Topladığım sistem nasıl olmuş
merhaba, bu sistem nasıl olmuş, farklı bir öneriniz olur mu? herhangi bir uyumsuzluk var mı?
İşlemci : AMD Ryzen 5 5600
Anakart : ASUS Prime A520m-k
Ram bellek : G.Skill Ripjaws (2X16) 3600Mhz Ram
Ekran kartı : AMD Radeon 6800XT
Ssd disk : TwinMOS 1TB Okuma 3600MB-Yazma 3250MB M.2 SSD
Kasa: DeepCool CC560 V2 700W
GTX1650 çökme ve kilitlenme hatası
Oynadığım çoğu yüksek bütçeli denilebilecek oyunda birbiriyle alakalı olup olmadığını anlayamadığım hatalar alıyorum. Hataların genel oluş şekli oyunun beyaz ekrana düşüp yanıt vermemesi, oyunun direkt kapanması ,oyunun kapanıp "graphics device loss" tarzı mesajlar vermesi denilebilir.
Şimdiye kadar Control, Dark Souls 2/3, WWE2K19, Star Wars Jedi Fallen Order, Minecraft, Sekiro, GTA5 oyunlarında bu hatalar silsilesiyle karşılaştım. Genelinin ortak noktası Minecraft hariç sistem gereksinimlerinin daha yüksek olması. Ama bilgisayarım hepsini en azından minimumda kaldırıyor. Özellikleri şöyle:
İntel i3 10100F işlemci
Gtx1650 Overclock ekran kartı
Msi h410m anakart
16gb 2666mhz ram
600W güç kaynağı
500gb M2SSD
Ekran kartı sürücülerim güncel, oyunlar orijinal, Windows güncelleştirmelerini düzenli olarak yapıyorum ve .NET Framework yüklü, sürümleri güncel. Oyunları hem yüksek hem düşük ayarlarda denedim. Sonuç değişmedi. Oyunlar pencereli modda daha az bu hatayı veriyor ama yine de veriyor. Oyunları korsan indirip de denedim ama sorun o şekilde de çözülmedi. Bilgisayarı formatlamayı da denedim, iki formatın ardından hala sonuç aynı. Yardımcı olur mu bilmiyorum ama özellikle Dark Souls 3'te karakter oluşturma ekranlarında çok fazla oluyor bu. Bilgisayarı benden biraz daha düşük olan arkadaşlarımla da konuştuk fakat onlarda bu hata meydana gelmiyor. Bazı yerlerde ekran kartının overclock yapmasının neden olabileceği yazıyordu fakat ekran kartım kendinden overclock yapıyor. Ben de MSI Afterburner programından saat hızlarını düşürdüm ama nafile, sonuç yine aynıydı. Son çare olarak buraya yazıyorum.Gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Bazı oyunları yine az çok oynayabiliyorum fakat özellikle Control ve WWE2K19 en fazla 15 dakika dayanıp kapanıyor.Alttaki linkten Dark Souls 3'te process monitor ile aldığım kaydı hakim olanlar inceleyebilir.
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 235 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun