Arkadaşlar merhaba yakın zamanda bilgisayar mühendisliği ve oyun için bilgisayar almak istiyordum ve araştırmalarım sonucu bazı bilgisayarlar buldum 3050 Ti ve Intel i7 ve Ryzen 7'li cihazlara baktım 16 GB RAM, en az 512 GB depolama kriterlerim vardı. Birkaç cihaz buldum onları sizle paylaşmak ve fikir almak istedim şimdiden teşekkürler.
AMD Ryzen 7 6800h ile i7 12700h arasında kaldım. Biliyorum Intel 12. nesil daha iyi olacaktır ancak 12. nesle çıktığımda marka değişikliği tedirgin ediyor ASUS'un garantisinin iyi olduğunu biliyorum. Sizce Acer garantisi ve Casper garantisi nasıldır? MediaMarkt ve Vatan'daki görevliler internetteki cihazların FreeDOS olmasından kaynaklı garantilerinin Türkiye ASUS'ya da Acer garantili olmadığını garanti için Windows kurulu olması gerektiğini söyledi, bende pek güvenemedim bu söyleme size sormak istedim.
Ortalama fiyat olarak 18K-25K cihazları araştırdım ancak 25k ya yaklaştığımızda 3060 ekran kartlı ya da Intel i7 12. nesil olmasını istiyorum çünkü gerçekten 5-6 bin lira az bir para değil marka ve model farkı içinde ekran kartı farkı içinde. 3050 Ti ile 3060 arasında belki de %40 fark var ancak 4-5 bin lira vermek pek mantıklı gelmiyor.
HP Victus modelide güzel ancak satıcısı pek güven vermedi çünkü gittiğim mağazalarda yurt dışı gelişli ve ithalatçı garantili olduğunu söyledi hatta hepsi için aynısını söyledi. HP Victus'a baktığımızda satıcının yorumları Şikayet Var'da pek iyi değil iadelerde ve sorunlarda pek iyi geri dönüş olmamış. HP'de 2 model var biri Ryzen 7 6800h 3050 Ti diğeri ise i7 12700h 3050 Ti modeli arada 4K fark var ben ikisinin de linkini bırakıyorum.
Logitech G435 mi Razer Barracuda X mi?
|
Merhaba bu sene bilgisayar mühendisliği bölümüne başlayacağım. Yaşadığım şehirden ayrılıyorum ve normal şartlarda masaüstü bilgisayarı olan oyun oynamayı seven biriyim bu yüzden mühendislik içinde oyun bilgisayarı almak istiyorum illaki oyun oynadığım zamanlar olacaktır çünkü. Önerilerinizi bekliyorum. Araştırmam sonucu bilgisayar mühendisliği için Huawei Matebook tarzı laptoplar yeterli oluyormuş fiyat bakımından bakınca oyuncu bilgisayarlarıyla arasında 6-7k fiyat farkı oluyor. Sizce masaüstünü gideceğim yere götürüp notebook tarzı bir şey mi almalıyım yoksa masaüstüne bel bağlamadan bir miktar daha üstüne koyup ağırlığı hafif, orta ve üst seviye donanımlı oyun laptopu mu almalıyım?
Kriter olarak oyun için 3000 serisi ekran kartlı güçlü işlemcili olabildiğince hafif bir laptop düşünüyorum okuduğunuz için teşekkürler değerli yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
S22 bataryası nasıldır?
Merhaba, yakın zamanda amiral gemisi ve üst seviye bir telefon almak istiyorum. ilk aklıma gelen iPhone 13 olmuştu 18.700 TL fiyatı vardı 1 hafta önce şimdi ise 22.500 oldu maalesef. bu sebepten vazgeçtim almayı ve alternatiflere yöneldim. Samsung S22 olarak düşündüm alternatifi ve araştırdım. Kamera olarak gerçekten iPhone 13 ve S22 arasında çok ciddi farklar yok gece çekim harici çok fark görmedim video olsun gündüz çekimi olsun gerçekten Samsung bu modelde çoğu şeyi aşmış. İşlemci olarak baktığımda Snapdragon 8 gen 1'in gerçekten Android modellerin en iyisi olduğu şu an aşikar gibi ve iPhone 13 le AnTuTu benchmark testlerinde başa başlar gerçekten. Geldik bataryaya ve bu konuyu açma sebebimde batarya aslında, S22'nin bataryasının 3700 mAh olması gerçekten kötü ancak nasıl performans verdiğini çoğu yerden dinlememe rağmen hala anlamış değilim bazıları 5-5.3 saat bazıları 3-3.5 saat bazıları SS atıp 8-9 saat olduğunu göstermiş. Gerçekten bir türlü anlayamadım nasıl bir istikrarının olduğunu ben normal bir kullanıcıyım günde anca yarım saat oyun oynar devamında nette gezinir sosyal medyada turlarım aynı şekil şu an kullandığım telefon Mate 10 Pro ve bataryası harbiden sağlamdı ancak eskidi doğal olarak şu an daha düşük bir performans verdiği bariz. Sizce batarya konusunda S22'ye güvenmeli miyim yoksa başka bir modele bakmalı mıyım? Özellikle S21 FE modeline de baktım bataryaları benzer ancak S21 FE modeli biraz ara model kalitesinde dış yapıya sahip o yüzden araştırmak istemedim çok da. Bu arada S22'nin bataryasının bir süre sonra düzeldiği ve günü çıkarmayı geç 2. günün bir kısmını da çıkardığı yazılmış üstüne dxomark ve gsmarena gibi sitelerde iPhone 13 89 puansa S22 85 puan almış bataryada bu da beni şaşırtan bir yön oldu sizce bu gerçekçi bir değerlendirme midir sormak isterim. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler. :D
Arkadaşlar Fen Bilimleri bölüm denemesi FEN2 / 23132 nin cevap anahtarı varsa atar mısınız teşekkürler şimdiden iyi dersler.
MSI GTX 950 2GB Overclock Ayarları
Arkadaşlar merhaba benim bilgisayarımda i5-6500 işlemci ve MSI GTX950 2GB versiyonu bulunuyor oyunlarda değerlere baktığımda işlemcim genelde 60 70 kullanım olurken en fazla, grafik kartım 100 oluyor bu yüzden overclock yapmak istiyorum 600W zalman bronz sertifika PSU'm var çok risk almadan hangi değerlere yükseltmemi önerirsiniz acaba gerekli ise sistemin parçalarının hepsini yazabilirim yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Fen Bilimleri 23102 11.Sınıf AYT Cevapları
Fen Bilimleri 11. sınıf AYT 23102 cevapları varsa gönderir misiniz teşekkürler.
Fen Bilimleri Yayınları Fen Bilimleri Ders Başarı Sınavı 11. sınıf 23131 denemesinin cevapları mevcutsa paylaşır mısınız teşekkürler
Fen Bilimleri Yayınları TYT-2
Arkadaşlar Fen Bilimleri Yayınlarının 11.sınıf/12.sınıf 24192 YKS TYT-2 Deneme cevap anahtarı olan var mı ?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.257 (Bu ay: 224)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet