İngilizce Çalışma Günlüğüm + Kaynaklar (Sürekli Güncel)
İngilizce Seviyem yaklaşık 1000 kelimenin altında
Hedefim seviyemi B2-C1 seviyesine ulaştırmak.
Kısaca;
İlk aşamada en sık kullanılan 1500 kelimeye odaklanacağım.
Bunun için aşağıda vermiş olduğum mavi renkli siteleri kullanacağım, üzerlerine tıklayarak siteye ulaşa bilirsiniz.
Sonraki aşamada Oxford 3000 kelimeye ve Deyimler konusuna odaklanacağım.
Oxford3000 iyi bir liste olmasına rağmen, kelimeleri okuyarak öğreneceğiz sistemli bir kaynak olmaması, ing=tr çalışma gerektiriyor bunun yerine Paul Nation 4000 Essential English Words kaynağı kelimeler ile yazılmış olan hikayeleri ile ilgimi çekti denemeyi düşünüyorum.
Bunun için elimde olan Reader At Work 1 kitabı üzerinde öncelikli olarak okuma ve tekrar yapacağım.
Quizlet üzerinden oluşturduğum listeler ile düzenli kelime bilgimi artırmaya gideceğim, eğer gün içinde yeterli sayıda kelime bulamamış isem oxford listesinden doğrudan seçeceğim.
Kelimeleri cümle içerisinde kullanımlarına dikkat ederek öğrenmeye çalışacağım.
Bu konu için yeni bir Dh hesap ve blog oluşturdum.
İlerleyen dönemde bu konuları bir youtube videosu yapmayı planlıyorum.
Günlük olarak yaptıklarımı burada paylaşmayı haftalık olarak da blogum da değerlendirme yapmayı planlıyorum.
İş görüşmeleri sürecinde olduğum için çalışma programım son halini işe girdikten sonra alacak
1500 Kelime için Temel Kaynak olarak;
2- VOA
3- NewsinLevel
4- Essential english 4000 (bu sitede kitabı dijitale aktarmışlar oldukça faydalandım mobil uygulaması mevcut.)
Bu sitelerde haber okurken bilmediğim bir kelime olmasını istemiyorum.
Reader At Work 1 kalan parça sayısı 05.01.2021 39 Adet . Şubat ayında yeni kitaba geçeceğim.
Quizlet benim listelerim. isterseniz kendinize listeler yaparsınız, isterseniz benim listeleri alıp değiştirip kullanırsınız güzel site.
4000 Essential English words serisi 1-2-3 kitaplarında bulunan kelimeler oldukça başarılı, 1800 kelime yapıyor. 5000 words Oxford Checker ile yaptığım analizlerden 293 kelime hariç hepsi onaylandı. Oxford 3000 kelime listesi içinde aynı onayı veriyor. Bu iyi bir sayı bana kalırsa.
Dikkat !
Serinin sadece;
4. kitabında 293
5. kitabında 318
6. kitabında 437 kelime eşleşmiyor.
Oxford3000 de bu sayılar daha fazla olacaktır.
Tüm serinin 3600 kelime den oluştuğunu belirteyim. (Geriye kalan 400 kelimeyi zaten biliyor kabul edip hikayeleri anlatmak için kullandıkları kelimeleri dahil ediyor. )
Anki
pc için buradan
Android için google playa yazıp indire bilirsiniz, ücretsiz sanırım ios için ücretli.
Essential 4000 için hazırlanmış harika bir anki destesi buradan indire bilirsiniz.
Uygulamayı ve desteyi telefon veya pc ye indiriyorsunuz,daha sonra içeri aktar diyerek desteyi ekliyorsunuz. Web sitesine kayıt olup, uygulamadanda giriş yaparsanız, tüm platformlarda eşleştiriyor destenizi.
Bi kanal anlatmış linki izleyerek öğrene bilirsiniz.
Detaylar için blogum;
Eski Yüzbaşı. |
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 32
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.148 (Bu ay: 92)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Yabancı Diller ve Dil Eğitimi