![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Kısa zaman önce VGA kablom bozuldu ve yenisini aldık fakat eski VGA kablomdaki gibi doğal çözünürlük yoktu. İnternette araştırdım ama sorunu çözen kimse yoktu ben bugün bu sorunu çözdüm.
Yapmanız gerekenler:
1- Eski (çalışan) VGA kablosu takılıyken (https://tucows.com/retired/) buradan Phonix EDİD ddesigner i indiriyoruz. Programı çalıştırdıktan sonra Tolls > Extract EDID… sayfasına giriyoruz. Monitörü seçiyoruz ve Extract EDID diyoruz. Açılan sayfada kalem iconuna basıp File, Save EDID As.. butonuna basıp kaydediyoruz.
2- moninfo indirip (https://www.muratbutun.com/wp-content/uploads/2014/11/moninfo.rar) buradan indirebilirsiniz açıyoruz ve file menüsünden open diyip az önce phonix EDİD designerden kaydettiğimiz dosyayı seçiyoruz. seçtikten sonra file menüsünden create inf diyoruz ve masaüstüne kaydediyoruz.
3- artık işimiz yeni kablo ile. Kabloyu taktıktan sonra Başlar tuşundan Aç/Kapa sekmesine basıyoruz ve Shift tuşuna basarak Yeniden Başlat Diyoruz Buradan Sorun Gider, Gelişmiş Seçenekler ve Başlangıç Ayarları diyoruz sırasıyla ardından Sürücü Dijital İmza Yetkisini devre dışı bırakıyoruz 7 tuşu ile
4- Windows tuşuna sağ tıklayıp aygıt yöneticisi diyoruz. Monitörler kısmını açık genel pnp olmayan monitör vb. ne yazıyorsa ona sağ tıklatıyoruz ve sürücüyü güncelleştir diyoruz buradan sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara diyoruz ve bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver diyoruz ardından disketi var diyip daha önce create inf diye kayıt ettiğimiz dosyayı buluyoruz şeçerek ileri diyoruz.
işlem tamamlandı artık sadece yeniden başlatın. Bir sorun varsa alta yazabilirsiniz.
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 287 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)