Chip Tuning İşlemi ve Sonrası
Arkadaşlar Merhaba,
2016 model Peugeot 301 marka aracımda yaşadığım performans eksikliği (4 kişilik seyahatlerdeki hantallık, rampalarda yığılma, düşük vites yüksek devir kullanımından mütevellit fazla yakıt sarfiyatı) nedeni ile Chip Tuning işlemi yaptırmak istedim. Forumda yaklaşık bir hafta yazarların şikayetlerini ve memnuniyetlerini okudum. Buna istinaden işlemi yaptırmaya karar verdim.
Ankara'da Chip Tuning hizmeti veren bir kaç firma ile görüştüm. Yazılımın oluşturabileceği zararlar, bir zarar görmem halinde fabrikasyon yazılıma dönme talebimin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği ve para iadesi hakkında sorduğum sorular hep geçiştirildi. İlgili firmaları eleyerek devam ettim. Aracımın düzenli bakımlarını yaptırdığım ustam ile görüştüğümde Şaşmaz Sanayi Sitesinde bir firma önerdi. Dün sabah gidip Firma sahibi Özgür Bey ile konuyu enine boyuna görüştüm ve Chip Tuning işlemini yaptırmaya karar verdim. Aracın kilometresi (96 bin küsur) ve motor durumu göz önünde bulundurularak sorun yaratmayacak düzeyde güçlendirme yapıldı. Aracın Fabrikasyon Yazılımı ömür boyu saklanma garantisi verilerek depolandı. Herhangi bir değişiklik hissetmemem veya performanstan memnun kalmamam halinde ücret iadesinin yapılacağı sözünü aldım kendilerinden.
Şimdi gelelim değişimlere;
Araç: 2016 model Peugeot 301 1.6 dizel
Yazılım Öncesi: 92 HP GÜÇ / 230 NM TORK
Yazılım Sonrası: 115 HP GÜÇ / 290 NM TORK
Dün sokağa çıkma yasağının yaşattığı trafikten dolayı test edemedim aracı. Ancak bugün depoyu doldurup çevre yoluna çıktığımda farkı hissettim. Araç yazılım öncesine göre daha seri alt devirler önceye göre dolu dolu. 4 bin devirde ulaşacağım hızlara 2.750-3.000 devir aralığında ulaşıyorum bu da daha sessiz bir motor, daha iyi bir performans ve daha az yakıt sarfiyatı demek.
Şehir içerisinde fazla yol yapmadığım için yakıt tasarrufu hakkında yorumda bulunmam doğru olmaz. Önümüzdeki süreçte (depoyu tekrar doldurduğumda) yazılım öncesi ve sonrasında araç bilgisayarı verilerindeki değişikliklere ait fotoğrafları yükleyeceğim. Özgür Beye verdiği güven ve iş ahlakından dolayı teşekkür ederim. İnşallah Chip Tuning fikri olanlara yardımcı olabilmişimdir.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 302 (Bu ay: 10)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası