Fiyatların fırlamasıyla düzgün bir laptop bulmak zorlaştı bildiğiniz üzere. Bir el atarsanız çok makbule geçer.
Eşime laptop bakıyorum, kendisi doktor ondan şık bir laptop arıyor, gamingler ve absürd tasarımlar istemiyor. Bütçe yetse XPS 15 alacaktık, fikir verebilir.
Kesin özellikler; 8GB Ram, 16GB olursa daha iyi. 256GB SSD, 512GB olursa daha iyi. IPS ekran. Aydınlatmalı klavye. Windows, Freedos olursa daha iyi. +5 yıl dayanmasi, bu yüzden ASUS, DELL, HP veya MSI. (Lenovo benim için bitmiştir.)
Kullanım; Taşınabilir olmasına gerek yok. Excell, video izleme, browsing.
Portlar; Usb-A ve HDMI istiyor. Ama laptop güzel, dayanıklı ve şıksa dongle kullanmaya ikna ettim. Optik sürücü şart değil ama olursa da fena olmaz.
Boyut; Tercihen 15, ama 13 veya 14 de olur. Küçük klavye istemiyor.
2in1 (2si1arada) da olabilir. Hatta hem havası olur, hem de 10bin verdiğimize değsin diye de düşünmüyor değilim.
En önemlisi dayanıklılık/kalite ve kronik sorununun olmaması, seçenekleri 2ye 3e düşürsem ben de araştırabilirim kronik sorunlari. Isınma dert değil yormayacak makineyi. Sessiz çalışması önemli, Chrome açınca fan sesi duymayalım. Şimdiden çok sağolun.
Xperia Steampunk teması nereden bulabilirim?
|
Xperia SP bildirim ışığı içinde toz görünüyor bu temizlenebilir mi?
|
|
Android için Autocad Mobile'ın full sürümü var mıdır?
|
Tercihler yarın saat kaçta bitiyor?
|
İTÜ , YILDIZ, TOBB... (ANKETLİ)
|
İTÜ İnşaat mı YTÜ Bilgisayar mı?
|
|
Yardım Edebilirseniz Sevinirim..
|
Son Giriş: 14 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 177
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 4.236 (Bu ay: 68)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 126 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar