Windows'u Nasıl Başka Bir SSD'ye Aktarabilirim?
Uzunca bir süredir bilgisayarım çöküyor ve ben bunun sebebinin Windows'umun kurulu olduğu SSD'nin bozuk olmasından kaynaklı gerçekleştiğine inanıyorum. İki tane SSD'im var, C: diskinden D: diskine hiçbir dosyayı silmeden, sadece ama sadece Windows'un yerini değiştirip düzgün çalışacak bir şekilde aktarmanın bir yolu var mı? Normalde format atıp işi kökünden çözmek isterdim ama silinmesini istemediğim çok fazla dosyam var ve onları depo edecek ekipman şimdilik yok.
Hangi SSD'yi Almalıyım?
Merhaba bir süredir seçtiğim iki SSD'den birini almayı düşünüyorum ama hangisini almam gerektiğine karar veremedim;
Almayı düşündüğüm ilk SSD Samsung 970 EVO 1TB (1400TL)
İkincisi ise Samsung NVMe 980 1TB (1900TL)
İlki daha fiyat performans ürünü olarak geçiyor ama Amazon'dan alacağım için Almanya'dan gelecek ve Türkiye'de garantisi olmayacak, ikinci bahsettiğim ise öbürüne kıyasla biraz daha pahalı ama hem Türkiye'den geleceği için burada garantisi olacak hem de ürünün özelliklerinde ısınmaya karşı yazılım tarzı bir koruması varmış.
Bilgisayarım şu anki haliyle sürekli çöküyor ve bunun SSD'nin ısınıp çökmesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum bu yüzden yeni alacağım SSD'de de aynısının olmasını istemiyorum.
Söylediklerimden yola çıkarak hangisini almamı tavsiye edersiniz?
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 347 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware