Arduino WS211 led flaş effecti yapamıyorum.
Merhaba
ben 3. fren lambami arduino ile effectli hale getirmek istiyorum.
2 haftadır arduino ile ilgileniyorum. mevcut yazılan kodları inceliyorum. zaman buldukca video derslere bakıyorum. bir şeyler yapmaya çalıştım. bir yerde tıkandı olay.
flash effecti yapıp ardından ışığın sabit bir şekilde pinden sinyal geldiği sürece yanmasını istiyorum. void FRENONS kısmına ne yaptıysam 3 kere yakıp söndürüp ardından sabit bir renk yakamadım.
Yardım ederseniz sevinirim.
Ayrıca hem devreyi hemde kodu canlı yürütmek için similasyon sitesindede düzenledim. isteyene link atarım.
Kod Bloğu #include "Arduino.h" #include <FastLED.h> #define LED_PIN 2 //Bilgi pin #define park 3 //park ledi #define fren 5 //fren ledi #define acil 7 //fordan çık #define NUM_LEDS 21 //toplam led int durum=0; CRGB leds[NUM_LEDS]; void setup() { FastLED.addLeds<WS2811, LED_PIN, GRB>(leds, NUM_LEDS); pinMode(park, INPUT); pinMode(fren, INPUT); pinMode(7, INPUT); } void loop() { if(digitalRead(fren)==0) // fren ledi söndür { if(digitalRead(park)==0) { FRENOFF(); } } if(digitalRead(fren)==1) { if(digitalRead(park)==0) // fren ledini yak { FRENONS(); } } if(digitalRead(park)==1) { if(digitalRead(fren)==1) //Fren ledini yak { FRENONS(); } } if(digitalRead(park)==1) { if(digitalRead(fren)==0) // park ledini yak { PARKON(); } } } void ALLOFF() // hepsini söndür. { for (int i = 0; i > NUM_LEDS; i++) { leds[i] = CRGB(0, 0, 0); } FastLED.show(); } void FRENONS() // FREN LEDİNİ YAK { for (int i = 0; i < NUM_LEDS; i++) { leds[i].setRGB(255, 0, 0); FastLED.show(); } delay(80); for (int i = 0; i < NUM_LEDS; i++) { leds[i].setRGB(0, 0, 0); FastLED.show(); } delay(80); for (int i = 0; i < NUM_LEDS; i++) { leds[i].setRGB(255, 0, 0); FastLED.show(); } delay(80); for (int i = 0; i < NUM_LEDS; i++) { leds[i].setRGB(255, 0, 0); FastLED.show(); } delay(80); for (int i = 21; i >=0; i++) { leds[i] = CRGB(255, 0, 0); } FastLED.show(); } void FRENOFF() // fren söndür. { for (int i = 0; i < NUM_LEDS; i++) { leds[i] = CRGB(0, 0, 0); } FastLED.show(); } void PARKON() // PARK lambasini yak { for (int i = 4; i < 16; i++) { leds[i].setRGB(0, 0, 0); leds[i+1].setRGB(255, 0, 0); leds[i+2].setRGB(255, 0,0 ); delay(100); durum = digitalRead(7); if(durum == HIGH) // fordan yedi piniyle çık { break; } FastLED.show(); } for (int j = 16; j > 4; j--) { leds[j].setRGB(255, 0, 0); leds[j+1].setRGB(255, 0, 0); leds[j+2].setRGB(0, 0,0 ); delay(100); durum = digitalRead(7); if(durum == HIGH) // fordan 7 piniyle çık { break; } FastLED.show(); } }Kod
Yığını:
R9 380 ekran gidip gelmesi
Canli yayin icin sistemim yeterlimi
Merhaba. Canli yayin yapmak istiyorum. 2. PC özelikleri
İslemci: AMD 7870 k
Ekrankartı: RADEON R9 380 4GB
Ram: 12 GB
İnternet: 100 / 8 MGBİT
1080 p yayin için sistemim yetermi. Şuan 720 p yapiyorum. TWITCH sorunsuz. YOUTUBE görüntü bazen piksellesiyor.
Not: Yayını ekran kartından veriyorum. Çünki CPU'nun yetersiz oldugu kanaatindeyim.
Şuanki yayin ayarlarim: 5900 BİTRATE 1280x720 çıkış çözünürlüğü. Kodlayici: R9 380
2.SORU
Bana 1080p yayin icin farkli ayar tavsiye edebilirmisiniz. Yani şunu yapsan biraz daha iyi olur gibi.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 699 (Bu ay: 10)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware