Hangi Psu'yu Almalıyım?
Şu ikisinden hangisini tercih etmeliyim? Bu fiyat bandında önerebileceğiniz patlama çatlama yapmayacak sorun çıkarmayacak psu önerileriniz var mı?
Soğutucu + PSU + Kasa Tavsiyesi Lazım
Şöyle bir sistem dizdim, parçaların hepsini satın aldım fiyatlarını da yazdım. Şahsen ben memnunum ama kime sorsam hep bir şeyleri daha iyisine yöneltti. Paramın yettiğince en iyi şeyleri almaya çalıştım. PSU kasa ve soğutucu hakkında en ufak fikrim yok, tek isteğim şu dizdiğim sisteme denk olacak, aşağı kalmayacak, ama fazla yukarı da çıkmayacak üç parça. Fiyat performans olması önemli. Bu aldıklarımı da 2 aylık araştırma süreciyle birlikte alabildim nihayet. Tavsiyelerinize açığım. Kasa ortada olmadığı için iade edip değiştirilebilir durumda parçalar. Her açıdan her türlü tavsiyeye açığım kısaca.
MSI Mag B650 Tomahawk vs MSI PRO X670-P
Arkadaşlar birkaç gün önce MSI Mag B650 Tomahawk Wifi anakartı 8.000 liraya satın almıştım. Henüz sistem bileşenlerim hazır olmadığı için duruyor evde öylece. Bir arkadaş o kadar çıkmışken x670 alsaydın dedi, sizce bunu iade edip x670 almalı mıyım? Onun fiyatı da 9.000 lira, 1000 lira fark ödemeye ve iade ile vs uğraşmaya değer mi?
SSD Önerisi
3 gündür ssd bakıyorum artık bıkkınlık geldi, en son şu dört model arasında kaldım. Sizce hangisini almak daha mantıklı? Kingston olanı 1tb da alabilirim fiyattan bağımsız tavsiyede bulunabilir misiniz?
Almışken en iyisi olsun diyorum ama bi yandan da boşa masraf gibi geliyor, Kingston ve samsung alacağıma crucial veya kioxia da işimi görür mü, bir sorun sıkıntı yaşar mıyım? Aradaki hız farkları o fiyatları vermeye değer mi?
Bu dördü dışında da tavsiyelere açığım.
Bu üç ekran kartından hangisini almalıyım?
Zotac 4070 Super 23.500 TL
Asus Dual 4070 Super 25.000 TL / 23.500 TL
Zotac Trinity 4070 Super 25.500 TL
Arkadaşlar bu üç ekran kartından birini alacağım, hepsi sıfır kutusu açılmamış ancak ikinci el olarak satılan ürünler. Asus dual’de 23.500 olan ilana ulaşamadım, 25 bin olana ulaşabiliyorum. Eğer ulaşabilirsem 23.500’e de alma şansım var.
Bu üç karttan hangisini almak daha mantıklı olur?
Hat Değerlerime Göre Kaç Mbps Hız Alabilirim?
Arkadaşlar Turk.net'te şu an 75 Mbps sıkıntısız kopmasız gayet iyi bir hızla internet hizmeti alıyorum. Bu paketi 100 Mbps'e çıkardığımda kopmalar yaşar mıyım?
Turk.net desteğin cevabı bu şekilde oldu: Altyapınızın uygunluğuna bağlı olarak bu hattın çalışabileceği maksimum hız 64039 'dır. Hizmetinize tanımlanan paket 75 Mbps hız paketi olup 100 Mbps olması durumunda kopmalar yaşayabilirsiniz. Yine de dilerseniz geçişiniz için işlem başlatabilirim.
Bana maksimum hız olarak 64039 söyleniyor ancak ben şu an 72 Mbps görüyorum hız testlerinde ve hiçbir sorun yok.
Modam hat değerlerim şu şekilde:
Bu hat değerlerine göre 100 Mbps'lik pakete geçmeli miyim? Hiç anlamıyorum o yüzden sizlere soruyorum şu anda, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Hangi İSS'ye geçmeliyim?
Arkadaşlar 2 yıldır TürkTelekom hipernet 35 Mbit kullanıyorum ve tam iki senedir en ufak bir problemle dahi karşılaşmadım, kesintisiz ve tam 35 Mbit hız aldım 2 sene boyunca, ben aldığımda 50 GB AKN vardı ancak 2019'da yasa gelince kotam kalktı ve bu paketi sınırsız 75 liraya kullandım 2 sene boyunca. Gelecek ayın 10'unda taahhütüm bitiyor ve yenilemek istediğimde fiyat 115 TL'ye çıkıyor.
İnternetten İSS'ler ile ilgili araştırma yaptığımda istisnasız her İSS hakkında yüzlerce belki de binlerce kötü yorum var. Ben 2 sene boyunca kesintisiz eksiksiz hatasız TürkTelekom'dan memnun bir şekilde internet hizmeti aldım ancak TürkTelekom hakkında binlerce kötü yorum var. Şimdi TürkTelekom altyapısını kullanan Millenicom veya Türknet'e geçmeyi düşünüyorum ancak kötü yorumlar, internet kesintisi problemleri çok şüphede bırakıyor beni, açıkçası içimde bir korku var. Bir de altyapı sorgulamak istediğimde apartmanımın dairesi gözükmediği için sorgulamayı yapamıyorum. 35 hiper alabildiysem 70 veya 100 civarı da alırım herhalde diye düşünüyorum.
Şu an aklımda TürkNet var ama dediğim gibi hiç emin değilim çok kararsızım.
https://i.hizliresim.com/AqowJu.png Modem arayüzündeki veriler bu şekilde.
Bana verebileceğiniz değerli tavsiyeleri bekliyorum.
13.05.2021 00:28 Güncelleme: Bahsettiğim tarihte taahhüt bitince türknete geçtim ve o zamandan beri tek bir sorun yaşamadan kullanmaya devam ediyorum. Taahhüt yok, hızım 100 mbit, fiyat 95 lira. Fazlasıyla memnunum. Sanırım altyapı kaynaklı neyi kullanırsam kullanayım iyi hizmet alacağım, şans işi biraz da.
Hangi İSS'ye geçmeliyim?
|
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 41
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.668 (Bu ay: 27)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler