Merhabalar; uzun süreden beri çözemediğim bir sorun mevcut. Masaüstünde ve herhangi bir uygulama açtığım zaman hafif hafif takılmalar yaşıyorum. Youtube, twitch tarzı sitelerde bu daha da belirgin oluyor. Sanki bir şey bilgisayarı tutuyor hafif hafif kasıyor bilgisayar. Olay görüntüleyicisine baktığımda kernel-eventtracing 28 ve CertificateServicesClient-CertEnroll 86 kodlu hataları alıyorum ama bu hatalarda bilgisayar her ilk açıldığı zaman bir kere veriyor. Bu hataların sorunumla bir alakası olabilir mi ? Herhangi bir mavi ekran, oyundan atma, restart atma tarzı şeyler olmuyor fakat bu takılmalar mevcut sanki bilgisayar şişiyor. Doğru düzgün bir bilgi de bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
- Olay görüntüleyicisindeki raporlar :
https://www.dosyaupload.com/1qllf/hata_ve_uyar%C4%B1lar.evtx
https://www.dosyaupload.com/1qllo/hatalar.evtx
- Cpu, Gpu, Ssd testlerini de gerçekleştirdim onlarıda görsel olarak yükledim.
- Chipset, gpu driver, windows 10, bios bütün güncellemeler yapıldı. 3 kere format çektim yeniden kurdum.
- RAM:Gskill Trident Z Neo 4x8 32gb CL16
SSD:Samsung 970 evo plus 500 gb
Ekran kartı:RTX 3060 ti
Anakart:B550 Gaming Edge Wifi
İşlemci:Ryzen 5600x
Pc stres testi sonuçlarını yorumlayabilir misiniz ?
Merhabalar; yaklaşık 2 aydır bilgisayarımda performans kaybı var. Özellikle ilk açıldığında takılma ve stuttering mevcut. Ekranda parlaklık hafif artıp, takılma yapıyor gibi. Olay görüntüleyicisine baktığımda DistributedCOM 10016 diye bir uyarı alıyorum sürekli. Bu takılmalarla, performans kaybıyla alakası var mı bilmiyorum. Araştırmalarım sonucunda bir kaç test yaptım aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Bir gariplik var sistemimde ama ne olduğunu çözemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum; şimdiden teşekkürler.
Cpu: 5600x
Gpu: 3060 ti
Ram: 3600mhz Cl16 4x8
Anakart: Msi B550 Gaming Edge Wifi
Sıvı Soğutma: CM ML240L V2
SSD: Samsung 970 Evo Plus 500GB
Psu: Thermaltake GF1 750w 80+ Gold
R5 5600X ve RTX 3060 Ti sistemde performans kaybı
Merhabalar; yaklaşık 1 sene önce topladığım ve 1-2 ay önce başlayan bir sorunum var. Bilgisayar ilk açıldığında masaüstünde iken bile takılmalar, kekelemeler, görüntüde bozulmalar oluyor. 1-2 saat geçince aniden bunlar düzeliyor ve sistem yağ gibi akıyor. Bütün driverlar güncel, bios güncel. 2 kere windows 11 e geçtim 2 kere windows 10 a geri döndüm sorun devam ediyor. Furmark, Prime85, Memtest86, Aida64 kararlılık testi gibi testleri uyguladım anladığım kadarıyla bir sorun yok gibi gözüküyor. Donanımsal bir arıza olabilir mi ? Bu konular hakkında çokta bir bilgim yok sağdan soldan görüp bu testleri uyguladım. Uygulamam gereken başka testler var mı ? Yardımlarınızı bekliyorum lütfen..
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 746 (Bu ay: 17)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware