana kadar aşağıdan gider.
else down(i / 2, p / 2, 1, k * 2);
}
void main()
{
down(8, 16, 1, 1);
}
right fonksiyonunda if(n==k) koşulunu sağladıktan sonra return ederken i,p den düşük oluncaya kadar i'den p'çıkıyor. Bunun nedeninin bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
Kocaeli Üniversitesi İnterneti
KOÜ'de okuyan arkadaşlar interneti en hızlı nereden alabilirim yurt internetim aşırı yavaş kütüphaneye gittim 7 8 mbps, daha iyi alabileceğim bir nokta var mı pc mi açabileceğim
HP Omen 15-DH1019NT
Bu laptopu kullanan var mı ? Ürün açıklama kısmında resimlerle Max-Q tasarımlı olduğu söyleniyor ama bilgilerde normal RTX 2060 gözüküyor. Bu ürün nasıldır alınır mı ? Açıkçası EK00 ile başlayan modeller daha hoşuma girmişti ama stokta kalmamış.Bu arada ürünün linki https://www.hepsiburada.com/hp-omen-15-dh1019nt-intel-core-i7-10750h-16gb-1tb-ssd-rtx2060-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-132z4ea-p-HBV00000X86AI?magaza=Gamers_Arena
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 770 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar