4070Ti Driver Hatası ve Kurulum Hatası
Merhaba, ekran kartımı problemsiz bir şekilde default ayarlarda şu zamana kadar sorunsuz kullandım. Geçtiğimiz ay Nvidia' nın gelen grafik sürücü güncellemesini indirdim, kurdum fakat hata verdi bende daha sonra tüm uygulamayı Program Ekle Kaldır dan sildim ve tekrar kurdum kartımı sorunsuz kullanmaya devam ettim.
Yeni gelen grafik sürücüsü güncellemesini bugün indirdim ve yine kuramadım. Tekrardan tüm programları sildim ve kurmayı denedim fakat bu sefer grafik sürücüyü kuramadı. Tekrardan tamamen sildim (tüm dosyalarını) ve bilgisayarımı yeniden başlatıp kurmayı denedim yine kurulmadı.
Son olarak internette biraz araştırma yaptığımda DDU ile silip tekrardan kurabilenler olduğunu gördüm. DDU indirip bilgisayarı Güvenli Mod' da açarak kurmayı denedim ve yine kurulum gerçekleşemedi.
Çıldırmak üzereyim gerçekten Nvidia' nın sitesinden sadece driveri v(537.34) ü indirdim ve kurulumda yalnızca Grafik Sürücüsünü seçtiğim halde kurulum gerçekleşemedi.
Şu zamana kadar en ufak bir problem yaşamamıştım kartla alakalı. Her oyunu, işimi yapmış, kartı kullanmıştım. Hiçbir zaman oyundan atma, güç kesintisi kesinlikle yaşamadım.
Artık ya format atıp driveri kurmayı deneyeceğim(ki bunu istemiyorum) yada kartı garantiye yollayacağım.
Model fark eder mi bilmiyorum ama Kartım Zotac 4070Ti. Bu arada kart görüntü veriyor ve RGB' lerinde herhangi bir problem bulunmuyor.
Laptop Temizlik sonrası Açılmıyor
Silinebilir
|
AMD Ryzen 5600X vs 3700X
Konu başlığında belirttiğim gibi genel olarak oyun oynama amaçlı kullanacağım bilgisayarımda hangisi daha faydalı olur (ileride yayın olabilir);
AMD’ nin yaptığı açıklamaya göre 5600X’ in karşısına i5-10600K işlemcisini rakip olarak koymuş ve açıkladıkları bilgilere göre %10-15 arasında oyunlarda daha performanslı görünüyor.
3700X’ de ise kaybetmek istemediğim şey çekirdek ve işlem sayısı, özellikle yayın açarsam o iki çekirdek fazlalığı bilgisayarı rahatlatacaktır. Fakat yayın açacağım zaman çift bilgisayar yayınıda yapabilirim henüz belli değil.
Öteki bir konu ise Zen3 mimarisi, bu mimari ile ilgili pek bir bilgim yok ne işe yaradığı vs. bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Yeni teknolojinin faydaları vs.
Genel olarak durum böyle fiyatları birbirlerine yakın olacak gibi duruyor iki işlemcininde Türkiye pazarında durum böyle olunca çok arada kaldım. Sizden tavsiye bekliyorum, teşekkürler.
Not: Anakart güncellemesi yapmama gerek yok, B550 anakart kullanıyorum.
Meslek: Yok
İlgi Alanları: Spor, Oyun
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.091
İkinci El Bölümü Mesajları: 95
Konularının görüntülenme sayısı: 13.167 (Bu ay: 211)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 251 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware