Android Uygulama Geliştirme Hakkında(Fikir,yardım istiyorum)
Selamunaleykum, Bir kaç konu hakkında bilgi alıcakdım bu meslekde geliştirme yapan ve tecrübe sahibi insanların bilgilendirmesinden çok memnun olurum,mobil uygulama geliştirmede daha yeni birisi olarak ,sorularım aşagıda :
1. Mobil Uygulama geliştimek istiyorum .İlk zamanlar Android,İOS da olmasını düşünüyorum daha sonra uygulamanın büyümesi göre Web kismindada yapılmasını düşünüyorum burda nasil bir yol izlemeliyim?
2.Yazilim dili olarak Kotlin kullanmayi düşünüyorum ,server tarafında hangi teknolojiler,yapılar kullanmalıyım,database de sql mi nosql mi kullanmaliyim (veri genelde kullanıcıdan bilgi alınacak ve analiz edilicek sonuc kullanıcının sorgulamasına göre döndürülücek)
3.Uygulamayı Kotlin gibi (ortak platform geliştirme dili) bir dil ile mi geliştirsem yoksa her platforma özel mi geliştirsem(1milyon kullanıcı üstü kullansa mesela uygulamayı) bunun kullanıcının telefonunda veya sunucu tarafında bir etkisi olur mu?Olursa ne kadar olur ?
4.Uygulamanın server -backend tarafında api kullanmali miyim? Veri-sunucu tek olucak Android-IOS-Web tek bir sunucudaki verileri çekicek her platforum için ayrı bir servar mi ayarlamak mantıklı yoksa tek bir sunucudan mi çekmek ve verileri AWS üzerinde yayinlamayi düşünüyorum dogru mu yapıyorum ?
İşlemci fanı tekliyor/çalışıp duruyor
Selamunaleykum internet üstünden aldıgım anakart aldımda ve çalıştırmaya çalışınca işlemci fanı 1 kez çalışıyor duruyor(tekliyor) + birde kondansatör kopuk sizce sorun nerede bilgisi olanlar aktarırsa sevinirim?
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 397 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama