Selam herkese,
İşim ile evim arası 5dk şehir içinde de pek kulanmayacağım ama yine işim gereği yılda 3-5 kez şehir dışında köy yollarından dağlara tepelere yaylalara çıkmam gerekiyor. Kötü yolda üzmeyecek, altı yüksek, rampalarda zorlanmayacak bir araç istiyorum ama yılın bu sınırlı sayıda günü hariç de neredeyse hiç kullanmayacağım aracın bu özelliğini. 500 bin bütçe ile ne almamı önerirsiniz. Sadece şehir içi bir araç alıp arazi zamanı araç kiralamak da bir seçenek olabilir. belki 300 400 bine şehir içi bir araç da almak arazi için kiralama yapmak mantıklı olur mu?
Edit: ya yanlış ürüne baktım ya da indirim geri geldi. ilk ürünü sipariş ettim. ürün gelince yorumlarımı bildiririm
Tabiiki ben alıyım dedikten 1 gün sonra indirim bitmiş. Emektar 10 yıllık bilgisayarım da sizlere ömür. 6-6.5k bandına kadar çıkabilirim ama 5-5.5k civarında da f/p ürünü tavsiyeleriniz var ise değerlendirebilirim.. Hafif, çok ısınmayan, kolay bozulmayacak bir laptop arıyorum. Oyun pek oynamıyorum oynasam da basit oyunlar oluyor. Okul için GIS, R gibi programlar kullanıyorum. GIS sanırım fazla performans istiyor. Full hd ve en az 512gb ssd olması tercihim. hafif bir ürün aradığım için 14" in üzerinde olmaması daha iyi olabilir. Biraz acil fazla indirim bekleyecek durumum yok. En geç yarın sipariş vermek istiyorum. Daha iyi bir tavsiye gelmez ise
yukarıdaki ürünü alıcam. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler.
Bu bilgisayara SSD taksak?
Arkadaşlar merhaba,
Alet babamın. Tarayıcıyı kullanıyor alışveriş ve youtube için ve office programları kullanıyor. Bilgisayar tahmin ettiğiniz üzere oldukça yavaş. SSD taksak çözüm olur mu yoksa işlemci çok mu kötü? Bu arada ssd takılabilir mi onu bile bilmiyorum bu modele.
Teşekkürler
Merhaba hocamlar,
Laptopumun bataryası bazen doluyor, bazen dolmuyor... Genelde batarya azken bilgisayarıma taktığımda ve bilgisayarımı prize bağladığımda şarj oluyor sıkıntı yok, şarjdan çıkardıktan sonra normal bir şekilde şarj azalmaya başlıyor ama tekrar şarj aletimi bağlarsam bu sefer şarj artmıyor, ve batarya boşaldığında bilgisayar kapanıyor.. Batarya da şarj cihazı da orjinal değil. İlk aldığımda ikisinde de sorun yoktu. Model HP Elitebook 8470p.
Yazılımsal bi sorun olduğunu düşünmüyorum, daha yeni tüm verilerimi ssdye atıp hddye format arttırdım windows yeni kuruldu.
Bataryayı mı değiştirmem gerek, şarj cihazını mı? Ya da alternatif bir çözümünüz var mı acaba?
Teşekkürler
Bilgisayarım çok yavaş, SSD almayı düşünüyorum YARDIM.
Hocamlar merhaba hepinize,
Bilgisayarımın özellikleri şu şekilde,
HP EliteBook 8460p, Intel Core i5-2520M CPU @ 2.50GHz, 4,00GB RAM, Intel HD Graphics 3000
Windows7 Enterprise 64-bit
297 GBdan 176sı boş.
Bilgisayarı zorlayacak oyunlar oynamıyorum ama iş için arcGIS, R gibi programlar kullanıyorum ve bilgisayarım kassın istemiyorum. Şuan bazen google sekmelerinde bile kasıyor ve çok sinir bozucu....
SSD almayı düşündüm, sorunumu çözer mi? İşimi çözebilecek en ucuz model nedir tavsiye edebileceğiniz?
Şimdiden teşekkürler.
Edit:240gb ssd aldım ve hddye format atıldı. windows7 yerine de windows10 kuruldu. Performansdan gayet mutluyum. ssd canmış.
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 909 (Bu ay: 41)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware