MSI Z490-A PRO + İntel i5-10400F kaç MHZ ram çalıştırır?
Merhabalar, B serisi anakartların 2666mhz'e kadar çalıştırdığı yönünde bilgilere rastladım internette. Z serisi anakartlar ise bu limite takılmadan 3200mhz ve 3600mhz ramleri tam MHZ'sinde çalıştırıyormuş. Sormak istediğim şey şu, sistem otomatik olarak Ram'lerin son MHZ'sini kullanacak mıdır? yoksa 2666'dan daha fazlası için bizim bir ayar mı yapmamız gerekiyor :)
Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim, teşekkür ederim.
Parçaların linkleride şu şekilde;
Topladığım sisteme F/P müdahalesi yapılabilir mi?
İyi geceler değerli abiler, kardeşler. Bu şekilde bir sistem topladım nasip olursa kısa sürede alacağım inşallah. Bu sistemde "o ürüne o para verilmez, şunu alsan yine aynı performansı alırsın" veya "bence şu kadar daha koy şunu al" dediğiniz bir yer var mıdır? Benim gönlüm daha az maliyetli bir şekilde bu sistemdeki parçalardan daha performanslı bir öneride bulunmanız yönünde, malum dolar :(
DarkFlash Phantom 650W 80+Br RGB Mid Tower Kasa
AMD Ryzen 5 3600XT 3.8/4.5GHz AM4 100-100000281BOX
Sandisk Ultra 500GB M.2 Nvme SSD SDSSDH3N-500G-G25 2400MB-1750MB/s 3D
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS 4600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 HDMI DP mATX Anakart
ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
Team T-Force Delta RGB 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram
Şimdiden teşekkür ederim :)
Topladığım sistemde uyumsuz parça var mıdır?
Merhabalar, KKTC'de yaşadığım için parça konusunda çok stok sorunu yaşanıyor. 14.000₺'ye aşağıdaki sistemi toplayacağım önümüzdeki hafta. Sizce çok absürt duran veya bu uyumsuz olmuş dediğiniz parça var mıdır?
Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.
10.000₺'ye kadar (Sadece Oyun) Sistem Tavsiyesi.
Merhabalar, abiler iyi geceler herkese. 10k bütçem var, sistem toplama olaylarına maalesef yabancıyım yani kendim yaparsam büyük olasılıkla bu işten zararlı çıkarım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum amacım sadece oyun bilgisayarı toplamak. Birde ufak bir ricam var, sistemi Monitörlü ve Monitör olmadan 2 şekilde yapabilir misiniz?
Özellikle Cyberpunk 2077 için bu sistemi topluyorum, bunu da belirtmiş olayım :) İlgilenip cevap verenlere şimdiden gönülden teşekkür ederim, iyi forumlar.
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 22
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.509 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware