Açılmayan web sitesi
Merhaba.. Aşağıdaki forum sitesine misafir kullanıcı olarak girdiğimde sorun yok. Ama üye girişi yaparak girince site çok yavaşlıyor bazen hiç açılmıyor..
-Çerezleri temizledim
-chipseti güncelledim
-Farklı tarayıclıoar ile denedim
-Vpn kullandım
-Adminlerle irtibata geçtim sistemde bir sorun göremediklerini, kişisel olarak benden kaynaklandığını söylediler
hiç biri çözüm olmadı.
Bu konuda ne yapabilirim, fikri olan var mı?
ilgili forum;
Premiere Pro efekt kullanınca kırmızı çarpı çıkıyor!
Merhaba, Premiere Pro'da bazen (her zaman olmuyor) videoma bir efekt ekleyince ekranda büyük bir kırmızı renkli çarpı beliriyor. Render aldığımda bu çarpı renderda da gözüküyor. Efekt çalışmasa, onun uyarısı olarak çıkıyor diyeceğim ama efekt düzgün çalıştığı halde bu ekranın köşesinden diğer köşesine uzanan çarpı gitmiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Google hesabımdan para çekmiş!
Merhaba, bugün ekstremde Google'ın 50 TL çektiğini gördüm. Detaylı bakınca aşağıda paylaştığım sayfadaki bilgilere. Toplamda 206 TL çekmeye çalışmış ama bakiye olmadığından 50 TL çekmiş üstünüde hala çekmeye çalışıyor. Ben sadece YouTube Premium'a abone olmuştum, onun bedelini zaten ayrıca çekmiş. Bu neyin nesidir bilgisi olan var mıdır?
Biraz ayarları karıştırınca bir kampanyaya beni dahil ettiğini ve 2500 tl çekmeye çalıştığını gördüm. Ben bilerek böyle bir kampanyaya girmedim. Şimdi bunu iptal etmeye çalışıyorum ama böyle bir iptal seçeneği yok. Bununla ilgili görüşebileceğim bir platform var mıdır?
KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM LÜTFEN YARDIM
Pc formatladım ve windows 10 kurdum. Şimdi pc her açılışta benden şifre istiyor. Ya windows hello pini, yada microsoft hesabı parolası istiyor. hello pinini ayarlardan kaldırıyorum, bu sefer microsoft hesabı şifresi istiyor. onun ayarlarında kaldırılma seçeneği yok. Tüm gün bunla uğraştım kafayı yemek üzereyim. şifre mifre sormasın istiyorum, lütfen bi el atın.
...
...
Acil monitör tavsiyesi
Merhaba, bi monitör almam gerek ama kafam çok karıştı.
Monitörde istediğim ve olmazsa olmaz özellikler;
- En az 27 inç
- ips panel
- 144 hz
- 2k
Benim kafamı karıştıran şu, bu özelliklerde bir monitör beğeniyorum, tam alıcam açıklamada 2k'da 75 hz yenileme hızı yazıyor. Bazılarında bu açıklamayı yapmıyorlar bile. Ben 144 hz diye alıp, sonra 144 için 1080 kullanmak zorunda kalmak istemiyorum. Yani yukarıda yazdığım özelliklerin hepsi aynı anda kullanılabilir olmalı. 2k'da 144 hz alabileceğim ips panel bir monitör tavsiyesine ihtiyacım var, ve tabii en ekonomiklerden...
Bu arada ekran kartım 3060 ti..
OYUN FETİŞİZMİ VE GPU RENDERİNG
Yahu bu bilgisayarlarda sadece oyun mu oynanıyor!
Arkadaşlar benim oyunlarla işim yok, gpu render için ekran kartı bakıyorum ama hangisinin doğru kart olduğunu anlayamadım. Ekran kartı test videolarını izliyorum, neredeyse %100'ü oyunlarla test ediyor kartları. Bir tane render testi yok, geçtim Türkiye'yi, yabancı sitelerde bile araştırıyorum, yalandan bi iki cümle edip geçiştiriyorlar.
Gpu renderda Vram miktarı mı, çekirdek sayısı mı, bit değeri mi? hangisi daha önemlidir.
Benim kullandığım program Lumion. Bunun için yukarıdaki kıstaslardan hangisini ilk planda tutmalıyım.
Rtx 3060 (12 gb 192 bit)
Rtx 3060 ti (8 gb 256 bit)
Rx 6600 xt (8 gb 128 bit)
(bir de çekirdek sayıları ve hızları var tabi)
(ayrıca rtx lerdeki bu rtx ve dlls özellikleri sadece oyunlar için midir, rendera bir katkısı var mıdır?)
Örneğin bütcem aşağı yukarı bunlara yetiyor (3060 ti zorluyor), bunlar arasında gpu render için en verimli hangisidir, aralarındaki fiyat farkları performans farklarına değer mi? bi fikir Allah rızası için...
DARBOĞAZ SADECE OYUNLARDA MI OLUR?
Merhaba, b350 anakart ve Ryzen 7 1700 işlemcili sistemime rtx 3060 takmak istiyorum, bu aşamada kafama takılan sorular var, bilgisi olan arkadaşlar yanıtlayabilirse çok sevinirim;
1- Darboğaz konusunu araştırınca hep oyunlarla ilgili veriler çıkıyor, şu oyunda şu kadar bu oyunda bu kadar darboğaz yaşarsın diye, benim oyunlarla bi ilgim yok, ben render almak için kullanacağım, render alırken yine darboğaz yaşanır mı?
2-B350 anakart Ryzen 7 1700 sisteme 3060 takma konusunda fikriniz nedir, ufak tefek darboğazlarla kullanılır mı, yoksa at kelebek ilişkisi mi olur :)
Not: Bu arada almak istediğim 3060 çift fanlı olacak
Ekran kartını işlemlere bölme!?
Merhaba, çift monitöre geçtim. Ana monitörde lumion ile render alırken, diğer monitörde video izlemek istiyorum. Ancak lumion ekran kartı üzerinden render aldığından tüm ekran kartını kullanıyor ve bu sebeple diğer ekrandaki video inanılmaz derecede donup kasıyor. İşlemcide istediğimiz uygulayamaya istediğimiz kadar çekirdek ayırabiliyorduk görev yöneticindeki "benzeşmeyi ayarla" kısmından. Aynı ayarı ekran kartı için yapma imkanı var mıdır, yani render işlemi için kartın atıyorum %80'i kullanılsın, kalanı ile diğer işlerimi yapayım gibi?
[Ekran kartım Rx 580 8Gb]
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 44
İkinci El Bölümü Mesajları: 19
Konularının görüntülenme sayısı: 8.221 (Bu ay: 102)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bilgisayar ve Donanımları