Önümüzdeki yıl için laptop alacağım. Genel ağırlık bilgisayar mühendisliği olacak ama nadir de olsa oyun da oynamayı düşünüyorum. Üniversitenin interneti veya yurdun nasıldır bilmiyorum ama Geforce now için elverişliyse yüksek kalitede oyunları oynamak için arada kullanmayı düşünüyorum. Bu yüzden dahili ekran kartı almalı mıyım almamalı mıyım kararsızım. Bütçem ortalama 10bin TL civarı. Konuyla alakasız laptop indirimleri ne zaman olur? Doların artmadığını düşünecek olursak black friday'i ya da ona benzer indirimleri beklemeli miyim? Ya da bu tarz indirim günleri ne zaman oluyor ayrı bir konu mu açmalıyım sizce?
İstediğim bazı özellikler:
- Çoğunlukla dışarıda kullanacağım için hem taşıma açısından hem batarya açısından hem de ekran kalitesi olarak iyi bir şey düşünüyorum. inc olarak aklımda 14 ile 15.6 inc var. Laptoplarda kaç çeşit ekran modeli var bilmiyorum ama bu bütçe bandından IPS en iyisi galiba.
- Çok nadir oyun oynayacağım için işlemcisini Ryzen U serisi almak istiyorum ama oyun oynayacağımda sıkıntıya sokmasından korkuyorum. Sizce hangi işlemci serisi kullanmalıyım? Intel'de olur ama fiyat/performans olmadığı için genellikle Ryzen'e göre daha pahalı oluyorlar.
- Tasarımı benim için önemli sürekli dışarıda kullanacağım için hem şık görünmeli hem de hafif olmalı. Aklımda Matebooklar ve Idepadler var.
Aklımdaki laptop genel olarak böyle. Laptop alırken başka dikkat etmem gereken ya da şu modele bakabilirsin dediğiniz modeller varsa yorum yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Türkiye'de üretimi yapılmayan, Türkçeye çevrilmeyen ya da fiyatı aşırı pahalı olan eserleri okumak istiyorum ama hâl böyle olunca okuyamıyorum. Fiziksel olarak okumak istiyorum. İnternette okumak istediğim eserlerin PDF'lerini ev tipi yazıcı ile ya da herhangi bir matbaacıdan çıkartabilir miyim ya da başka bir yolu var mı?
Not: Sorduğum soruyla ilgili kategori bulamadığım için konu dışı özel olarak seçtim eğer soruyla ilgili bir kategori varsa düzeltebilirim.
Mouse'nin kırılan üst plastiği
"Gamepower Ursa" adlı mouse modelini kullanıyorum. Yaklaşık olarak 1 yıl önce almıştım. Geçenlerde farenin içinde kir biriktiğini gördüğüm için üstündeki plastiği çıkartıp temizlemek istedim. Plastiği çıkartırken sağ tık tuşunun basmasını sağlayan girintimsi yer zarar gördü ve sonuç olarak sağ tık basmıyor. (Bunu bir çok kez yapmama rağmen o anda yaparken kırıldı.)
Donanımsal ya da yazılımsal hiçbir sorunu yok 140 TL'ye almıştım. Sizce ben bunu aldığım yere tamire kargolatayım mi? (Bunu yaparsam indirimsiz kargo fiyatları geliş gidiş 50TL yapıyor ki tamir ücretini söylemiyorlar bile.) Yoksa uygun bir fiyata satayım mi? (Donanımsal veya yazılımsal olarak zarar görmüş aynı model mouse satan birini görsem alıp kullanacaktım ama göremedim.) Sizce ne yapmalıyım?
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Bilgisayar - Yazılım
Son Giriş: 7 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 556 (Bu ay: 5)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Harici Bileşenler