Yaz tatili planları
Bu sene çok yoğun çalıştığım için güzel bir tatili hak ettiğimi düşünüyorum. Bu yüzden tatil araştırmalarına başladım ama fiyatlar gözümü baya bi korkuttu. Tam vazgeçecekken bankkartın mükemmel bir kampanyası karşıma çıktı. Kampanyayı incelediğimde bana baya mantıklı geldi açıkçası hem ekstra taksit imkanı sunması hem de bankkart ayrıcalıklarından yararlanabilmek çok güzel. Eğer benim gibi tatil arayışı olan varsa mutlaka tavsiye ederim
Yeni Hükümetten Beklentim
Hani diyorlar ya şimdiki gençleri anlamak zor, ne istediklerini bilmiyorlar diye. Bugün bir kere daha anladım ki evet gençleri anlamak gerçekten zor ama isteklerini anlamak daha da zor. Ya bu ülke de kişileri din, dil,ırk fark etmeden birleştiren bir yapıyı bu denli bozmak isteyerek insanları ayrıma, şiddete sürükleyen istekleriyle bugün yenü hükümetten beklentilerini paylaşmışlar. Neyse ki başa gelmesini istedikleri kişiyle birlikte hepsinin isteklerine son verilecek çünkü başka türlü Türkiye için gelecek olamaz.
Bilgisayarda Müze Gezmek
Pandemi sayesinde ilk kez yeni şeyler keşfediyorum. Öyle çok sosyal bir hayatım olmasa da kendimi geliştirmek için alanlar yaratmaya çalışıyorum. Pandemi de büyük müzelerin internete açıldığını gördüğümde merak edip bakmıştım. Kalkıp pariste louvre müzesine gitmek imkansız tabi ama oturduğumuz yerden louvre ayağımıza geliyor resmen. Merak edip Türkiye de var mı diye merak ettim çok fazla seçenek yoktu. Ziraat sanat'ın müzesini buldum. Gerçekten çok güzeldi. Arayüzleri resmen birebir yapılmış, ar gözlükle gezmek gibiydi. Hem sanat hem teknoloji bir arada yapılan çalışmalar da öncü olmaları çok etkileyici.
Beın Sports mu Sporun Yıldızı Mı?
Bu sene artık maçları kahvehane de izlemek istemiyorum arkadaşlar. Bilet fiyatlarına da param yetmiyor ama maçlardan da geri kalamam. Şimdi bir kampanyadan bahsedicem, bankkart diguturk de Sporun yıldızı paketi aylık 179, Beın sports taraftar paketi de 89 tl. Arasındaki ayrımı tam anlamadım. Hangisini seçtiğimiz de hepsini izlemiş oluyoruz. Bilen var mı?
İngilizce de Konuşma Pratiği
İngilizcenin benim için en zorlu yanı gramer ve konuşma. İkisini de öğrenmek de güçlük çekiyorum. Akademik kariyer çok istiyor olmama rağmen ingilizcemi geliştiremediğim için sınavlarda başarılı olamıyorum. Ne akademik kariyerim de mutluyum ne de iş hayatında. Ama kendimi geliştirmek de istiyorum. Geçenler de bir kampanya gördüm bankkartla birlikte 2 ay konuşma kulübü 745 tl. Bana çok uygun geldi, özellikle online olması da benim için iyi. Çalışırken kolaylık olur. Yeterli olması benim için önemli.
Çiftçi Olmak
Yıllardır hayalim olan köye yerleşip tarım yapma isteğim bu aralar daha çok aklıma geliyor. Özellikle tarım desteklerini gördükçe bir cesaretle bende başlamak istiyorum.
Özel ve devlet tüm bankaları inceledim verdikleri kredileri, faizleri. Çiftçi olunca en iyisi devlet diye düşündüm ve çiftçi denilince de en çok geri dönüşü Ziraat bankasına yönelik aldım. Hem kadın çiftçiler, hem genç çiftçiler için 500.000 tl kredi veriyor. İkisini birleştirerek kullanma şansım olur mu ya da verdikleri meblağ çiftçi olmak için yeterli olur mu diye kafamda bir sürü soru var. Sizce çiftçi olmak için yeterli bir adım mı?
Sergi Gezmek
Yaz gelince açık hava etkinliklerinin de artmasıyla yapacak çok fazla şey oluyor. Genellikle konser, tiyatro gibi açık hava etkinliklerinin tercih edilse de bunların dışında neler yapabileceğimi düşününce aklıma kültür sanat etkinlikleri geldi. Birkaç araştırma yatım.
Sergi ve müze etkinlikleri en çok İstanbul da mevcut. Şu anda ücretsiz olarak gidilebilecek etkinliklerden birkaçı, İstanbul Sanat Müzesine Doğru, Şairler Neden Resim Yapar, Jonathan Moonagan ŞAAŞA İstanbul da gidebileceğiniz birkaç sergi.
Ankara da ise Galeri Soyut ve Ziraat Sanat'ın sergileri mevcut. Ziraat Sanat'ın özellikle 40 Ambar sergisi benim çok ilgilimi çekti, Camaltı ve Heykel seviyorsanız mutlaka uğrayın.
Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri 2022 için Türkiye’den dört müze aday. Bu prestijli ödül, her yıl hem kazanan müzeleri, hem de ülkeleri global çapta turistlerin kültür turizmi rotalarına ekliyor.
Ankara Ziraat Bankası Müzesi bu yılın final adayları arasına isimlerini yazdırdı. Bu prestijli ödüller, global çapta, turistler tarafından ‘görülecekler’ listesine alınırken, aynı zamanda yerli turistler açısından da önemli bir merak unsuru oluyor. Ödüllü müzeler aynı zamanda çeşitli bölgelerin, şehirlerin turizm hareketinde de hatırı sayılır bir yer alıyor.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçlarının hakemleri belli oldu
Ziraat Türkiye Kupası'nda yaşanacak yarı final heyecanı öncesi Trabzonspor-Yukatel Kayserispor ve Aytemiz Alanyaspor-Demir Grup Sivasspor maçlarının hakemleri açıklandı.
Yarı final maçlarını yönetecek hakemler şöyle:
Trabzonspor-Kayserispor: Atilla Karaoğlan
Alanyaspor-Sivasspor: Ali Şansalan
Ziraat Bankası 100 bin TL ile 200 bin TL Arasında Ev Satmaya Başladı! 10 bin TL Teminat Vermek Yeter. 1 konut sahibi olmak isteyen ve bu nedenle uzun yıllardır birikim yapan vatandaşlar, gayrimenkul emlak piyasasında meydana gelen hızlı fiyat artışlarından dolayı bu istek ve hayallerini bir müddet daha ertelemek zorunda kaldı.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 59
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 11.052 (Bu ay: 106)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic