A2337 2020 model M1 macbook Air'imin kenarını kedi ısırdı. İlk başlarda çok sorun yoktu ufacık çizikti fakat sonradan ekranda gelgitler olmaya başladı ve ara sıra çizikler oluşuyor anlık görüntüler takılı kalıyor vs.
Kendim alıp yaptırmayı düşündüm fakat sahibinden de yapan kişilere sorunca LCD yapımının steril ortamda olması gerektiğini ve onların bile yapmasının zor olduğunu söylediler o yüzden öyle yapmama yanaşmadılar. İnternette hem tamamen ekran değişim videosu hem lcd değişim videolarını buldum. Dedikleri gibi lcd işlemi zor gibi gözüküyor fakat ekran değişim işlemi yapılabilir gözüküyor uygun seti aldıktan sonra.
Türkiye de direk ekran satan malesef bulamadım. Sahibinden de sanki bir kaç yer satıyor ama genel olarak 9k ya hizmet sunuyorlarken ekranı 4.5 k ya satan buldum ona da güvenemedim. Aliexpress de vs. 1 ay sonra gelir diyor ekranlar ortalama 4k civarı.
Sizce başka bir çözüm yolu var mıdır ? Eski maclerin ekranını söküp taksam vs. çalışır mı eski mac ekranı satın alsam? Çok kaliteli bir şey olmasına gerek yok uzun süre satmayı düşünmüyorum. İşimi ucuz yolla görsün ve hızlı bir şekilde hallolsun yeter. Öneriniz nelerdir ? Direk boşa aramadan 9k verip yaptırmalımıyım yoksa hizmete para vermeyip yarı fiyatına sipariş ettirip kargonun hızlı gelmesini mi ümit etmeliyim ? Veya 4-5k civarı tr de hızlı bulabileceğim ekranlar var mıdır ?
Bilgisayar iadesi koşulu
Araştırmadan Buradaki bilgisayarı aldım. Turbox işlemci 1. nesil işlemciymiş. Ürünü aldım denedim hızı idare eder durumdaydı. Ofis programı yükledim ssd si var gayet hızlı çalıştı. Photoshop 1.6 veya camtasia studio 8 de aynı şekilde. Hız olarak çok fena değil ama 300 farkla 4. nesil işlemcili buldum Bu linktekini. Ürünü açıp içine ofis yüklediğim için teknik rapor falan gerekli dedi hepsiburada müşteri temsilcisi. Ürünün tekrar satıma hazır olması lazımmış. Hiçbirşey yapmadım nerdeyse ofiside geri silebilirim yani. Ayrıca öndeki portlardan 2 si hatalı. Kutunun içinden 1 tane wifi usb si çıktı. Onu öne takıyorum çok fazla ısınıyor arkada sıkıntı çıkmıyor. Ayrıca telefondan 3gb lik ofis rarını atarken, ön porta taktığımda çıkıp çıkıp duruyordu. İade ederken ben bunu nasıl iade etmeliyim sizce en kısa sürede paramı geri alabilmek için ? Ofis programınıda silip bilgisayarı ilk aldığım haline getirip ürünün paketi açıldı fakat kullanılmadı desem ? (Koruyucu köpüğün ucundan ufak bir parça koptu onuda geri yapıştırabilirim.) Hiç açıladımı diyeyim, açıldı fakat vazgeçtim gibi bir şey mi demeliyim. Yoksa port sorunundan bahsedip iade mi isteyeyim (son seçenekte garantiye gönderilip yenisinin gönderilme ihtimalide var bende bunu istemiyorum.)
Not: Öneriniz varsa alabilirim 2500 2800 arası sıfır ofis bilgisayarı
Telefon zilleri kaç akım çeker ?
Bir korku evine oyun kuruyorum ve Eski çevirmeli telefonların zilini istediğim zaman çalabilmem lazım. 12Volt ac gerilim kaynağıyla deneyince sorunsuz çalıştığını gördüm. Odalara 12volt DC ve 220volt AC ulaşıyor. Ya osilator devresi ile DC ye frekans kazandırıp çalabileceğim yada 220 Volt AC yi 12 Volt AC ye çevireceğim. Ama kaç amper çektiğini bilmediğim için ikisinde yapamıyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim ? Veya 1 amper bir trafo alsam yeterli olur mu ?
Not: Elimdeki multimetre Dt830b modeli. Sanırım bunda ac amperi ölçmek için bir ayar yok.
Laptop bakıyorum
aksitle aylık 300 400 arasında, 24 ay taksitle alabileceğim, genel olarak yazılım için kullanacağım ( dolayısıyla işlemci gücü fazla olan ) en az 16 GB ram lı bilgisayar arıyorum. Önerisi olan varsa link yollayabilir mi ?
Arada oyunda oynayacağım ekran kartınıda yazılım için dedim diye çöp bişey seçmeyin :D
Elimde sağlam vds var nasıl kiralayabilirim ?
28 GB ram Xenon platinium 8270 işlemci 128 ssd 2k upload hızlı fransa lokasyonlu bir vds var. Bana fazla gelir nasıl kiralayabilirim ?
Ardunio başlangıç için bir set alacağım
Başlangıç için bir ardunio seti alacağım. Kodlama bilgim var aynı zamanda c ve C++ öğreniyorum dolayısıyla ardunioyu kolayca öğrenebilirim yani ortalara doğru birazda zorlayacağım o yüzden çok basit malzemelerden çok olsunda istemiyorum. Yani alacağım sette 50 tane led olupda sensörler az olsun istemiyorum. Bu şekilde ortalama 120-200 arası bir set önerebilirmisiniz
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.763 (Bu ay: 22)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware