W213 E350 e icin 4 mevsim lastik tavsiyesi?
Merhaba arkadaslar,
https://forum.donanimhaber.com/almanya-icin-30k-euroya-kadar-tavsiye-mercedes-alindi--140513326
Ne yazik ki telefon numarasindan dolayi kullanici adimi degistirmek zorunda kaldim. Ancak yukaridaki konuda aldigim arac ile ilgili detaylara bakabilirsiniz.
Sorumuza donecek olursak, aracin lastik boyutu 245/45/r18 on, 270/40/r18 arka durumunda.
Berlinde yasiyorum ve burada hava soguk olmasina ragmen kar 1 gunden fazla yagmadi iki senedir. Ayrica saganak ve ruzgardan agaclarin yola devrildigini gordum ama su birikintisine denk gelmedim. Yollarin kalitesi de hic fena sayilmaz. Kisacasi 10 yillik lastik bile gayer iyi tutacaktir saniyorum. Yine de ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi.
Ilk sorum, bu arac hybrid oldugu icin bagajdaki bataryanin ekstradan bir agirligi var. Bu sebepten dolayi 270 e devam mi etmem gerekir yoksa yuk indeksi ayni oldugu surece genislik fark etmez mi?
Ikinci soru, arabayi aldiktan sonra fark ettigim uzere on ve arka lastikler farkli marka model :D Su ana kadar konfor disinda bir sorunum olmadi(220 km ye kadar ciktim) ancak yagmurlu havada vs bir soruna sebep olur mu? Cok bir sorun olmayacak ise 1 ay daha geciktirmem iyi olabilir ekonomik acidan.
Ucuncu sorum ve en onemlisi,avrupada bulabilecegim 4 mevsim premium lastikler hangileridir? Benim icin en onemli faktor konfor,sessizlik ve en azindan ortalama surus performansi. Amerikan pazarinda ozellikle konfor icin seriler var ancak avrupada ne yazik ki bunlari bulamadim.
Lastigin 100 bin km gitmesi falan hic onemli degil, bana konfor ve tutus olarak geri donecek ise 30 binde de bitebilir. Ancak ben bu farklari bir turlu anlayamiyorum, her markanin garip garip isimlendirmesi var. Birde konfor icin ozellikle runflatlerden uzak durmaya calisiyorum.
Kendi arastirmalarimla tercihim buyuk ihtimalle Goodyear VECTOR 4SEASONS GEN-3 olacak ancak onunda 270 ligi yok. Yine de premium serileri onerebilirseniz cok makbule gecer.
Bu arada suandaki lastikleri koyuyorum. Konfor bakimindan memnun degilim ne yazik ki.(belki eski olduklarindandir bilemiyorum) Turanza konfor serisi olarak geciyor ancak kesinlikle er 300 un sessiz oldugunu dusunmuyorum.
Karsima surekli crossclimate cikiyor ancak v desenin cok ses yaptigini okuyorum surekli.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 109
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 954 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 108 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic