Kasa içi fan dizilimi ve fan önerisi
Merhabalar oncelikle, benim şöyle bir kasam var:
Kasam da
Önde= 1 fan yeri var.
Yan kapakta= 2 fan yeri var.
Altta=bir PSU'nun fani var bir de 1 slot daha fan yeri var.
Bir de bu attigim fotografta ki fan var bu egzoz fan galiba
Şu an kasamda sadece bir fan takili o da bu egzoz fan.
Bunun haricinde fan almak istiyorum yani kasanin hava akisini ve hava tahliyesini duzgun bir sekilde yapmak istiyorum cunku uzun yillar boyunca(7 yillik kasa)tek fanla calistirdim PC'yi ve bunun dogru bir şey olmadiginin yeni farkina variyorum(yas 18) onceleri pek onemsemedigim için bu konulari
Bu yuzden duzgun bir havalandirma yapmak istiyorum RGB falan bunlari pek onemsiyorum benim için hava akisi duzgun olsun ve f/p olsun yeter. Onerdiginiz fan modelleri, markalari varsa belirtebilirseniz cok makbule gecer ancak şu sekilde soyliyeyim bu fanlara çok para vermek istemiyorum,şu kafadayim en ucuzuna gelebilecek en performansli fan, yani bu sekilde soyliyeyim, bu donanim piyasasini bilmedigimden butce soyliyemiyorum dedigim gibi en ucuz ve en performanslisi
Bir de fanlari nasil konumlandirmaliyim? Bunu da danisayim sizlere.
Benim arastirdigima gore soyle olmali:
Ön tarafa 1 fan iceri ufluycek sekilde.
Yan tarafa 1 fan disari ufluycek sekilde(yana koymamin sebebi sicak havanin yukselmesi durumu, normalde tepe fandan ve egzoz fanindan hava tahliyesi yapilyormus ancak tepe fanim olmadigi için bu yolu dusundum)
Yani önden havayi alicak kasa, arkadan ve yanlardan tahliyesini yapacak.
2 Fan yeterli olacaktir diye dusunuyorum, bir de egzoz fanim var zaten, siz ne onerirsiniz bu yol mantikli mi sizce?
Bu arada sistemim yuksek bir sistem degil yani sistemi de yazayim ona gore yorum yapin.
-Zotac GT 1030 ekran karti.
-4 GB RAM.
-1 TB HDD.
-Intel i3 islemci.
-FSP HV Pro 550W 80+ guc kaynagi(guc kaynaginin bu sisteme cok oldugunu biliyorum ileride sistemi yenilemeyi dusundugum için bu PSU'yu aldim uzun vadeli yani
)
PC yaklasik 7 yillik, suana kadar sadece HDD ve guc kaynagi degisti.
Gaming gecesi nasil hizlica urun satin alabilirim?
Öncelikle merhabalar,bu hafta ilk defa gaming gecesine katilacagim.Bildigim kadariyla urunler cok cabuk tukeniyormus,nasil hizli olup istedigim urunu alabilirim bunun belli bir taktigi var mi?
bunun uzerine kafa yormus,deneyimlemis insanlar cevap verirse cok makbule gecer 😁
Bu arada power supply alacağim,bunlar cabuk tukeniyor mu? bilen varsa yazabilir mi?
Vatan'dan corsair vs 550w 80+ psu alan var mı?
Yakin zamanda bu psu'yu bu siteden(burasi önemli) alan varsa yorumlarini belirtebilir mi? herhangi bir sikinti yasadiniz mi?
Yeni bir psu alacağım,yardımcı olur musunuz?
Öncelikle merhabalar, şöyle ki şu an universite sinavina hazirlaniyorum (yks 2021'e)bilgisayarim 2 gun once bozuldu PSU'dan kaynakli, ben de bircok işimi bilgisayar uzerinden goruyordum yani gerek ders videolari, gerek okuma (oyun oynamak için kullanmiyorum, onceden kullaniyordum ancak sinav senesi sildim tum oyunlari yani:D) ancak yeni PSU alirken de ileriye dönük bir PSU alayim diyorum şu anki sistemim dusuk bir sistem ama sinav sonrasi donanimlarimi yukseltmeyi dusunuyorum fakat hani orta halli bir PC haline getireceğim. Şu anki PC donanimlarim şöyle:
-Zotac GT1030 GDDR5 2 GB 64 Bit NVIDIA GeForce DX12 ekran kartı.
-Intel'i 3 islemci(2013 yilinda toplamistik PC'yi hangi model bilmiyorum ancak o yilin en yenisiydi)
-4 GB RAM.
-1 TB harddisk.
-Thermal Master 350W PSU(7 yil iyi bile dayandi )
-kasa (Cooler Master 335U)
Benim aklimda şu PSU var:
fiyat/performans olarak muadillerine gore daha iyi buldum kendilerini
bu fiyata bundan daha iyi modeller varsa belirtebilirseniz çok berhudar olurum.
Bir de bu site guvenilir mi daha once hiç alisveris yapmadim kendisinden, bu sitede Gaming geceleri, MaxiPuan muhabbetleri falan varmis bilen varsa bu konulari aydinlatabilir mi? Yani bu attigim linkte ki cihazi en aza kapatabilecegim yakinlarda bir indirim varsa haberdar ederseniz cok makbule gecer(iyice yaslilara döndüm yav:D)
Corsair vs 550w 80+ psu kullanan var mı?
Bahsettiğim PSU sorunlu olan seriden değil.
https://www.vatanbilgisayar.com/corsair-vs-serisi-550w-80plus-white-guc-kaynagi.html
Varsa kullanan yorumlarini belirtebilirse çok makbule geçer.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 42
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.173 (Bu ay: 21)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware