PSU Önerisi
Merhabalar dostlar, bugün bu 2 PSU'dan birisini alacağım hangisini önerirsiniz?
Ekran kartım: Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB
İşlemci: Ryzen 5 3600X
16 GB Ram takılı sisteme.
MSI B450 Tomahawk Max Görüntü Alamıyorum
Öncelikle hepinize merhabalar, sorunum anakart yükseltmesi ve ram değişimi sonrası hiçbir şekilde ekrana görüntü alamamış olmam.
Sistemim R5 1500x, RX 580 4G, Asus A320M-K, Gskill RipjawsV 8GB 2400MHz CL 15 idi.
Eski anakartım da 2.RAM slotunun arızalı olduğunu öğrendikten sonra yeni bir sistem toplamaya karar verdim ve ara ara yeni parçaları almaya başladım.
İlk olarak XPG Gammix D30 8GBx2 3000MHz CL 16 modelini aldım indirimlerden.
(Bu ramleri alırken eski anakartıma uygun olmasına dikkat etmiştim direkt kullanıp basit bir yükseltme için, anakart ram slotu sorunu çıkınca yattı bu plan)
Ve bu hafta MSI B450 TOMA Max modelini aldım. Cuma günü de yeni anakartı takıp sistemden çıkan A320 modelini 2.el olarak sattım.
Yeni Ramler ve Anakart ile sistemi açmayı başaramadım maalesef, anakartı toplarken bir yanlışlık olduğunu sanmıyorum, sandığım kadarıyla bu Ramler uyumsuzluk çıkartıyor veya işlemci ramler ile uyumsuzluk çıkartıyor. Şuan aldığım yere anakartı iade işlemlerini başlattım ama sorun ufak bir ram değişimi ile hallolur ise iadeden vazgeçeceğim. Görseller de aldığım kırmızı ışık Ramler ile ilgili bir sorun olduğunu belirten ışık.

Denediğim çözümler olarak, Bios pilini çıkartıp beklemek, ram slot yerlerini değiştirmek, ram uçlarını silgi ile silmek, eski 2400MHz rami takmak.
Şuan sistem format atılmış bir şekilde duruyor, anakart değişimi öncesi yaptım.
Umarım bu anakart dan ve uyum olayını anlayan arkadaşlar vardır kafayı yemek üzereyim, sorunu çözemediğim taktirde, RAM leri, işlemciyi, ekran kartını satıp hazır sistem alıp bu PC toplama muhabbetinden kaçarak uzaklaşmayı düşünüyorum.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 644 (Bu ay: 11)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware