Bitmeyen Millet Bahçesi projesi
Geçen sene ,tam olarak hesaplayamadım ama tahminim 15 ay önce zeytinburnunda arkadaşımın evinde kaldım olivyum civarında, 2 gün kalmıştım ve zeytinburnu eski askeri lojmanı yıkılıyordu ,sanırsam tamamen yıkılmamıştı ,bu lojmanlarda subaylar yanı sıra yanlışım yoksa öğretmenler de kalıyordu
Sonra oraya bahçe yapılacak muhabbeti geçti ,projesi kaba taslak hazırmış zaten 2015ten beri hazırmış bu söylediklerim tam doğru tarihler olmayabilir ama yaklaşık 2 senedir işlem yapılıyor orada, projesi güzeldi dere tarzı yerler vardı ama ilk baktığımda demiştim buranın altına veya bir bölümüne otopark yaparlarsa ,işte o zaman insanların çok işine yarar çünkü ben arabamı park edecek yer bulamamıştım
O gün arkadaşa dediğim şey bu gürültüde nasıl uyuyup hayatını devam ettiriyorsun olmuştu çünkü cadde gürültüsü yanı sıra ,yıkım sesleri sarsıntı vesaire de vardı. Yakında bitecek demişti öyle uzun süre dikkat etmedim
Bugün yine geldim ve neredeyse 2 sene olacak hadi 1.5 sene olsun,projenin daha yeni son aşamalarına gelinmiş :) benim bildiğim çok büyük projeler böyle 1.5 2 sene sürüyor,biz koskoca kışlanın hakedişini firma ayarlamasını proje başlaması cartı curtu herşeyi dahil ,acemi mühendislerle bile 7-8 ayda bitirmiştik
Arkadaş şunca zaman geçmiş,bitmiş üstüne yapılacak ufak eklentilerin yapılıyor olması gerekirken yani faaliyete açılması vb durumunda olması gerekirken halen hafriyat geliyor çimento yapılıyor
Ve gürültü öyle böyle değil yıkımdan da kötü çünkü gece de çalışıyorlar,arkadaşın söylediği şeyler şunlar
Gece 4-5e kadar çalıştıkları oluyor,hafriyat geliyor işçiler hafriyat çıkarma bölgesinde nasıl bağırıyorsa burada da hoooop diye bağırıyorlar bağırarak iletişime geçiyorlar
gündüz full time demir ve sac kesim sesi var,gündüz de hafriyat ve taş getirme bunları bırakırkenki paat diye kamyonun vurma sesi var
gündüzü geçtim bu adamlar nasıl gece çalışıyor? şikayet etmişler özel iznin bulunduğu söylenmiş :) Benzer park çırpıcı bölgesinde var ve tuvalete bile gitsen giremezsiniz burası özel ziyaretçilere ait diye dışarı çıkarıyorlardı ,şuan nasıl bilemem.
Ben anlamadım bu gürültü bu çalışmayla ve gece dahi çalışmalarına rağmen,insanlara bu denli rahatsızlık vermelerine rağmen ki alt komşunun eşi sinir hastası olmuş gürültüden,arkadaş da diyor camı kapasam sıcak açsam gürültüyü yedikçe yastığa başımı koyduğumda gürültü kafamda yankılanmaya devam ediyor,insanların psikolojisi bozulmuş ve buna rağmen bu kadar sürede bir proje nasıl bitmez? bunlar heralde bir gün sac kesiyor ,öbür gün sacı yukarı taşıyor öbür gün takıyor çalışma şekli böyle sanırım.
son bitmiş halinde su,dere tarzı şeyler de yok.Başta benim gördügüm projeyle alakası yok,gördügüm kadarıyla otopark vb insanların faydasına bir eklenti de yok..
Honda Civic Hb 2017+ alınır mı?
Merhaba forum ahalisi,yaklasik 1.5 senedir para biriktiriyorum ve biriktirmeye baslarken niyetimde 2017 ustu honda civic hatchback vardi,yakin zamanda Allah nasip ederse parayi toparlayacak gibiyim simdiden arac bakmaya basladim ama cevremde birkac arkadas kafami bulandirdi
Oncelikle honda 180 ile 230bin arasi degisiyor agir hasarlilar 210a kadar,sonrasi temizlesiyor,siyah alip motoruyla oynamadan sadece type r gorunumu verme niyetim var spoiler ile jantlarla vs fazla abartmadan
Yani arac bana ortalama 230bine gelecek,ama cevremde insanlar o paraya a180 alirsin c200 alirsin bmw 3.20 alirsin veya sifir opel astra falan alirsin gibi fikirler attilar ortaya.Yani bu araclar icinde bmw 3.20 olsa tabiki isterim ama dusununce bu araclarin bakim ve yurutme masrafi hondadan coktur,honda daha genc olacak ama bmw mercedes 2013 olacak en iyi belki a180ler 2015 16 olur tam bilmiyorum piyasayi
bir arkadas da honda yeni seri alirsin bekleyip diyor ama zaten param ona yetmez ,biriktirelim desek de birikene kadar trde malum parayi denklestirene kadar 2 kat artiyor o yuzden varken alayim diyorum
Golf falan denildi ama golf sevmiyorum ,honda hem gorunum hem performans(hiz tutkunu degilim ama) olarak benim hosuma gidiyor ve para biriktirmeye baslarken de niyetim onu almakti ama aylarca uykusuz calistik biriktirdik acaba parayi cope mi atiyoruz diye dusunuyor insan nitekim piyasasi pek hizli degil gibi ,ayni ilanlari goruyorum aylardir
CM MWE V2 650w Bronz Vs Sharkoon 750w gold zero (gold)
Başlıktaki iki üründen birini bugün almam gerekiyor, cm mwe v2 tier b gözüküyor ama sharkoon da gold olduğu için ve 100w da olsa yüksek kapasite olduğundan karar veremedim,net olarak parça kalitesi vb hangisi iyidir?
sistem sürekli açık kalacak ama düşük bütçe bir sistem oc falan olmayacak ama 32 gb ram 6 adet sata vb var
aynı zamanda zalman gigamax v2 bronz 750w olanı var, o 620 tl,cooler master de 650 tl
sharkoon 750 lira
Ekranı kırık görüntü alınamayan ,bootloop düşmüş telefon
Elimde bir note 7 fan edition telefon var,akrabama ait ,telefon yere düşmüş darbe almış,ekran açılıyor ama görüntü karışık,dokunmatik çalışıyor fakat görüntü herhangi bir işlem yapmaya izin vermeyecek derecede
telefonu açıp kapatıp kurcalarken bootloop düşmüş,sahibinin önemli dosyaları varmış içerisinde. Ya dosyaları kurtaralım olmuyorsa da komple formatlayalım silinsinler diyor
Bu telefonu bootlooptan kurtarmak için uğraşıyorum ama bir yol bulamadım şimdi düşündüğüm,bu telefonu herhangi bir kablo ile(hdmi) direk olarak monitöre veya tvye aktaramaz mıyız görüntüsünü? eğer bunu yapabilirsem dokunmatik çalışıyor oradan halledebilirim kolayca
Hiç kesilmeyen internet tavsiyesi
Arkadaşlar evime 2. internet ihtiyacım var ,ufak çapta bir server açık bırakıyoruz 7 24 bu server açık olmalı,en ufak 1 snlik bir kopma bile benim için 1 saatten fazla uğraşa sebep veriyor ve bu kesinti gece olursa sabaha kadar server kapalı kalmış oluyor. bu yüzden hiç kesintisiz bir net arıyorum
istanbul zeytinburnundayım,şuan evimde ttnet internetim var ve 7 aydır 1 kere kapanma kopma vb olmadı ,aynı şekil ttnet bağlatmak istedim 1 eve 2. interneti malesef vermiyorlar
Netspeed bağlattım ,aldığım günden beri 7 kere kesinti yaşadım beni bin pişman ettiler
Şimdi netspeed iptal edip turknete geçeyim diyorum acaba ttnet gibi stabil internet olur mu? fiber yok binada sadece vdsl var,ben adsl bağlattım kopma vb olmasın diye ,ama vdsl iyi ise onu da alabilirim fakat vdsl kopma oluyor falan deniliyor
Edit: TTnet mağazası yanlış bilgi vermiş,2. neti bağlatabiliyorum hatta fiber bile varmış...
3d uygulamalarda vb kasma sorunu
Herkese selam ,3 adet bilgisayara sahibim ve 3ü de aynı işi yapmakta bu bilgisayarların 2 tanesi ek olarak server amaçlı kullanılıyor bu yüzden ram sürekli %90 larda ve cpu da %70 üzeri,ancak gpu yüklenecek tarzda bir uygulama yok buna karşın %50 lerde oluyor
bu bilgisayarlarda catia kullanılıyor yük altında olduğu halde catia kullanımında sorun olmuyor,render vb alabiliyoruz
ancak son bir pc topladım ,aynı işi yaptırmak üzere,fakat bilgisayarda saçma sapan bir dengesizlik oldu.Şöyle ki bilgisayarın testleri,hızı normal.Ancak yüke girdiği zaman server açıldığında ilk başlarda normal gibi ancak zamanla 3d performansı düşmeye başlıyor,hani böyle harddisk yavaşlamasından dolayı takılmalar olur aynı onun gibi ama izlediğimde gpu kullanımının %90ları gördüğünü fark ettim.Gpu %60lara düştüğünde arka planda catia kullanımında sorun yok,hatta oyun kurdum. Gpu %60larda iken oyundan 110 fps veriyor çok az takılma yaparak,ama gpu 90lara vurunca oyun takılmaya başlıyor 50 60 fps de olsa 5 10 fps gibi
sistemlerin biri ryzen 2700x ,asus b450 tuf ,gtx 1070 32 gb 3200 mhz ram,bu sistem gün boyu %80 cpu %90 ram ve %60 gpu kullanımında arka planda oyun da açsanız gene low end bir pc gibi de olsa oynatabiliyor stabil
diğer sistem 10700k asus z490 ,rtx 2070 super ,64 gb 3200 mhz ram ,bu sistem %70 cpu %80 ram %45 gpu kullanıyor yine arkada catia vb çalışabiliyoruz
son topladığım sistem
ryzen 3700x b550 gaming edge ,32 gb 3600mhz ,gtx 980ti asus
sistemin 0 yükte bütün testleri değerleri normal,fps düşmesi kasma vb yok
Kasma tam olarak şöyle gerçekleşiyor,yüke girince gpu %70lerin üstüne çıkınca takılmalar başlıyor,bu gpu bazen düşüyor o da şöyle anlık olarak görev yöneticisindeki dwm exe kapattık diyelim monitor kapanmış açılmış gibi oluyor ya o durumda gpu anlık düşüyor herşey hızlanıyor,sonra tekrar 80lere çıkınca sıkıntı başlıyor
catia full ekran alınca mouse hareket edemeyecek şekile geliyor,window moda alınca masaüstüne tıklayınca yani catia analizi arka planda kalınca normal hızına dönüyor,ön plana alınca can çekişiyor
Yani herhangi bir programı arka plana alırsak hızlanıyor,tıklayıp öne alırsak yavaşlıyor
2700x ile 3700x kıyaslayınca bu halde bile işlem hızı dosya açma vb 3700x sistemin gayet hızlı,yani işlemcide sorun yok,ekran kartını da normal oyunlarda test ettim sorunsuz,yükte ne gibi sorun çıkıyor çözemedim gitti tam 2 haftadır uğraşmaktayım
Yalnız 980ti sistemin güç kaynağı 700w,gold 80 evga,acaba 980ti ve yükte bu sistemi besleyemiyor da ondan mı gpu %80lere çıkınca kasma oluyor? ama öyle olsa kapanmaz mı diyorum kendime
diğer şüphelendiğim nokta ise ssd,takılmalardan dolayı
Çözemedim arkadaşlar hele şu arka planda hızlanıp da ön planda yavaşlaması hayatımda böyle birşey görmedim ,bilen başına gelmiş olanlardan yardım bekliyorum
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 58
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 3.563 (Bu ay: 20)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar