Com Port RS232 Problemi
Merhabalar Arkadaşlar windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışan bir Otomasyonumuz yer almakta usb ve com port üzerinden çalışan cihazlarımız yer almaktadır , Otomasyona bağlı cihazların Com port üzerinden haberleştiğini ve cihazın stabil çalıştığını ve işleme hazır olduğunu kontrol etmek için devamlı haberleşme komutu göndererek ( 250ms aralıkta ) cihazın çalıştığı teyidini yapıyoruz. işlem yapılacağı zaman da cihaza aç komutu gönderilerek işlemin yapılmasını sağlıyoruz.
Fakat bu günlerde Com port (RS232 ) portunun stabil çalışmasında sıkıntı çekiyoruz ( Bu arada anakart üzerinde direk fiziki 6 adet Comport ( RS232 ) port yer almaktadır. . Ne zaman olacağı belli olmayan haberleşme kopması yaşıyoruz , haberleşme olmadığı zaman com portları kontrol ediyoruz denetim masasında gözüküyor ve bir problem gözükmüyor. ama başka programlarla Com portlara bağlantı sağlamaya çalışıyoruz haberleşme sağlayamıyoruz.com port kullanılıyor uyarısı veriyor. Taki Bilgisayarı yeniden başlatıncaya kadar bu problemi düzeltemiyoruz. Eskiden böyle bir problemimiz yoktu bu 1 ay içinde oluştu ve bu günlerde her 10 dakikaya bir veya 2 saat bir ( randomize zaman -ne zaman yapacağı belli olmuyor )aynı problem ve sıkıntıyı yaşıyoruz.
bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımcı olabilirler mi
yardımınız için şimdiden teşekkürler..
Com Port RS232 Problemi
Merhabalar Arkadaşlar windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışan bir Otomasyonumuz yer almakta usb ve com port üzerinden çalışan cihazlarımız yer almaktadır , Otomasyona bağlı cihazların Com port üzerinden haberleştiğini ve cihazın stabil çalıştığını ve işleme hazır olduğunu kontrol etmek için devamlı haberleşme komutu göndererek ( 250ms aralıkta ) cihazın çalıştığı teyidini yapıyoruz. işlem yapılacağı zaman da cihaza aç komutu gönderilerek işlemin yapılmasını sağlıyoruz.
Fakat bu günlerde Com port (RS232 ) portunun stabil çalışmasında sıkıntı çekiyoruz ( Bu arada anakart üzerinde direk fiziki 6 adet Comport ( RS232 ) port yer almaktadır. . Ne zaman olacağı belli olmayan haberleşme kopması yaşıyoruz , bu durumda cihazla iletişimimiz kopuyor, haberleşme olmadığı zaman com portları kontrol ediyoruz denetim masasında gözüküyor ve bir problem gözükmüyor. acaba kom port mu düştü diye kontrol edlim diyoruz , başka yardımcı programlarla Com portlara bağlantı sağlamaya çalışıyoruz haberleşme sağlayamıyoruz.com port kullanılıyor uyarısı veriyor. ciddi bir çıkmaza girdik . Bilgisayarı yeniden başlatıncaya kadar bu problemi düzeltemiyoruz. Eskiden böyle bir problemimiz yoktu bu 1 ay içinde oluştu ve bu günlerde her 10 dakikaya bir veya 2 saat bir ( randomize zaman -ne zaman yapacağı belli olmuyor )aynı problem ve sıkıntıyı yaşıyoruz.
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi
yardımınız için şimdiden teşekkürler..
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 279 (Bu ay: 21)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Windows 10